Vaga

Ovaj period je ispunjen planovima i nadama – radite na ostvarenju svojih snova, a prilike vam se otvaraju na svakom koraku. Ukoliko ste u posvećenom odnosu, sada ćete moći zajedno da materijalizujete težnje i planove koje odavno pokušavate da pokrenete i sve na čemu zajedno radite, biće uspešno i produbiće vašu bliskost i povezanost. Ako tragate za srodnom dušom, za nekim posebnim ko će vam oduzeti dah i promeniti život, postoje velike šanse da ta osoba pronađe vas – možete osetiti onaj čuveni „grom iz vedra neba“. Ipak, nemojte pomešati požudu sa strašću i gledajte da se ne upuštate u prolazne avanture, koje će vas samo „isprazniti“ i navesti da se osećate loše. 

Škorpija 

Opasne veze „prete“ Škorpijama u ovom periodu! Moguće je stvaranje ljubavnih trouglova (i četvorouglova) – ili ste vi zauzeti, ili je to druga osoba, ili ste oboje. Budite svesni onoga što radite, jer ako se upustite u avanturu van legitimne veze, iskomplikovaćete sebi život na mngo načina, a upropašćavanje odnosa u kome ste, nije ono najgore. Možda ste samouvereni i sigurni da će vaša tajna aktivnost ostati skrivena, ali ne možete sami od sebe sakriti ono što radite, pa ćete zapadati u mračna raspoloženja, progoniće vas osećanje krivice pomešano sa besom (zašto biste ikome morali da polažete račune i zar vaša privatnost nije samo vaša?!), pa će partner svakako opaziti da se sa vama nešto dešava. Ako se upletete u mrežu laži i obmana, najopasnija je mogućnost da u njoj lažete i obmanjujete sami sebe. Mogućnost samoobmane je još otvorenija (i bolnija) ukoliko ste sami i slobodni, a vaš tajni partner nije. 

Strelac

Dobar period za ljubav – ukoliko ste u ozbiljnoj vezi, možete je podići na viši nivo, stupiti u brak, ili postići dublju bliskost i razumevanje (ili i jedno i drugo). U odnosima ćete se sresti sa potrebom za postavljanjem granica, a to vam neće baš ići od ruke, pa se možete povremeno osećati izmanipulisano ili „uzurpirano“. Budite otovreni sa tim u vezi i zamolite drugu osobu da vam pomogne u definisanju međusobnih granica i njihovom poštovanju. Ukoliko ste sami, možete sresti onu posebnu osobu, zbog koje ćete biti spremni da menjate svoja uverenja i način života, a to ne mora biti neka nova osoba – može biti bivši partner, ili neko prijateljstvo može prerasti u ljubavni odnos. 

Jarac 

Ukoliko je do sada napetost i naboj preovlađivao u vašim bliskim odnosima, u ovom periodu biste mogli da osetite kako se atmosfera menja – nova toplina i povezanost probudiće se možda kroz potrebu da zajednički prevaziđete neke lične ili porodične probleme, ili da pomognete partneru i pružite mu podršku u njegovom naporu da se izbori sa trenutnim poteškoćama. Ukoliko ste sami, nemojte se upuštati u avanture iz zahvalnosti, ili osećanja obaveze, da biste nekome uzvratili pažnju koju vam ukazuje, ili „otplatili“ pomoć koju vam je pružio. Ukoliko vam se javalju osećanja prema nekoj osobi, pustite da se ona razvijaju i dajte sebi vremena da drugu osobu bolje upoznate i da se sa njom dublje povežete. 

Vodolija 

Dobar period za osnaživanje ljubavnih odnosa i veza. Partner može biti previše zahtevan, a vi udaljeni i nervozni i skloni da kritikujete i ljutite se na njega što vam oduzima vreme i energiju koju biste radije uložili u svoje planove i interesovanja. Potrebno je da ostanete smireni i prisutni i da pokušate da razumete šta je ono zbog čega je partner nezadovoljan – vreme i energija koju ćete uložiti u stabilizaciju i jačanje odnosa, doneće vam novu energiju, koju ćete kasnije moći da upotrebite onako kako vam odgovara, za lični razvoj i ostvarivanje svojih planova. Budite nesebični, da biste kasnije mogli da se posvetite sebi onoliko koliko vam je potrebno. Ako ste sami, biće dosta romantičnih prilika, koje ćete uglavnom shvatati kao mogućnost da se dobro zabavite i unesete malo uzbuđenja u svoj život, mada vas razvoj nekog odnosa može iznanaditi haromonijom koju vam donosi i promenama koje niste očekivali.

Ribe 

Dobar planetarni uticaj donsi vam pozitivan razvoj ljubavnih odnosa, jačanje postojeće veze, ili pojavu nove ljubavi. U odnosima sa bliskim osobama, potrebno je da zadržite smirenost i da svoju senzitivnost upotrebite da razumete šta je ono što je drugima potrebno, a to je, uglavnom, samo vaše prisustvo i razumevanje – niko ne traži od vas da mu rešite probleme, iako možda tako izgleda. Naročito je osetljivo područje porodičnih odnosa, pa zato ostanite svesni i otvoreni za komunikaciju. Posmatrajte sebe i analizirajte svoje ponašanje – ako vam drugi govore da ste tvrdoglavi, verovatno su u pravu, nemojte se ljutiti zbog toga, već upotrebite tu informaciju za samospoznaju i rad na sebi. Ukoliko ste sami, imaćete prilike da uživate u zanimljivom društvu i da se zabavljate i flertujete, ali ako ne osećate one prave vibracije, izbegnite da se upustite u neki površan i polovičan odnos.  

Naslovna fotografija: instagram.com/loveandwildhearts

Brankica Milošević

Comments