Vaga

Ako ste sami, u ovom periodu biste mogli da sretnete svoju srodnu dušu – osobu za koju vam se čini da je oduvek poznajete, koja vam je bliska na mnogo nivoa i načina, koje ne možete racionalno objasniti. Strast vas može daleko odvesti i intenzivna osećanja mogu diktirati vaše ponašanje, pa će vam biti teško da ostanete objektivni, kao i da zadržite granice koje obično postavljate. Ovaj odnos može biti veoma koristan za vaš razvoj, nevezano za potencijal trajnosti, zato slušajte svoje srce i idite ukorak sa njegovim ritmom. U partnerskim i drugim bliskim odnosima, saosećanje i briga za drugu osobu, mogu vas može navesti da preuzmete na sebe više odgovornosti nego što je potrebno, što nije dobro za vaše odnose. Ne pokušavajte da pomognete, ako druga osoba to ne traži od vas, a ako traži, uverite se na koji način ona želi da joj pružite pomoć i podršku. 

Škorpija 

Sami predstavnici ovog znaka imaju dobru prilku da u ovom periodu upoznaju osobu koja može promeniti njihova shvatanja ljubavnih odnosa i napraviti prekretnicu u životu. Duboka osećanja i intenzivne strasti mogu vladati ljubavnim životom i ako ste u dugoj vezi – imate prilike da obnovite „medeni mesec“ i uzdrmate svakodnevicu u kojoj ste oboje počeli da se osećate zarobljeno. Emotivna plima vas može preplaviti na način koji će vam veoma prijati, i bilo bi dobro da odvojite više vremena za zajedničke aktivnosti i intimu – ako postoji mogućnost da sa partnerom negde otputujete, da promenite sredinu i oslobodite se svakodnevnih obaveza makar na kratko, svakako učinite to, jer će biti dragoceno za stabilnost i budućnost vašeg odnosa. Ukoliko se, usled buđenja strastvenih osećanja, pojave sukobi i nesuglasice, to je prilika da naučite da ih rešavate staloženo i zajedničkim naporima – nemojte nametati svoje mišljenje i izbegavajte svaki oblik agresivnog ponašanja. 

Strelac 

Cvetanje i razvoj partnerskih odnosa mogući su uz zajednički rad i ulaganja u iste ciljeve i vrednosti. Moguće je da vam se pruža prilika da započnete zajednički posao, ili da u svoj posao uključite partnera i na taj način povećate ulog. Kada imate zajedničke interese i projekte, vaša ulaganja za budućnost su ozbiljnija i vrednija, ali donose i više obaveza i odgovornosti. Možete se kolebati i premišljati o tome da li ste dovoljno spremni za takav korak, ali ako se prilika ukazala, verovatno jeste (iako niste potpuno sigurni). Ako ste sami, možete u profesionalnom okruženju upoznati osobu koja želi da se povežete u cilju razvoja karijere, koja vas inspiriše i prema kojoj osećate više od profesionalnog poštovanja i divljenja. I to može biti odnos koji je ključan za vašu budućnost na više načina. 

Jarac 

Ukoliko se preispitujete, jer je odnos dosegao tačku krize, postavite sebi osnovna pitanja – šta je za vas ljubav, i da li je to ono što imate sa drugom osobom? Možda su odgovori pozitivni, a možda je trenutak da proširite horizonte i redefinišete svoje pojmove ljubavi i povezanosti – i to možda možete učinti zajedno sa partnerom, koji se oseća kao i vi. Razgovarajte i analizirajte svoje prošle odnose, kao i svoj odnos, kako biste zajedno uočili obrasce koji vas sputavaju i koje želite da prevaziđete. Ukoliko ste sami, možete se osećati veoma vatreno i posebno avanturistički raspoloženo, što nije baš karakteristično za vas. Neko ko vas upozna u ovom „izdanju“ može biti sasvim nespreman za otkrivanje vaše prave prirode i može se osećati obmanuto. Nemojte se igrati tuđim osećanjima, pre svega da ne biste sebi naškodili na duže staze. 

Vodolija

U partnerskim odnosima možete osetiti potrebu da malo oživite stvari – možda ste prošli kroz vreme krize, ili ravnodušnosti i možda osećate da ste se udaljili i pitate se da li je ono što vas je povezalo i dalje prisutno i živo među vama. Verovatno i vaš partner sebi postavlja ista pitanja, pa je pravi trenutak da se udružite i uz malo mašte, radoznalosti i dobre volje, osmislite zajedničke sadržaje i uživanja. Najbolje bi bilo da negde otputujete, ali ako niste u prilici, svakako možete naći nešto što možete lako organizovati, a u čemu oboje uživate, ili možete pronaći nešto što ćete zajedno započeti i učiti. Ukoliko ste sami, možete se osećati usamljeno i svoju dobrovoljnu i izabranu izdvojenost koju ste do skoro doživljavali kao slobodu, možete doživeti kao svojevrstan zatvor. Svakako je vreme da preispitate svoje osnovne vrednosti i prioritete, jer oni se u toku života menjaju i transformišu, u cilju vašeg sopstvenog razvoja i transformacije. Vreme je da spustite gard i budete brutalno pošteni prema sebi.  

Ribe 

U partnerskim odnosima nalazite se na prekretnici, koja vas može odvesti na ovu ili onu stranu, u zavisnosti od toga koliko su temelji vašeg odnosa zdravi i koliko ste duboko povezani u najvažnijim aspektima odnosa (i da li su najvažniji aspekti isti za oboje). Ako možete da delite nade i strahove i da iskreno razgovarate o bolnim, postiđujućim i neprijatnim temama, znači da je međusobno poverenje snažno i da imate sve šanse da svoj odnos podignete na viši nivo. Ako ste sami, možete upoznati nekog pored koga ćete se osećati opušteno i slobodno da budete ono što jeste i izrazite sva svoja osećanja onakva kakva su, a to za vas može biti sasvim novo, uzbudljivo, ali i uznemirujuće iskustvo. Nemojte bežati i sakrivati svoju ranjivost, kad se uplašite od toga kako neko utiče na vas, i koliko bi vam mogao biti potreban u životu. Prihvatite ovaj dar, koji vam omogućava da razvijate svoje biće i svoju ličnost.

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za oktobar 2022, pročitajte i naš mesečni horoskop za oktobar 2022.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments