Vaga

Ako ste do sada bili usredsređeni na druge životne aspekte, sada su emotivni, naročito partnerski odnosi na prvom mestu. Zapravo, morate ih staviti na prvo mesto, ako želite da ih održite, iako ste u ovom periodu skloniji samoći, samoanalizi i promišljanju i ne želite da vas bilo šta uznemirava i remeti i niste baš spremni da vodite računa o osećanjima druge osobe. Ovo važi i za porodične, platonske, prijateljske odnose – okruženi ste onima koji vam pružaju pažnju, brinu o vama, stalo im je do vas i vi ste dužni da im uzvratite (i uopšte niste srećni zbog toga). Zato razmislite pre svega o tom delu svog ljubavnog života – koliko se, zapravo dajete, koliko sebe ulažete u odnose i zašto vam je tako teško da date ono što je nekome potrebno, da bi znao da vam je važan. 

Škorpija

U bračnom i porodičnom životu Škorpija može doći do problema uzrokovanih nesporazumima koji su povezani sa tradicionalnom podelom uloga. Na relaciji snaja – svekrva, zet – tašta, dete – očuh (maćeha), kao i na relaciji suprug – supruga, mogu se naći prepreke snažnih stereotipa, koji vas istovremeno obavezuju i izluđuju. Nemojte podleći besu, ogorčenju, osvetoljubivosti i ostalim „niskim“ osećanjima, jer ćete se tako samo dublje ukopati u zamku u kojoj ste se našli. Potrebno je da budete strpljivi i taktični, da napravite pojedine ustupke s jedne strane i osnažite svoje granice sa druge. Ako ste sami, takođe se možete naći upleteni u stereotipne drame, koje se tiču inicijative, udvaranja, pristajanja na ovaj ili onaj model odnosa, koji vam u suštini ne odgovara. 

Strelac 

Ukoliko ste u vezi ili braku, možete se susresti sa iskušenjem, kakvo do sada niste iskusili. Fascinacija, prepoznavanje, hemija – možete „kliknuti“ sa određenom osobom tako snažno, da zaboravite koliko ste ulagali u odnos koji imate i koliko vam je vredno ono što ste osvojili. Zvezde vam svakako savetuju da odolite, da ne započinjete paralelnu vezu, jer vas neće odvesti dalje od trajnog gubitka partnera (i porodice koju ste sa njim zasnovali). Budite oprezni i ne postupajte impulsivno – to je najteža lekcija koju treba da savladate, a nagrada će biti mnogo dragocenija od onoga što ćete propustiti, a što vam deluje tako sjajno. Ako ste sami, možete se naći u sličnom iskušenju, samo na drugoj poziciji – vi možete biti ta treća osoba, rušilačka sila u nečijem životu. Ali, ne možete se bez posledica nekome umešati u život, to i za vas može biti vrlo bolno i razočaravajuće i na kraju se možete osećati iskorišćeno i odbačeno. Budite mudri, zapitajte se da li vam je potrebno to iskustvo i budite otvoreni da čujete odgovor svog unutrašnjeg glasa. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Jarac 

U vama se pokreću sile za koje niste znali da ste sposobni da ih kanališete – ali, zapravo, još uvek niste. Ipak, bićete snažno motivisani da preispitate sve svoje važne odnose, sva osećanja, sve obrasce i uvide koje ste imali u proteklih desetak godina. Kada sumirate svoja iskustva, možete shvatiti šta vas je sputavalo, odnosno, čime ste sputavali sebe u izražavanju svojih stvarnih potreba i osećanja, šta ste sebi uskraćivali i kakve ste kompromise pravili – u ime ljubavi. Veliki preokreti vam predstoje, a vi imate snage da ih iznesete i podnesete. Ukoliko ste sami i usred intenzivne samospoznaje, možete upoznati nekog ko će vam biti odlično ogledalo (iako možda neće biti adekvatan partner), u kome ćete moći bolje da vidite sebe i svoje težnje. Na dobrom ste putu i zvezde su na vašoj strani! 

Vodolija 

U odnosu sa bliskom osobom imaćete koristi jedino od iskrene i otvorene komunikacije, ljubaznosti, dobronamernosti i promišljenih rečenica. Možda vam je teško da budete taktični, ili smatrate da niste dovoljno iskreni, ako vodite računa šta govorite i kako se ponašate, ali to nije manipulacija, nego mudrost – pružite bliskoj osobi ono što joj je potrebno, a to je razumevanje, nežnost, velikodušnost. To što morate da prevaziđete deo svoje prirode, da biste se približili drugom biću, dobro je za vaš lični rast i razvoj. Ako ste sami, imaćete potrebu da se povučete i analizirate svoje misli i osećanja. U tom raspoloženju bićete skloni da kritikujete svakog ko vam se približi, pa možda i da budete grubi, zato i za vas važi savet o promišljenosti, taktičnosti i ljubaznosti. Shvatite to kao lekciju iz upravljanja svojim osećanjima i svojim ponašanjem. 

Ribe 

Ljubav i veze su u centru pažnje u ovom periodu, a zvezde predviđaju brojne događaje, koji vas mogu odneti na „sedmo nebo“. Vi volite da „plovite“ na svojim osećanjima, ali ovo neće biti mirna plovidba, zato se naoružajte svesnošću i jasnoćom i zadržite najširu perspektivu iz koje možete da posmatrate i procenjujete sebe, svoja osećanja i reakcije. Vaše strpljenje je na ispitu, a vi imate sve šanse da položite taj ispit, jer vam planetarni uticaj donosi priliv snage i hrabrosti, koja vam je potrebna. U partnerskim odnosima može doći do svađa i sukoba i potrebno je da procenite nivo toksičnosti u svojim odnosima i do koje mere vi doprinosite tome. Ako ste sami, imaćete više prilika da dostignete duboke uvide i sagledate svoje sputavajuće obrasce, uz osobe koje će vas intrigirati, ali vam zapravo neće dati ništa od onog što zaslužujete. 

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za avgust 2022. godine, pročitajte i naš mesečni horoskop za avgust 2022.

Comments