Jedinstveni klavirski dvojac LP Duo, Sonja Lončar i Andrija Pavlović,objavljuju singl i spot pod nazivom Analog Love, prvi sa predstojećeg albuma Duality. Album je od danas u pretprodaji, a publici će nakon nekoliko novih singlova, biti predstavljen 20. septembra.

Kompozicija Analog Love nastala je spontano, u roku od samo tri dana. “Kompozicija je prvobitno bila nazvana drugačije, po jednom presetu koji smo koristili u produkciji, ali je došlo do promene i nazvana je Analog Love čime je dobila na romantičnosti koji se odlično uklapa u ceo muzički narativ“, objašnjava LP Duo.

Delo pratiautorskivideo spot koji predstavlja vizuelnu nadogradnju muzikei umetničkog rada LP Dua, nastao u raskošnoj Palati Srbije, režirao ga je Lazar Bodroža dugogodišnji bliski saradnik u razvoju njihovog vizuelnog jezika, sada i uz direktora fotografije Lazara Bogdanovića.

Sa LazaromBodrožomimamo divnu višegodišnju saradnju, razumevanje i poverenje. Njegov rad se oslanja na rusku avangardu, dok mu je sa druge strane bitna i umetnost koja je nastala na prostoru Jugoslavije. Balansiranjem je došao do estetike koja odlično funkcioniše uz našu muziku; jedno drugo dopunjuju, a opet jedno drugom daju dovoljno prostora. Lazar razmišlja i futuristički, što je takođe važno, u pravcima koji su nama bliski i interesantni“, ističu Sonja i Andrija.

1 2 e1565951169508 LP Duo predstavlja singl i spot Analog Love, sa novog albuma koji stiže u septembru!

Singl Analog Love je prva digitalno dostupna numera sa objavljenog trackliste albuma Duality u izdanju Universal Music Serbia, a koji je već od danas u pretprodaji na svim dostupnim servisima, kao i na ploči i CD-u,sa zvaničnim izlaskom 20. septembra do kada nas očekuju još dva digitalna singla.

Album po prvi put na jednom mestu okuplja autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua, potpuno novom instrumentu razvijenom tokom istraživačkog projekta Quantum Music, pa spajajući digitalno i akustično, tehnologiju i kreaciju, LP Duo donose jedinstvenu inovaciju u komponovanju i izvođenju nove klavirske muzike.

LP Duo će 27. avgusta koncertom u okviru Yellow Lounge – Deutsche Grammophon programa u Salzburgu internacionalnoj publici predstaviti album Duality, u društvu još nekoliko velikih imena aktuelne savremene umetničke muzike sa kojima će nastupiti iste večeri.

1 3 e1565951195856 LP Duo predstavlja singl i spot Analog Love, sa novog albuma koji stiže u septembru!

Od 2004. godine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, poznati u svetu muzike kao LP Duo, istovremeno su eksperimentisali sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira i razvijali novi pristup savremenoj klavirskoj muzici. Od tada, brišući granice između kamernog ansambla i rok benda, i pod imenom LP Duo, postali su jedan od trenutno najuspešnijih klavirskih dua.

Tokom svoje bogate izvođačke karijere, nastupali su u koncertnim dvoranama kao što su Karnegi hol u Njujorku i Džon F. Kenedi centar za scensku umetnost u Vašingtonu, na brojnim festivalima i solističkim turnejama širom Evrope, SAD-a i Azije, sa stalnim koncertima širom regije Zapadnog Balkana.

LP Duo proglašen je jednim od 8 najboljih svetskih klavirskih dua na najvećem svetskom takmičenju Dranoff Miami Two Pianos u Majamiju (Florida) 2008. godine. Osim toga, uručena im je nagrada Grada Beograda za stvaralaštvo mladih, kao i godišnja nagrada Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) za najbolje mlade umetnike. Ne treba zanemariti činjenicu da su osvojili nagradu Bryno Frey Stiftung Landes u Nemačkoj koja se inače dodeljuje samo nemačkim državljanima.


Fotografije: PROMO

Comments