Vaga

Pred vama je zabavan period aktivnog društvenog života, u kome možete upoznati nove ljude. Provođenje vremena u druženju i upoznavanju zanimljvih osoba može biti vrlo prijatno, ali ako sa nekim stvari krenu dalje od druženja, želećete da se sklonite od očiju javnosti. Biće vam jasno da morate da se odvojite od starih navika i isprobate novi pristup vezama, što važi i ako se upletete u neku komplikovanu situaciju. Možda ćete odlučiti da se potpuno povučete i prestanete da jurite i tražite bilo šta – posvećivanje sebi može delovati isceljujuće i terapeutski. 

U partnerskim odnosima možete iskusiti ispunjenost i harmoniju kakvu priželjkujete. Uprkos svakodnevnom sresu i raznim distrakcijama, odnos vam je na prvom mestu, pa ćete uspone u romantičnom životu ceniti više nego što će vas padovi razočaravati. Imate dosta posla i sa sobom i sa bliskom osobom, a kada zajedno obavljate taj posao, onda zajedno i rastete kroz odnos i ispunjavate najvažniju svrhu partnerstva. Možete se boriti sa razumevanjem i međusobnim prilagođavanjem, ali borite se zajedno, a ne jedno protiv drugog. 

Škorpija

Budite oprezni kada nekome dozvoljavate da uđe u vaš život, jer čak i ako vi zavodite, možete biti zavedeni – igrom zavođanja. Ako ste spremni na strasnu avanturu, to može biti sasvim zadovoljavajuće iskustvo, ali ako su u igri veća očekivanja i dublja osećanja, zaljubljenost ne dodaje stvarnu vrednost potencijalnom odnosu, već iluzornu. Postavite granice i usporite, umesto da požurite, kao što vam srce nalaže. U stvarima srca, slušajte svoju intuiciju, a ne svoje želje. Možda nije ni lako ni prijatno napraviti razliku, ali sposobnost da to učinite znači da rastete i da ste emocionalno zreli. 

Nesporazumi mogu otežati prilagođavanje u partnerskim odnosima, a izvesno otrežnjenje može doneti dublje uvide. Odjednom, više ne uspevate da se „izvučete“ šarmom i da zamaskirate svoje nezadovoljstvo. To znači da morate da menjate taktiku, odnosno, da odbacite svaku taktiku, zaronite duboko ispod površine i budete iskreni. Ako strahujete da ćete zbog toga izgubiti partnera, možda je vaš strah opravdan, ali to znači da odnos nije zasnovan na stabilnim temeljima poverenja i poznavanja. Kada su stvari nesigurne, zaljuljajte ih da se sruše, jer samo tako ćete otkriti koliko je temelj čvrst i da li možete da ga popravite.

Strelac

Vaša popularnost dostiže vrhunac sa Venerom u Devici u prvoj trećini oktobra – ne možete a da ne privlačite pažnju, gde god se nađete. To će vam obezbediti zanimljiva poznanstva i prilike za avanturu, ali polovinom meseca (oko pomračenja Sunca, 14. oktobra) možete osetiti da vas sve to zamara. Ako se odnosi koje želite da ostvarite učvršćuju u frend zoni i to vam se uopšte ne sviđa, postavite granicu i recite šta želite. Najgore što može da se desi je da izgubite nešto što uopšte nemate i ne biste ni imali – uštedećete sebi patnju. Međutim, možete se i iznenaditi obrtom. 

Harmoničan i romantičan period za partnerske odnose – ljubav može procvetati i povezati vas na nov način. Dublja svest o vrednosti onoga što imate i što zajedno gradite kroz život pomoći će vam da odolite iskušenjima, jer ona uvek dolaze da testiraju snagu uverenja i osećanja. Možete biti u teškoj situaciji da se nečeg odreknete, samo zato što bi to povredilo partnera. Matematiku bliskih odnosa je lako izračunati – kada ne želiš da povrediš nekog, onda ne radiš to što bi ga povredilo, ali je teško praktikovati tu jednačinu. 

Jarac

Ako ste sami, imate velike šanse za avanturu ili novo poznanstvo u prvoj nedelji oktobra. Položaj planeta ukazuje na fizičku udaljenost ili prepreku koju možda nećete imati energije da prevazilazite. Donesite promišljenu odluku i nemojte se loše osećati zbog toga – u poslednjoj nedelji oktobra, kada se Venera sinhronizuje sa Jupiterom, povećavaju se šanse da upoznate nekog zanimljivog ko deli vaša interesovanja, koga ćete moći bolje da upoznate u neobaveznom druženju (u krugu prijatelja) i sa kim biste mogli postepeno da razvijete značajniji odnos u narednom periodu. 

U partnerskim odnosima možete uspostaviti ravnotežu, ukoliko je ona bila poljuljana u prethodnom periodu, ukoliko pokažete iskrenost i stabilnost zrelosti. Dobra komunikacija je ključ za uspon u zajedništvu – iznesite svoje potrebe jasno i nedvosmisleno i pokažite interesovanje za usklađivanje sa potrebama partnera. Možete pronaći kompromise koji će za oboje funkcionisati na duge staze, ukoliko oboje preuzmete svoj deo odgovornosti, poručuju zvezde. 

Vodolija

Površne interakcije neće vas nikako zadovoljiti i držati vam pažnju. Težite za dubokom povezanošću i tražite je na intelektualnom i duhovnom nivou, pa se možete osećati neadekvatno u komunikaciji sa osobama sa kojima ne vibrirate na istoj frekvenciji. Ne prepuštajte se malodušnosti i krajem meseca prihvatite pozive na druženje u širem krugu prijatelja, jer tu možete otkriti da neko koga površno poznajete ima mnogo više vrednosti i potencijala, nego što ste do sada primećivali. 

Međusobno razumevanje može biti problem u partnerskim odnosima u ovom periodu. Dok se sve više usklađujete sa sobom, možete otkriti da ste sve manje usklađeni sa partnerom. Ako je za vaš rast najbolje da krenete odvojenim putevima, to ćete najbezbolnije učiniti u sezoni Vage, koja promoviše harmoniju, prihvatanje i lični razvoj. Duge veze, međutim, imaju potencijal da donesu zrelost koju do sada niste iskusili na tom nivou – iskrenost i ranjivost su ključne za napredovanje i produbljivanje odnosa. 

Ribe 

Saturn može doneti osećanje usamljenosti i izolovanosti, ali Venera popravlja vaše šanse u drugoj polovini meseca i otvara brojne mogućnosti za nova poznanstva. Ukolko razmišljate o obnavljanju odnosa sa bivšim partnerom, to može biti situacija ili – ili. Ili ćete ovaj put krenuti na novim osnovama, ili se više nećete sresti. Ovo može biti najvažniji izazov za vašu emocionalnu stabilnost i zrelost, zato uključite sve svoje kapacitete u donošenje odluke – konsultujte svoje srce, saslušajte primedbe razuma i pozovite intuiciju da vas usmeri. Možete ući u odnos, znajući da će vam doneti razočaranje, ako je to iskustvo koje vam je potrebno. 

Podrška koju jedno drugom pružate, osnažiće partnerske odnose, bez obzira na vrstu problema sa kojima se suočavate. Ovo je period u kome će harmoniju doneti usklađenost vaših slabih i jakih strana, tako da će svako moći da pokaže svoje najveća vrednosti i stavi ih u službu odnosa i partnerstva. Tako ćete zajedničkim snagama i vrednostima premostiti slabosti i prevazići izazove i iskušenja – vredna lekcija sa dugoročnim pozitivnim posledicama. Proslavite svoje osnaženo zajedništvo na neki simoboličan način – idite na kratko putovanje ili romantičnu večeru, otvorite šampanjac i nazdravite uspešnom tandemskom delovanju. 

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za oktobar 2023, pročitajte i naš mesečni horoskop za oktobar 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments