Vaga

U partnerskim odnosima povlačenje Jupitera donosi smirivanje tenzija i sukoba. S druge strane, vraćaju se stare pritužbe, nerešeni i zataškani problemi i sukobi izlaze na površinu. Ništa krupno i naročito dramtično, ali dovoljna količina sitnica koje vas nerviraju i sabotiraju, može vas izludeti. Lako možete povratiti ravnotežu, koja vam je toliko potrebna – udružite se sa partnerom u stilu „mi protiv svih“ i izvedite određeni projekat, makar to bilo samo kratko „odmetanje“ u prirodu ili odlazak na vikend. Potrebno vam je da promenite okruženje i atmosferu, da budete upućeni jedno na drugo, da biste se setili kako dobro umete da se zabavljate zajedno i kako vam niko nije potreban, jer ste jedno drugom najbolje društvo. 

Ako ste sami, očekuju vas brojni susreti i poznanastva. Osećaćete se smireno u svom umu, sami sa sobom i možda nećete biti raspoloženi da se „uznemiravate“ razvijanjem osećanja i očekivanja. Međutim, možete upoznati ljude koji imaju drugačije navike i stil života, koji vas mogu inspirisati i pokrenuti. Prepustite se druženju i flertu i sačekajte povoljniji period, ako želite da se neki odnos razvija i napreduje – možda vam strpljenje i smirenost donesu ljubav koja vas neće uznemiravati. 

Škorpija

Sa energijom koja dolazi sa sezonom Bika, može biti komplikovano da održite harmoniju. Ali, vaša ljubav može poprimiti novu dimenziju, ako to dozvolite. Da biste to uradili, otvorite srce i um i prihvatite sve što vam se nudi sa osmehom, umesto da preispitujete, postavljate uslove i odbijate. Partner bi mogao da bude dirnut i motivisan vašim ljubaznim stavom i spreman da vam izađe u susret na svaki način. Pronađite dovoljno vremena da budete sami, bez ometanja i žurbe, da biste uživali jedno u drugom i u romantičnim momentima, koji će sigurno uslediti. 

Ako ste sami, zanemarite spoljne uticaje i pratite svoj osećaj – vaša intuicija je snažna i jasno će vam reći da li treba da držite distancu, ili da budite otvoreni za ono što dolazi. Uticaj Marsa najavljuje radikalne zaokrete na ljubavnom planu, ali oni dolaze na način koji ne možete predvideti i očekivati. Zato slušajte sebe i izađite iz uobičajenih okvira i standarda, ako osećate da je to ono što treba da uradite. 

Strelac

Ovo je dobar period za partnerske odnose – veza može postati razigrana, dinamična i izazovna, onoliko koliko priželjkujete. Nežnost, romantika, strast – ljubav kod novih, ali i dugoročnih parova može procvetati i doneti mnogo nade i planova za zajedničku budućnost. U ovom periodu ćete se uveriti (ponovo) da ste sa pravom osobom, sa kojom se možete razvijati i ići zajedničkim putem, koji vas oboje prosvetljava i oplemenjuje. Mars u Lavu vam pomaže da sačuvate svoju ljubav i podržite njenu evoluciju – neustrašivi ste i spremni na sve, a partner je uz vas! 

Ako ste sami, ovaj period bi mogao da bude turbulentan i stresan, ali na pozitivan način. Sve što se događa može vas „uključivati“ i „isključivati“ tako da postanete svesni svojih ograničenja, ali i granica koje morate poštovati. Možete steći mnogo širu perspektivu kada je u pitanju sloboda i njeno praktikovanje i čuvanje! Mars u Lavu vas gura da uhvatite stvari koje ste propustili, da shvatite neke lekcije retroaktivno, rešite nesporazume koji su u međuvremenu nastali i shvatite šta tačno želite u ljubavi. 

Jarac

Ako do sada niste imali dovojno vremena za partnera, sada je vreme da nadoknadite propušteno i da se više posvetite voljenoj osobi. Više razmene, više druženja i zabavnih zajedničkih aktivnosti, doneće vam romantične i nežne trenutke. Provodite zajedno svaki trenutak koji uhvatite, a bilo bi dobro da osmislite neke romantične momente i začinite ih komplimentima i poklonima. Partner će ceniti vašu pažnju i osećanje da je poseban za vas – to je sve što mu treba, kao potvrda vašeg zajedništva i posvećenosti. 

Ako ste sami, osećaćete se bolje u svojim razmišljanjima i preispitivanjima – velike su šanse da ste shvatili šta vam je potrebno i šta tražite, a to može doneti obrt u vašem samačkom statusu. Ipak, to može doći na način koji vam neće biti prijatan od prvog trenutka – fokusirajte se na kvalitete, tako zvezde iskušavaju dubinu vaše emocionalne zrelosti i spremnosti da gradite duboke i stabilne odnose. Prihvatite sve pozive na druženja i ponašajte se druželjubivo i prijatno, nemojte kritikovati – zapažajte i hvalite lepe stvari, osobine i ponašanja. 

Vodolija

Astralna disonantna energija smanjuje vaše polje delovanja, prigušuje vas i koncentriše na način koji od vas pravi džangrizavu, sitničavu i prilično nepodnošljivu osobu. Što ste više uključeni u sva pitanja zajedništva i što se više saživljavate sa partnerom, to vas je teže podnositi! Distancirajte se Vodolije, jer to je vaša prirodna pozicija, ne uživljavajte se i ne obraćajte pažnje na sitnice, bavite se svojim vrlinama i pronađite mir u srcu, pa će i vaše partnerstvo biti stabilnije i smirenije. Partner vam nikada nije zamerao zbog onog što jeste – sa tim ume da se nosi – ali kad se pretvorite u nešto što niste, zaista ga zabrinjavate! 

Ako ste sami, bićete isnpirisani i motivisani i blistaćete punim sjajem. U stvari, da bi vaša harizma činila čuda, uopšte nije potrebno da sijate svom snagom – dovoljne su iskrice, da zapale sve oko vas. Ali, vas ta lakoća nervira i nemate poverenja u nju i pitate se da li su zaista svi toliko površni? Vodite sitničarske filozofske rasprave sami sa sobom i budite pristojni sa drugima. Ako vam neko pokazuje interesovanje i želi da vam se približi, cenite njegovu iskrenost i jasno izrazite svoje želje i očekivanja. Možete se naći u situaciji da prihvatite ograničenja – učinite to sa osmehom! 

Ribe

Venera u Blizancima seje pometnju, ali energije Bika i Raka vas inspirišu da odaberete mir i sigurnost. Ako vas slušate „pesmu sirene“ ona će vas zavesti i odvesti ne samo van zone komfora, već i van onoga što smatrate vrednim i važnim. Zvezde vas upozoravaju da odolite iskušenjima, da ne upadnete u avanturu van veze – možete dobiti ponude koje deluju bezazleno i interesantno, ali ako osetite makar ubod sumnje ili krivice (želje da to prećutite i sakrijete), znajte da ne treba da krenete tim putem. Imate podršku u bližnjima, a partner je zainteresovan za vašu dobrobit i spreman da to pokaže, više nego inače. 

Ako ste sami, držite se poznatog okruženja ljudi proverenog kvaliteta i lojalnosti, da ne biste došli u situaciju da naškodite sebi iskustvima koja vam deluju zabavno i avanturistički. „Zli genije“ vas iskušava na sve načine, a zvezde vam savetuju da ne odustajete od svojih pozicija i ne prihvatate primamljive ponude. Ukoliko vam je neko rekao nekad da ste slabi i povodljivi, sada je vreme da shvatite šta to znači i kako se prevazilazi. Ovo je lekcija pronalaženja svoje autentičnosti! 

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za maj 2023, pročitajte i naš mesečni horoskop za maj 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments