Saznajte ljubavni horoskop za oktobar 2022. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan 

U vašim bliskim emocionalnim i partnerskim odnosima vladaju praktični zahtevi – obično teško izlazite na kraj sa prizemnim i prozaičnim stvarima koje se tiču veza i odnosa, sada ćete otkriti da vam one održavaju ravnotežu. To što morate da razmišljate o osnovama i potrebama, u ovom periodu planetarnog uticaja dovodi vas do dubljeg razumevanja šta posvećenost zaista znači i bilo bi dobro da naučite ovu lekciju. Energija ovog perioda je možda previše emotivna za vas, ali pokrenuće vas da se suočite sa stvarima koje se ne mogu odlagati. Razgovarajte sa članovima porodice i partnerom, prema uputstvima svog srca. Ukoliko ste sami, možete osetiti potrebu da nekome izrazite svoja osećanja, iako vas to značajno izvodi van zone komfora. Ukoliko vam je teško da u pomešanim osećanjima definišete šta je ono što vam je važno, pozabavite se dubljom samoanalizom. 

Bik 

Partnerski odnos je u fokusu u toku ovog perioda i vreme je za transformaciju, u pravcu onoga što je najbolje za vas. To može biti dublje povezivanje sa voljenom osobom, prelazak odnosa na viši nivo, početak zajednice ili porodice, u kome jednako učestvujete i oboje shvatate kao rast i napredak. Međutim, to može biti i suočavanje sa sopstvenim nezadovoljstvom i osećanje da ste se potrošili u odnosu u kome ne osećate podršku i u kome je vaš lični razvoj sabotiran. I jedno i drugo je znak ličnog razvoja i svest o potrebi da napredujete uz onog ko vas poštuje i deli sa vama najvažnije vrednosti i životne ciljeve. Ako vas odnos u kome se nalazite sputava, vreme je da se oslobodite, a ta sloboda i vašem partneru može pružiti priliku da nešto promeni. Ukoliko ste sami, možete shvatiti da prema osobi koju poznajete, osećate i više od prijateljstva i privlačnosti. 

Blizanci 

U partnerskim odnosima može doći do neobičnih ispada – iako osećate da ste u dobroj vezi i imate najbolje mišljenje o partneru, možete se začuditi njegovim detinjastim porivima, ili emocionalnim izlivima. Ako je u pitanju ljubomora, ne pokušavajte da se utešite time što je to siguran znak da je partneru stalo, već razmotrite situaciju. Da li partner ima razloga za ljubomoru (iako mislite da nema), ili je u pitanju njegova nesigurnost i zavisnost. Budite pošteni, jer samo tako možete očuvati i unaprediti odnos. Ako ste sami, zanimljiva poznanstva možete napraviti prilikom određenih skupova i društvenih događaja, a može vas privući osoba sa kojom pronalazite intelektualnu i duhovnu kompatibilnost i koja vas pokreće da istražujete i upoznajte sebe na svim nivoima. 

Rak 

U ovom periodu suočavate se sa plimom emotivnog nezadovoljstva, koja može dovesti do krize u partnerskom odnosu. Nemojte postupati impulsivno i prepuštati se dramatičnom proživljavanju, nego posmatrajte sebe i razmišljajte – to što osećate je nečim pokrenuto, okidač u vašim odnosima postoji, ali možda uopšte nema veze sa partnerom, nego sa vašom iskrivljenom percepcijom odnosa, ili vašim romantizovanim (ili traumatizovanim – a to je često isto) doživljajem ljubavi. Zvezde vam savetuju da ne odbacujete partnera, već da situaciju u kojoj ste shvatite kao priliku za učenje i transformaciju. Ako ste sami, prijaće vam prisna druženja i dugački razgovori jedan-na-jedan, više nego druženje i izlasci. Obratite pažnju na osobu koja, takođe, uživa u takvim razgovorima i samo čeka priliku da se sa vama izdvoji iz društva. 

Lav 

Kao partner, vi ste lojalni, koliko i posesivni i osuđujete izlete i paralelne veze ljudi iz vašeg okruženja. Međutim, sada ćete se naći u vrlo delikatnoj situaciji – da sebi budete sudija – i shvatićete da uopšte nije lako odrediti kriterijume kojima se vodi i meri ispravno ponašanje. Drugim rečima, bićete u iskušenju da započnete vezu van svog regularnog odnosa, a ako verujete da niste ništa „skrivili“ zato što tehnički ostajete verni, pogledajte malo bolje i preispitajte se. Ako ste angažovani „samo“ emotivno, to nije ništa manje paralelna veza, nego fizička prevara. Osećanja će vas prilično „pokidati“ u ovom periodu i nema lakog načina da se iz toga izvučete. Setite se jednostavnog (ali teško primenljivog pravila) ako nekog ne želite da povredite, onda ne radite ono što znate da će ga povrediti. Ako ste sami, može vam se desiti slična stvar – da se nađete upleteni u trougao u kome nemate glavnu ulogu i ne znate ni kakvu imate, ali snažna osećanja vas drže zarobljene u nepovoljnoj poziciji. 

Devica 

U partnerskim odnosima u ovom peridou mogu doći na red stvari koje niste znali o partneru, ili se mogu ponovo javiti problemi koje niste rešili, pa vam zvezde savetuju da držite otvorenu liniju komunikacije, da aktivno slušate partnera (bez osude), da biste mogli da se udružite i održite osećanje zajedništva u rešavanju pitanja koja su iskrsla i prevazilaženju problema. Ne dozvolite da nešto iz prošlosti naruši poverenje koje ste izgradili i ako je ovo prva kriza koju doživljavate u odnosu, znajte da su takvi periodi prilike za rast i osnaživanje odnosa. Ne očekujte brza rešenja, već budite spremni na emotivno ulaganje i rad na unapređenju odnosa. Ako ste sami, može vas privući osoba koja u odnos unosi veliku količinu „prtljaga“ iz prošlosti, što vam u početku može delovati zanimljivo i izazovno, ali na duge staze može stvoriti probleme koji nadilaze vašu spremnost da tolerišete i prilagođavate se. 

Comments