Vaga

Planetarna energija donosi spoznaju o tome šta treba da uradite da biste funkcionisali skladnije u partnerskom odnosu, ili u odnosu sa osobom koja vam je veoma bliska i veoma važna. U pitanju je svakako neki poseban odnos, možda najdragoceniji koji imate, iako nije u potpunosti definisan. Možete osećati poriv da nešto učinite odmah, kako bi unapredili taj odnos, ali zvezde savetuju postepeno uvođenje promena. Pokažite strpljenje i samokontrolu, a ukoliko vam neko (bliska osoba) kaže da ste tvrdoglavi, nemojte se braniti i buniti, nego se preispitajte i učinite nešto drugačije od onoga što biste učinili iz tvrdoglavosti. Izbegnite svaku vrstu sukoba (u tome ste inače majstor), upotrebite svoju čuvenu diplomatiju u porodičnim, prijateljskim, poslovnim i svim ostalim međuljudskim odnosima i interakcijama. Osećanja su burna i snažna, ali potrebno je da upravljate njihovim ispoljavanjem. 

Škorpija 

Škorpijama, kao i Lavovima, planete donose ljude i nerešene odnose iz prošlosti. Neočekivana osećanja, koja izranjaju na površinu, uznemiruju vas i stresiraju, a potrebno vam je da zadržite duševni mir i jasno razmišljanje. Nemojte pokušavati da zaštitite partnera od svojih unutrašnjih previranja, radije mu ukažite poverenje i dopustite mu da vidi vašu ranjivost i vašu mračnu stranu. 

Slobodni Lavovi neće biti ništa manje opterećeni vraćanjem bumeranga prošlosti, ali ukoliko slušate svoje srce i prepustite se osećanjima za koja ste mislili da su se ugasila i da ste ih odavno potrošili, možete se iznanaditi. Obnavljanje stare veze obično nije recept za uspešan odnos, ali ovo može biti sudbinska priča, koja traži svoje ostvarenje, a sada je pravi trenutak za to. Možete postići balans i samopouzdanje, koje vam donosi poverenje u sopstvenu sudbinu i intuitivno postupanje. 

Strelac

Snažan uticaj planeta donosi odlučniji pristup vezama i odnosima. Ukoliko ste nedavno zasnovali zajednicu, ili ste u dugoj vezi, osetićete novi stepen odgovornosti, ali istovremeno i rasterećenje, koje do sada niste poznavali. Prihvatanje odgovornosi će vas osnažiti i dati vam jasniju perspektivu, pa ćete biti sigurniji u sebe, a samim tim i manje opterećeni idejom kakva ljubav treba da bude i spremniji da je prihvatite onakvom kakva je za vas. 

Slobodni Strelci se mogu sudariti sa sopstvenim očekivanjima – inače ste vrlo razumni, ali emotivna plima vas može zapljusnuti bez upozorenja. Možete se zaljubiti, ili pre, neko vas može fascinirati do te mere da pristanete na predloge i kompromise, kakve ne biste pravili da možete jasno da sagledate svoj položaj. Na kraju ovog perioda možete se osećati prazno, čak iskorišćeno i potrošeno, ali jasnoća će vam se vratiti i moći ćete da shvatite čemu vas je to iskustvo naučilo. 

Jarac 

Povoljan period za ljubavne i sve druge međuljudske odnose i interakcije, donosi vam lakoću komunikacije i sposobnost da preskočite granice ega i povežete se drugima direktno, na nivou bića. Emocije su lagane i pozitivne i podstiču empatiju, što vas čini neobično privlačnim. Duge veze mogu živnuti i osnažiti se u ovoj energiji, a novi susreti i flertovi, mogu doneti radosna i neopterećujuća iskustva. Bićete u stanju da dešifrujete poruke koje vam upućuje svaka situacija, svako dešavanje, osećanje i proživljavanje. Iskusićete iznenađujuću lakoću promene, bez dramatičnih obrta i teške energije, bićete spremni da razumete, tolerišete, oprostite, kao i da se ljubazno zahvalite na prijatnom društvu i odete da potražite ono koje vam donosi nešto više i intenzivnije od obične prijatnosti. 

Vodolija 

Period lagane energije i za Vodolije – obično ste suzdržani, ne pokazujete svoja osećanja i uspevate da ih zadržite iza hladne i (ili) ljubazne fasade, kao i da ih maskirate humorom i cinizmom, ali u ovom periodu ćete biti u stanju da spustite gard, da odbacite štitove i zablistate u svojoj ranjivosti. Partner ili bliska osoba sa kojom ste u posebnom odnosu, biće zadivljen vašom iskrenošću i zahvalan za poverenje koje mu ukazujete, razotkrivajući svoja najdublja osećanja. Osećate pritisak da se menjate i najbolje je da mu se ne opirete, već da privhatite transforamciju kao prirodni zakon i način da u potpunosti budete ono što jeste. Energija koju osećate oživljava vas na najdubljem nivou i pokreće u vama veliku nežnost, zajedno sa odlučnošću. Ako ste raniji tvdili jedno i držali se određenog stava, sada je vreme da uvidite da ste samo bili tvrdoglavi i uskogrudi u odnosu prema osobi koja vam je potrebnija nego što ste spremni da priznate. 

Ribe 

Iskrena i otvorena komunikacija, ljubaznost, velikodušnost, taktičnost, pohvala i potvrda – to je recept za negovanje odnosa sa voljenom osobom. Ako osećate da ste se zatvorili i da među vama postoji prepreka kojoj ste dozvolili da vremenom očvrsne i naraste, vreme je da je prosto porušite sa svoje strane, da pružite ruku i sačekate da je partner prihvati i spusti svoj gard. Jednako kao i oživljavanje i obnovljeno sjedinjenje, ovaj period može doneti i završetak. Ukoliko se rastajete, to neće biti u gnevu i nerazumevanju, već u tuzi i opraštanju. 

Slobodne Ribe koje žele da započnu odnos i među zainteresovanim osobama koje ih okružuju pokušavaju da prepoznaju nekog ko rezonira na njihovoj frekvenciji, ne treba da koriste pomenuti recept ljubavnog koktela. Vaša otvorenost treba da bude odmerena, a zeleno svetlo dato sa bezbedne distance – samo tako ćete moći da procenite i prepoznate ko vam se to približava i da se na vreme udaljite ili spustite rampu, ako prepoznate znake upozorenja. U suprotnom, možete se zaljubiti (opet) u nekog ko će vas povrediti i razočarati. 

Naslovna fotografija: instagram.com/velvetdynasty

Brankica Milošević

Comments