Vaga

Možda ćete nešto u realnosti svog ljubavnog života morati da procenite drugačijim merilima od onih kojima ste se do sada služili. Vaša osećanja su duboka, vi ste lojalni i ne volite sporedne priče, ali možda ćete uskoro imati glavnu ulogu u drami, koja se kreira da biste bolje sagledali svoje prave potrebe. Ako budete strpljivi, sve će biti u redu. 

Same Vage ne treba previše da se uključuju u osećanja drugih – empatija je pozitivna i jedna od vaših vrlina, ali može vas navesti da se upustite dublje u odnose koji vas mogu iscrpeti i povrediti. Vaš šarm i harizma su snažni, ali ne oslanjajte se na ove osobine, kada su u pitanju nove osobe i komunikacija sa potencijalnim partnerima. Čuvajte se nepromišljenih avantura, upozoravaju zvezde! 

Škorpija 

Ako ste sami i priželjkujete nekog posebnog ko će vam oduzeti dah, ta osoba se može pojaviti, a da vi ništa ne preduzimate – romantika je prilično uzbudljiva u ovom periodu i može vam doneti munjevitu zaljubljenost i gromovitu strast, na način koji niste očekivali. Verujte svojoj intuiciji – osećaj vas vodi u dobrom pravcu – i samo se opustite i prepustite. 

U partnerskim odnosima vas očekuje dobar period – osećaćete se emocionalno stabilni i spremni da izađete u susret potrebama partnera, koji može biti najpre zahtevan i skepitačan, a zatim zahvalan i velikodušan. Analizirajte svoje postupke i budite kritični prema sebi, svojim ciljevima i težnjama, pa ćete postići objektivnost koja vam je potrebna da se bolje orijentišete u svim važnim odnosima. Budite strpljivi – impulsivno ponašanje i nestrpljenje, povrediće više vas, nego drugu osobu. 

Strelac 

U novoj vezi možete osećati nerealan uzlet osećanja – bez obzira koliko ste zaljubljeni, nemojte pozivati drugu osobu da sa vama sastavlja spisak imena vaše buduće dece već na drugom sastanku, poručuju zvezde. U posvećenim vezama i brakovima period harmonije u kome ćete oboje uživati – ovo vreme je naročito regenerišuće za parove koji su u prethodnom periodu prolazili kroz neke lične krize, ili se suočavali sa gubicima. 

Ako ste sami, imaćete priliku da unesete promene koje su vam potrebne, ali morate provesti izvesno vreme analizirajući svoje ponašanje i svoje veze u prošlosti. Oslobodite se obrazaca i pogrešnih uverenja, budite svoji i autentnični, pa će vas srodna duša prepoznati i pronaći vas. Ostanite smireni, šta god da se dešava i otvoreni za nova poznanstva i uticaje. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Jarac 

Ako ste sami, velika je verovatnoća da ćete u ovom periodu promeniti svoj status veze! Moćna osećanja ispunjavaju vaš emotivni život, a promene koje priželjkujete mogu nastupiti dramatično – toliko da će vaš prvi impuls biti da se povučete i razmislite. Učinite to, ali nemojte odgurnuti od sebe nekog ko pokušava da vam se približi, već mu objasnite da vam je potrebno vreme za procesuiranje i sagledavanje svojih osećanja i potreba. 

U partnerskim odnosima, Jarčevi mogu biti podstaknuti da pokažu veću nežnost i brižnost nego ikada ranije. Nemojte preispitivati svaku reč koju vam partner uputi, pokažite toleranciju i nastojte da preispitate svoja osećanja i utvrdite odakle dolazi nesigurnost ili nepoverenje koje možete osetiti. U ovom periodu, veze koje su dugo „na izdisaju“ mogu se nazjad okončati, bez mnogo drame i žaljenja, sa obe strane. Vi ste pozvani da se bavite svojim osećanjima, da sumirate svoja emotivna ulaganja i da pokupite nagrade i bonuse – ili se suočite sa gubitkom i deficitom. 

Vodolija 

Ako ste slobodni i sami i odavno niste bili zaljubljeni, sada bi mogao biti pravi period da dozvolite osećanjima da vas inspirišu i pvoedu. Ne pokušavajte da upravljate i da kontrolišete, već sedite sa svojim osećanjima, priznajte ih i procenite situaciju staloženo. Možete otkriti da ste u boljoj poziciji nego ikada, da počnete da razmatrate planove za budućnost, koji uključuju i nekog drugog, osim vas. 

U partnerskim odnosima nastupa period preispitivanja – da li ste sa pravom osobom, u pravoj vrsti odnosa, ili tu postoje nejasnoće, prikrivene težnje, neispunjena obećanja i očekivanja. Svođenje računa možda neće biti prijatno, ali je potrebno, da biste raščistili emocionalnu maglu, u kojoj se lako možete izgubiti, ako stvari nisu jasne i definisane. Raščišćavanje može doneti zahlađenja i raskide, ali i podizanje odnosa na viši nivo, ili „unapređenje“ prijateljskih odnosa u ljubavne. 

Ribe 

U partnerskim odnosima imate tendenciju da se zatvarate i povlačite i svoja osećanja zadržavate za sebe, ali to će se u ovom periodu promeniti. Imaćete potrebu da kažete partneru kako se osećate, da izrazite svoje nezadovoljstvo, svoje potrebe i očekivanja. Sa ove tačke možete krenuti u razrešavanje pitanja kojima već duže vreme izbegavate da se bavite, a koja su od vitalne važnosti za vašu vezu. 

Ako ste sami, usredsredite se na sebe – negujte svoje telo, pružite sebi pažnju i staranje, na način koji će podržati vaše samopoštovanje. Tako ćete se lakše suočavati sa krizama i bolje kanalisati stres, koji možete doživeti u interakciji sa drugima. Ako su vam upućene kritike, ne pokušavajte da se branite i nemojte se ljutiti – prihvatite ih sa zahvalnošću i razmislite o tome na šta vam ukazuju drugi, jer to su vaše slabosti, kojima ste i sami nezadovoljni i koje možete prevazići uz malo pažljvog analiziranja i preusmeravanja energije.

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za decembar 2022, pročitajte i naš mesečni horoskop za decembar 2022.

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Comments