Vaga

U partnerskim odnosima, kao i u odnosima koji su dosegli tačku razvoja u kojoj će ili prestati, ili preći na sledeći nivo, ključ za harmonizovanje odnosa je komunikacija. Razgovarajte sa (potencijalnim) partnerom o svim važnim pitanjima, sada je dobar period da razmotrite sve što ste do sada izbegavali, iz straha od sukoba i svađe, odnosno iz straha da značajnu osobu ne izgubite. 

Slobodne Vage će biti harizmatične i imaće prilike za nova poznanstva. Možete se osećati slobodnije i opuštenije nego ikada i jednom prestati da sve odmeravate – bićete pozvani da se spontano prepustite raspoloženju da vas nosi napred, iako ne možete da procenite kuda to vodi i da li tamo zaista želite da idete. 

Škorpija

Aspekt ljubavi, emocija i strasti veoma je značajan i pojačan uticajem planeta u ovom periodu, pa će se Škorpije suočiti sa mnogim izazovima. Najveći izazov za vas je, ukoliko ste u ozbiljnoj vezi ili braku, da ostanete verni – i partneru, i svojim moralnim stanovištima i principima, koji će možda biti na ispitu, upravo zbog potreba i zahteva partnera. Budite oprezni i pokušajte da ne stupate u impulsivne i rizične akcije. 

Slobodne Škorpije će imati brojne prilike za avanture – neke bi vam mogle prijati i vratiti vam osećanje da živite punim plućima, a neke bi vas mogle uvući dublje nego što želite i razočarati i povrediti na kraju. U ovom odnosu, emotivni i senzualni izleti nemaju kvalitet trajnosti, pa teško možete započeti neki odnos, koji ubrzo neće biti potrošen i prevaziđen. 

Strelac

Planetarni aspekti vas podstiču da pogledate duboko u sebe, da biste razumeli uzroke nedavnih problema u partnerskim odnosima – poteškoće su nastale verovatno zbog vaših obrazaca ponašanja, koji sputavaju i ograničavaju vaše izražavanje emocija, kao i pružanje pažnje, podrške i oslonca. 

Slobodni Strelci bi mogli da budu izazvani da se upletu u komplikovane odnose – to je nešto što vas privlači, vi volite da rešavate probleme, ali samo ukoliko se osećate superiorno. Možete se suočiti sa sopstvenom naivnošću i nedostatkom iskustva i razona, što će vas iznervirati i potresti, ali i još više zaintrigirati i privući. 

Jarac

Partnerski odnosi su u prvom planu u ovom periodu, a planetarni uticaji su takvi da podržavaju bliskost, razmenu nežnosti, pažnje i poštovanja. Duge veze mogu oživeti iznenada i dobiti nov kvalitet, a one koje se tek grade, mogu procvetati i odvijati se ubrzano ka sledećim fazama i dubinama odnosa. 

Slobodni Jarčevi će se osećati smireno i stabilno – čak i u trenucima kada bi obično podgli obrvu i krenuli da kritički i analitički izlažu šta sve nije u redu sa nečijim rezonom i ponašanjem. Preovladaće vaša duhovita strana, pa ćete moći da se opustite i uživate u druženju i flertu. Ali, onaj ozbiljan i procenjivački Jarac ne nalazi u ljudima oko sebe ništa stabilno i dovljno kvalitetno, a površni odnosi mu se uopšte ne sviđaju. Svest o ovom unutrašnjem sukobu može vas frustrirati, ali i podstaći da preispitate svoje kriterijume i standarde. 

Vodolija

U partnerskim odnosima morate preuzeti neku vrstu odgovornosti, sa čime će vas partner suočiti na način koji vam uopšte neće biti prijatan. Ovo je period u kome ćete ili napraviti ozbiljne pomake, u smislu svog dela odgovornosti i ulaganja u odnos, ili ćete se rastati. To će vas, naravno, ljutiti i nervirati, ali oduprite se tim osećanjima koja vam skreću pažnju sa onog što je važno. 

Slobodne Vodolije će takođe biti nervozne i frustrirane, a događaje ne možete ubrzati, naročito ne one koji vas opterećuju i zbunjuju. Sve što se dešava (ili ne dešava) u emotivnoj interakciji sa drugim osobama, prilika je da oslobodite svoja prava osećanja i razrešite svoja toksična uverenja. Nemojte je propustiti, jer uskoro vam se neće ukazati povoljnija. 

Ribe

Ukoliko sa trenutnim ili potencijalnim partnerom imate skoriju istoriju nestabilnosti, neizvesnosti, problema koje ste prevazišli, ili koji su se skoro pokazali, potrebno je da se pomerite sa tačke na kojoj se nalazite. Bukvalno i figurativno – priredite zabavu za dvoje, unesite u vaš odnos zanimljive i uzbudljive sadržaje, fokusirajte se na prijatno i pozitivno i nemojte gledati u ono što je iza vas, što vas plaši i zbunjuje. 

Slobodne Ribe se mogu osećati kao hipnotisane – fascinacija, zaljubljenost, idealizacija, spremnost da nekome pomognete koliko god vas to stajalo i nespremnost da preispitate nečije motive ili posumnjate u njihovo poštenje i iskrenost. Buđenje iz ovog stanja će biti bolno, ali to nije ništa novo za vas, to je samo još jedna prilika da sagledate obrasce koji vas uvek uvlače u takve priče, uz pomoć vaših slabosti, koje ne želite da prevaziđete. 

Naslovna fotografija: instagram.com/negin_mirsalehi

Brankica Milošević

Comments