Saznajte ljubavni horoskop za septembar 2023. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Sami Ovnovi mogu primetiti aktiviranje i intenziviranje događanja na ljubavnom planu. Brojni susreti i druženja doneće priliku za flert i zbližavanje, ali budite oprezni, savetuju zvezde. Planetarne aspekte usmerava Neptun, planeta iluzija, što može uzrokovati zanos i priliv snažnih osećanja koja vam neće biti uzvraćena. Možete se naći u odnosu za koji verujete da je početak veze i da ima potencijala da se razvija, dok se druga osoba samo zabavlja i namere su joj daleko od ozbiljnih. 

U partnerskim odnosima možete osetiti potrebu da iskažete osećanja koja ste dugo potiskivali, ili krili od partnera. Možda su u pitanju strahovi, sumnje ili ljutnja zbog nečeg što mu niste oprostili i vreme je da to podelite sa njim, ukoliko želite da izbegnete udaljavanje i zahlađenje u odnosima. Ako je distanciranje već nastupilo, može vam biti potrebno neko vreme dublje analizirate situaciju u kojoj ste se našli, ali svoja zapažanja svakako podelite sa partnerom. Velike su šanse za isceljenje odnosa, buđenje nežnosti i romantike, naročito ako možete negde zajedno da odete – i najbliže destinacije i najkraće putovanje daće vam priliku da se odmaknete od svakodnevice i posvetite jedno drugom. 

Bik 

Planetarni uticaj donosi nesuglasice i emocionalne prepreke u partnerskim odnosima, ali to ne znači da nema mesta oporavku i osnaživanju veze. Potrebno je da sednete i razgovarate otvoreno i bez osuđivanja i prebacivanja. Biće potrebno više ovakvih razgovora, kako biste otvorili linije komunikacije i raščistili emocionalni otpad koji se nagomilao. Pokušajte da kanališete naboj koji se može pojačati prilikom iskrene razmene i da ne upadnete u zamku traženja krivca i prozivanja. Stvar je u tome da pronađete zajedničku tačku gledišta i odredite šta vam je najvažnije u odnosu, a za to treba jedno drugo više i bolje da slušate. 

Ako ste sami, možete očekivati nova poznanstva, koja vas mogu inspirisati da se bolje osećate zbog sebe i da se više posvetite nezi i brizi o sebi. Razmišljajte o svojoj prošlosti i potražite obrasce u ljubavnim vezama koje treba da prevaziđete, da biste imali zdrav odnos. Potrebno je da razumete sebe i oslobodite se ograničavajućih uverenja i ponašanja, a u tome vam mogu pomoći razgovori koje ćete voditi sa nekim ko u vama vidi i neguje ono najbolje. 

Blizanci 

Ako ste u prethodnom periodu bili zauzeti drugim stvarima i ulaganje u vezu vam je bilo na poslednjem mestu, vreme je da preraspodelite prioritete i stavite partnerski odnos na prvo mesto. Partneru može biti potrebno da objasnite svoje ponašanje, a možda i da se izvinite zbog zanemarivanja njegovih potreba i osećanja. A biće mu potrebno i da vidi da mislite ozbiljno – inicirajte ozbiljne razgovore, zakažite vreme koje ćete provesti zajedno, predložite sadržaje u kojima ćete zajedno uživati. Podelite sa partnerom svoje brige i nade i uvažite njegove savete, kako bi vaš odnos prestao da stagnira i nastavio da se razvija. 

Ako ste sami, astralno poravnanje vas podstiče da usporite i obratite pažnju na ono što imate – zdravlje, projekte koje ste započeli, potencijale za napredovanje, prijatelje i porodicu koji su na vašoj strani. Potraga za srodnom dušom prestaje kada nađete sebe i načine da se izrazite i ostvarite – tada se vaša vibracija podiže i privlači osobe sličnog senzibiliteta i vrednosti, koje mogu biti kompatibilni partneri. Ne dozvolite da vas savladaju mračne misli i beznađe, ostanite realni i bistrog uma, da biste sa te pozicije mogli da razvijete pozitivniji i proaktivniji stav prema životu. 

Rak 

Komunikacija je u prvom planu, a to znači da ćete morati da razgovarate o važnim pitanjima, koja možda obuhvataju i stvari iz prošlosti koje su dugo bile „zatrpane“ i po kojima niste želeli da „kopate“. Ovaj period može biti ispunjen neprijatnim osećanjima, kao što je kajanje, strah da će vas partner odgurnuti, ljutnja (na sebe, ali i na partnera). Sva ta osećanja morate priznati i iskomunicirati sa voljenom osobom, kako biste pročistili vaš odnos od toksičnih sadržaja, produbili iskrenost i bliskost i osnažili odnos. 

Kod samih Rakova mogu se kreirati situacije i osećanja kojima je teško upravljati – možda imate neke „repove“ iz prošlosti, koje je potrebno podrezati i uvezati, ili strahove koji vas sprečavaju da idete za svojim srcem. Ako se i dalje nadate da će neko doći i osloboditi vas iz kule anksioznosti i nesigurnosti, ostaćete zarobljeni – morate se sami izvući, jer sami ste tu kulu i izgradili i u nju se zaključali. Mrzite da izlazite iz svog oklopa i pokazujete ranjivost, ali ništa stvarno i važno se neće desiti na ljubavnom planu, dok ne pokažete spremnost da se otvorite. 

Lav 

Snažan planetarni uticaj donosi preokrete u ličnom i ljubavnom životu – ako ste sami, možete se zaljubiti, jer nećete odoleti snažnim emocijama, koje će vas preplaviti i njihova moć će preokrenuti svet oko vas. Ovaj intenzitet je prolazan, pa možete očekivati otrežnjenje, koje ne mora obavezno biti i razočaranje. Spremite se da prihvatite promene u svom životu na najmudriji način – prepustite se onome čemu se ne možete odupreti i što ne možete kontrolisati i upravljajte onim čime možete upravljati u brzacima snažnih tokova koji će vas povući. 

U partnerskim odnosima Lavovi se takođe mogu suočiti sa izazovima i promenama – u vama je mnogo nagomilanog emocionalnog sadržaja i sve nerazrešeno dolazi na red za raščišćavanje. Vaša želja za suočavanjem može delovati agresivno i napadački i izazvati defanizivan stav kod partnera. Zato pokušajte da budete taktični i razgovarajte hladne glave i umerenim tonom – negativan energetski naboj kanališite kroz fizičke aktivnosti, da biste lakše upravljali osećanjima. Budite svesni svog dela odgovornosti u vezi i uvažite primedbe partnera – pokažite malo više empatije i razumevanja, zajedno sa željom da napravite konstruktivne promene i kompromise.                                                                                                                                                                        

Devica 

Divna nova poznanstva su iza ugla – ali zvezde vam savetuju da im ne trčite u susret. Bavite se sobom, svojim interesovanjima i hobijima, koristite trenutke samoće da razmišljate i analizirate svoje ponašanje, razmislite o bivšim vezama i stvarima koje su krenule naopako u njima. Praveći unutrašnji inventar vrednosti i slabosti, spremate se za susret sa osobom koja će vas razumeti bolje nego iko do sada i koja će vam pružiti podršku i podsticaj za lični razvoj i opšti prosperitet. Ovog meseca možete mnogo naučiti o sebi i o ljubavi, ako budete strpljivi, smireni i pažljivi. 

U partnerskim odnosima mogući su sukobi zbog trećih lica – to mogu vaši, ili partnerovi prijatelji ili članovi porodice i isforsirana druženja, koja su jednom od vas posebno neprijatna. Pokušajte da nađete kompromis, koji je dobar za vas i vaš odnos, ne uzimajući u obzir šta drugi misle i očekuju. Ako negde ne želite da se pojavljujete kao par, jer se u prisustvu tih osoba ne osećate dobro (ili se vaš partner ne oseća dobro), onda prosto nemojte to da radite. Međutim, prethodno se morate dogovoriti i razgovarati o tome koliko je to prihvatljivo partneru, ili vama. Pronađite kompromisna rešenja i načine da nagradite onog ko se izlaže neprijatnosti, tako što će onaj drugi učiniti nešto što iloženi partner posebno voli i ceni. 

Comments