Saznajte ljubavni horoskop za oktobar 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Razmotrite dosadašnje iskustvo, kako biste uočili obrasce ponašanja koje ne treba i ne želite da ponavljate. Nebeska poravnanja u oktobru podržavaju vašu emocionalnu stabilnost i dubinski rad na sebi, kako biste otvorili svoje srce za nova iskustva sa zdravijim odnosima i vezama. Vaše emocionalno oslobađanje je put samospoznaje koji stvara mogućnost za susret sa kompatibilnim partnerom, i više od toga – za vašu sposobnost da cenite kompatibilnost više od atrakcije i senzacije. 

U partnerskim odnosima moći ćete da održite harmoniju, iako polovinom meseca, oko pomračenja Sunca (14. oktobra), možete osetiti da vas veza sputava. Ne kao da kompromitujete svoju nezavisnost ili individualnost, ali kao osećaj da možete više i bolje, u smislu ličnog razvoja. Osećaj stagnacije u vezi vas može podstaći da odete, ili da uložite više napora da pokrenete i oživite odnos. Ako uspete da prevaziđete ovo iskušenje i okrenete ga u svoju korist, zvezde će do kraja meseca raditi u cilju vaše dobrobiti i pronaći ćete više izazova i isnpiracije u vezi. Proslavite to na romantičan i luksuzan način, poziva vas Venera u trigonu sa Uranom (30. i 31. oktobra).                                                

Bik  

Možda ovo nije mesec u kome možete materijalizovati ljubav kakvu priželjkujete, a ako započnete vezu, možete se razočarati i potvrditi svoja negativna uverenja. Tako ćete otvoriti još jedan krug napora da prevaziđete obrasce i promenite uverenja, kako biste oslobodili svoje potencijale i ostvarili dugoročnu vezu. Fokusirajte se na prijateljske i porodične odnose, u kojima ćete pronaći podršku i utehu, a bićete u mogućnosti i da iz šire perspektive posmatrate i uvidite na koji način ste angažovani u bliskim odnosima. 

U partnerskim odnosima ćete imati zabavne, uzbudljive i romantične trenutke tokom prve polovine meseca. Raspoloženje je prilično ležerno i živahno, dok je Jupiter u vašem znaku, ali vodite računa da ne odete predaleko u nestašluku – jer, iskušenja će se pojaviti. Vaš ukus za slobodno i opušteno može ugroziti granice vaše veze, a ako niste sigurni gde su granice, prodiskutujte o tome otvoreno i konkretno – šta je dozvoljeno, šta nije i da li je bolje ne zadovoljiti neke apetite i držati radoznadolst na teoretskom nivou. Takve stvari morate utvrditi i razjasniti, da bi vam veza napredovala u ljubavi, razumevanju i toleranciji.                                        

Blizanci 

U prve tri nedelje oktobra može biti vrlo lako uspostaviti kontakte, napraviti nova poznanstva, prepustiti se flertovanju i zabavi. Površna druženja i prolazne avanture držaće vam pažnju, ali u poslednjoj nedelji oktobra se možete osetiti prezasićeno i besmisleno. I taman kad se zapitate da li je uopšte iko od svih ljudi oko vas sposoban za smislen odnos, na samom kraju ovog perioda planetarni uticaji mogu ukrstiti vaš put sa nekim koga uopšte niste uzimali u ozbir i čije kvalitete niste umeli da sagledate. 

U partnerskim odnosima takođe možete imati dovoljno dinamike koja vas pokreće i unosi romantiku u vaše odnose. Bićete inspirisani da pravite partneru prijatna iznenađenja i slatke izraze privrženosti. Možete imati osećaj da se najzad usklađujete i dostižete harmoniju, ali nemojte se razočarati ili posumnjati u partnera, ako se oseti preplavljeno i počne da se povlači. Ne možete stalno održavati isti intenzitet bliskosti i romantike i niste neuspešni zato što vam to ne uspeva – tako se veze odvijaju u realnosti. Posle intenzivne razmene, sledi povlačenje, da biste se u nekim momentima opet zbližili i povezali – veza je živa i reaguje kao organska tvorevina, a to znači da ima dobre i loše dane, kao i fantastične uzlete i duge, neutralne periode. 

Rak 

Nepovoljan položaj Saturna mogao bi izazvati vašu potrebu da se povučete i zaštitite sebe od izlaganja bilo kakvim iskustvima, jer se osećate ranjivo i nezaštićeno. Ipak, zvezde vam savetuju da prihvatite pozive i uključite se u društvena dešavanja i okupljanja, na kojima možete upoznati nove osobe koje dele vaša interesovanja i sa kojima se možete povezati na emocionalnom nivou. Što rasterećenije priđete novim poznanstvima i dejtingu, to su veće šanse da se dobro osećate i da neki od tih spojeva „proradi“ za vas. 

U partnerskim odnosima se morate prilagoditi zahtevima suptilnih energija i smanjiti svoj ego, zarad mira i harmonije. Iskoristite maksimalno prednost jednostavnih zadovoljstava u kojima oboje uživate i budite velikodušni, a ne sitničavi. Obezbedite sami sebi ono što očekujete od partnera u sferi intelektualnog i društvenog života i bavite se svojim interesovanjima, ne zapostavljajući potrebe partnera. U poslednoj nedelji oktobra iskusićete više smirenosti i usklađenosti sami sa sobom, što će se povoljno odraziti na vašu vezu. Tada se možete posvetiti pravljenju zajedničkih planova za predstojeći period. 

Lav

Tokom oktobra se možete osećati podstaknuto u svojoj potrazi za partnerom – kao da najzad znate šta hoćete i skloni ste da date prednost pristojnim i pouzdanim osobama u odnosu na one koje vas uzbuđuju i fasciniraju. Možete razviti topla osećanja privrženosti, različita od zaljubljenosti koju ste do sada iskuslili i to može biti dobro za vas. Čak i ako iz toga ne proizađe neka snažna veza, sa velikim potencijalom, bolje ćete upoznati sebe i lakše se orijentisati u pravcu trajnih vrednosti i stabilnosti. Ako žudite za sjajem i glamurom – sami ćete ih stvoriti. 

U partnerskim odnosima će ovo biti uspešan mesec, u kome se komunikacija i bliskost produbljuju, pa ćete svakim danom biti sve zadovoljniji onim što imate i pravcem u kome se vaš odnos razvija. Više romantike i nežnosti, veće razumevanje i dublja povezanost zapravo omogućavaju više samostalnosti i vama i partneru, što se zasniva na poverenju i poštovanju. Kada svako od vas ima poverenja u onog drugog da će voditi računa o sebi i staviti vezu na prvo mesto, iskušenja će poslužiti da ojačaju i vaše samopoštovanje i vaš odnos. Održavajte balans između zajedničkih i samostalnih aktivnosti, provodite zajedno dovoljno kvalitetnog vremena i obezbedite trenutke za sebe i svoja interesovanja i druženja, nezavisno od partnera. 

Devica

Možete se angažovati u neobaveznom odnosu, verujući da će vam to prijati, ali nemojte zanemariti crvene zastavice upozorenja – ono što se javlja kao problem, može ostati po strani, dok se sa nekim družite i upoznajete. Ali sa dubljim vezivanjem, problemi se takođe povećavaju i približavaju i tada više nećete moći da ih zanemarite. Verujte svojoj intuiciji – ako vam se neko deluje površno i nepouzdano, to je verovatno zato što i jeste takav, bez obzira koliko šarmantan bio i koliko topline pokazivao. Venera vas poziva da napravite izbore koji su najbolji za vas, a to se može razlikovati od onog što trenutno želite. 

U partnerskim odnosima dolazi vreme da se rasprave nesuglasice, iznesu primedbe i podele osećanja i strahovanja. Ako je komunikacija bila u zastoju u prethodnom periodu, sada je vreme za otvorenost. Jednostavna istina o tome kako se osećate i šta vam je potrebno, najbolja je taktika za uspostvaljanje harmonije u odnosima. Ako nešto što ima veze sa vašim odnosom krijete od porodice i prijatelja, može doći do suočavanja i razotkrivanja. Da biste sa tim izašli na kraj, postarajte se da nema tajni u vašem odnosu, a ako se ipak pojavi kriza poverenja, preispitajte svoju vezu objektivno, koliko god ste u stanju. Potreban vam je partner koji je na vašoj strani, čak i kada ga to stavlja u nezgodan položaj u odnosu na druge. 

Comments