Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ona je lokalna hit devojka. Zbog preterane uobraženosti umislila je da je ta njena “popularnost” nacionalnih razmera. Ima svog ličnog frizera, najskupljeg u kraju, obilazi ga do tri puta nedeljno jer sama ne zna kosu da opere. Nema zavidno telo, ali kada hoda, hoda odvažno, poput nekog supermodela koji zasluženo nosi tu titulu. Lepota joj je osrednja. Samo ne daj bože da se nasmeje. Lice joj izgubi svaki podnošljiv oblik i brzo poželiš da okreneš glavu. Ne samo da spava u solarijumu, već tamo i živi. Dok joj u tom istom salonu lepote turpijaju nokte, naslušaš se njenih “velikih” problema. Ako je uopšte problem što je “predugo” čekala koktel u jednom od kafića na Dominikanskoj Republuci.

Slika120 Lokalna hit devojka

"Jer još trava nije nikla, tamo gde je stala moja štikla". Ma daj sestro slatka!

Slušam je. Znam je iz viđenja, iz gradskih priča, iz neukusnih tračeva. Slušam je jer ne mogu drugačije, taj impozantni glas mi ne dozvoljava da se skoncentrišem na nešto drugo. Raširila je noge i ako ovde muških nema. Vidim joj gaće. O, Isuse! Ne verujem. Neću da se smejem – možda je slučajno. I dok se nabeđujem, ‘ladno ih širi još više. Ne shvatam potez. Ne vredi, bolje da je slušam.

I dok ljudi iz njene ulice žive na granici siromaštva, ona ne mari da ujutru, doduše loše, ponese novi model D&G tašne. Ne osvrće se nad mizerijom. Nesrećne ignoriše. Gazi ih k’o opuške potrebom da javno dokazuje svoje bogatstvo. E, to bogatstvo njeno. Iz takve je porodice. Skorojević porodica ima svoj biznis, prodavnicu sportske opreme. I, svi smo mi budale pa verujemo da je zahvaljujući Najk (Nike) majicama obišla planetu.

Ne govori moja zavist. Ja i ovako živim u nekoj drugoj sredini, tamo daleko. Govori moje zapaženje. Vidim nered koji se rasuo po Srbiji. Vidim siromašne i one koji na kvarno zarađuju, srednje klase nema. U Srbiji ili preživljavaš ili se razbacuješ. Kontrast me očajno iritira. Vidim prekomernu dozu egoizma. I svi su strastveni vernici, ponajviše oni grešni, a tako lako zaboravljaju etičko načelo: “Ljubi bližnjeg svog”. Sve se svelo na tragično takmičenje ko će brže i više da zgrabi. Bitan je cilj, sredstva nisu.

Nije ona jedina lepotica u pokušaju, Srbija ih ima dosta. Dele se na tri vrste: One koje nemaju prebijene pare, one koje su do para došle “puš” metodom i one koje su sestre, majke, ćerke “biznismena”.

Bliži se četrdesetoj, al’ se ponaša kao svaka neiživljena adolescentkinja. Okušala je fakultet, mada ne spominje da ga nikada nije završila. Ponosno samo kaže: “Studirala sam u Kragujevcu.” Svi znamo da je tamo bila sve skupa dva dana, ćutimo. Ona je lokalna hit devojka, velika Srpkinja, i jedino što zna napamet su Zvecine pesme.

I ona će o modi, a kaže mi da ne zna ko su Džon Galijano (John Galliano) i Karl Lagerfelt (Karl Lagerfeld). Morala sam da se priključim razgovoru o nedođijama nabeđene sveznalice.

 Lokalna hit devojka

A, ko bre?!

Izlazim iz noćne more, otvaram vrata, gutam svež vazduh koji na one nabeđene sa ulice smrdi. I nije problem kućna pomoćnica koja kasni, i nije problem koktel koji se dugo čeka, i nije problem nedoumica oko sledećeg putovanja. Srbijom mnogo veći problem vlada.

Amin.


Elena Ederlezi svakako nije ono što drugi očekuju da bude, još je manje ono što očekuje od sebe same. Student filozofije, pisac, pesnik, siroti pesnik. Velika nezadovoljština, fascinirana Romima, opsednuta modom i kune se da je Niče živ sigurno bi ga smotala.

Editors choice