Vaga

Uticaj Venere doprinosi harmoniji i međusobnom razumevanju u partnerskim odnosima, a osećanje sigurnosti i savezništva može vas podstaći da rizikujete i prihvatite izazove u drugim životnim aspektima. Prodiskutujte sa partnerom svoje namere i stremljenja, pre nego što donesete bilo kakvu odluku, ali ako vam se ukaže prilika za ostvarenje nekih želja i snova, ne oklavajte da je iskoristite – partner će biti na vašoj strani i pružiće vam podršku koja vam je potrebna. 

Ukoliko ste sami, možete sresti nekog ko će izazvati u vama oduševljenje i romantični entuzijazam – bilo bi dobro da u toj situaciji usporite i ostanete na zemlji i ne dozvolite da vas ushićenje uznese u nebesa, sa kojih ste ranije uvek bolno padali u sličnim situacijama. Upotrebite svoje iskustvo i oduprite se obrascu na koji se navikli – ne želite da uskočite u nešto (opet), samo da biste otkrili da ste (ponovo) pogrešili. Zadržite zdravu distancu i pustite da se stvari razvijaju svojom sopstvenom brzinom i obuzdajte nestrpljenje i razdražljivost. Ako sve teče u dobrom pravcu, organski razvoj događaja će vam omogućiti solidne temelje i zdrave granice – ono što je najpotrebnije u ljubavi, a što ste vi skloni da zanemarite i preskočite. 

Škorpija 

U mesecu pred vama iskoristite prilike za avanture sa voljenom osobom, šta god to za vas predstavljalo. Možda ćete negde otputovati, otići na planinarenje ili kampovanje, ili ćete zajedno upisati kurs kuvanja, časove gitare, školu plesa… Ako partner ima „lude“ ideje, podržite ga, uključite se i pomozite mu da ih realizuje. Prihvatite tridesetodnevni izazov da svemu kažete DA i sve što prihvatite, shvatite kao igru. Zapravo, to može biti igra za dvoje – postavite osnovna pravila (koliko zahteva na dnevnom nivou može imati svako od vas i da to neće tražiti ništa što partner doživljava kao ugrožavajuće, gadno, ponižavajuće), izazovite jedno drugo i krenite u svoju sopstvenu avanturu. 

Same Škorpije bi mogle biti veoma osetljive i reaktivne – ljudi oko vas se možda ponašaju kao i do sada, ali vas to može nervirati, vređati i izluđivati više nego ranije. Ako vam je opao prag tolerancije, a povećala se senzitivnost, pozabavite se time i nastojte da shvatite šta se odvija u vama, kakav je proces u pitanju i kuda vas vodi – nemojte sve pripisati ćudljivosti, vremenu, hormonima, već se malo dublje zagledajte u sebe. Možda vam vaša „nervoza“ govori da treba da postavite snažnije i preciznije granice i da bolje birate gde ćete ulagati svoju energiju i kome ćete posvećivati pažnju – i da u svemu tome stavite sebe na prvo mesto. 

Strelac 

Ako tražite romantičnu vezu, pogledajte oko sebe. A da biste imali pogled iz šire perspektive, angažujte svoje prijatelje, inicirajte okupljanja, pozovite prijatelje da pozovu prijatelje. Proširite društveni krug i tako što ćete usmeriti svoje interesovanje ka novom hobiju, koji se praktikuje u društvu. Pridružite se bendu, počnite da planinarite, idite na izložbe i koncerte, pridružite se mešovitom sportskom klubu. Bilo koji iskorak u šire društveno okruženje mogu vas dovesti u priliku da upoznate zanimljive osobe i da se povežete sa nekim posebno zanimljivim. 

U partnerskim odnosima možete biti okupirani događajima van vaše veze, koji će vas ujediniti u timskom nastupanju – verovatno prema članovima porodice ili užoj zajednici. Možda morate predstaviti drugima svoje odluke i rešenja koji im se neće dopasti i odbraniti svoje granice udruženim snagama – nemojte ostaviti partnera da se sam „bori sa aždajama“, već ga podržite. Timski rad će osnažiti vaše odnose, o čemu god se radilo – od renoviranja kupatila, do saopštavanja roditeljima da ćete usvojiti dete. 

Јаrac

Budite fleksibilni u ovom periodu, savetuju zvezde. Nemojte uzimati k srcu partnerove promene raspoloženja i nervozno ponašanje, a ako on ne želi ili nije u stanju da iznese uzroke i razloge, strpite se i pustite ga da se bori sa svojim problemima na svoj način. To ne znači da „dignete ruke“ i ignorišete ga, već da mu stavite do znanja da ste tu za njega, kada bude spreman da deli i da nastavite da se ponašate ljubazno i pristupačno. Izbegnite svaku vrstu prepuštanja negativnim osećanjima, izlivima ljutnje, nestrpljenja i nervoze, upravljajte svojim osećanjima, da biste zadržali svesnost i širinu perspektive. 

Ako ste sami, možete osećati da vas neko iskušava, ili vas može otvoreno izazivati, što može biti zanimljiv i podsticajan oblik flerta, ali to ne znači da treba obavezno da odgovorite. Pokažite samokontrolu i uskladite se sa sobom na emocionalnoj osnovi, kako biste mogli objektivno da ocenite da li uopšte želite da se angažujete u onome što vam se nudi, ili biste se radije držali postavljenog standarda. Možda treba da proširite horizonte i steknete nova iskustva, ali to ne morate činiti na način koji se sukobljava sa vašim vrednostima i etikom. Razmislite o tome kome šta dugujete u svom životu, da biste mogli da pronađete šta je ono što dugujete sebi. 

Vodolija 

Ako ste sami, može se pojaviti mogućnost povezivanja sa nekim iz vaše prošlosti (možda i skorašnje) i ova opcija bi se mogla pokazati kao veoma uspešna. Možda ne osećate da ste spremni, ali ako vam Univerzum ponovo ukršta put sa nekim prema kome ste imali pomešana osećanja i ko je izazivao vašu tvrdoglavost, možda se radi o vitalnoj lekciji koju niste savladali. Vreme je za lične promene, kojima se na nekom nivou opirete, iako možda uveravate sebe da baš radite na tome i za sagledavanje svojih slepih uglova. Upotrebite svoj revolucionarni humanistički um tako što ćete ga držati otvorenim za povezivanje iskustava i duboke uvide na ličnom nivou. 

U partnerskim odnosima ćete možda morati da razmatrate materijalistička i praktična pitanja, što vas može angažovati u timskom radu. Možda ćete pokrenuti zajednički posao, ili se udružiti oko nekih većih radova i preuređenja, ili ćete morati da smislite kako da više zarađujete i bolje se organizujete kako biste zajedno provodili više kvalitetnog vremena. Upotrebite svoju kreativnost i sposobnost improvizacije, kako biste ostvarili korisne promene u sebi i u svom odnosu. Partner vam jeste najbolji prijatelj, ali ako ste skloni da zaboravite da morate negovati i druge aspekte odnosa – sada je vreme da se setite i pokrenete. 

Ribe 

U partnerskim odnosima ovog meseca treba da se angažujete oko stvari koje se tiču doma i zajedništva. Možda ćete se „baciti“ na veliko spremanje i preuređenje, kako biste ostavili dobar utisak na goste koje očekujete, ili zato što vam je potreban poseban prostor za rad od kuće, ili unosite neku spravu za vežbanje – sve što radite zajedno prijaće vam i podsetiti vas na to kako dobro funkcionišete u tandemu i koliko se možete osloniti jedno na drugo. Najbolje u vašem odnosu dolazi do izražaja kada udružite snage i održavate motivaciju i tempo, sve dok ne dođete do cilja. 

Ako ste sami, možete biti razdražljivi i nesigurni i posebno osetljivi na vibracije koje vas remete – obratite pažnju na uzroke i možda ćete otkriti da „ometači“ služe da vam razbiju fokus na nešto o čemu ne želite da mislite i što ne želite da osećate. U ovom periodu se morate pozabaviti takvim mislima i osećanjima, jer je to deo aktivnog rada na sebi, kojim ćete preusmeriti energiju koju trošite reagujući na distrakcije. Pažljivo posmatranje i analiza svega što vam se dešava i što uzburkava vaš unutrašnji svet, pomoći će vam da steknete dublji uvid u svoje emocionalne potrebe i spremnost da ih ispunite na pravi način. 

Ako vam se dopao ljubavni horoskop za septembar 2023, pročitajte i naš mesečni horoskop za septembar 2023.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Comments