Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Za sve one koji na pomen škole najpre pomisle na suvoparno gradivo, neinventivno predavanje i dosadne profesore, spremili smo kratku turu po najzabavnijim školama sveta. Ovde nećete učiti algebru, padeže ili latinske sentence. Ove škole se ne osećaju kao obaveza ili teret. Polaznici ovih neobičnih i zabavnih institucija uživaju u sticanju znanja o nekim veoma atraktivnim, maštovitim i zanimljivim fenomenima. Dobrodošli, jer upravo je zazvonilo za početak pet najintrigantnijih časova na svetu.

1. Škola za seks

Austrijska škola seksa pruža adekvatno seksualno obrazovanje koje se odnosi na teorijska, ali i praktična uputstva. Idejni tvorci ove kontroverzne škole smatraju da se u današnje vreme mnogo polaže na spoljašnji izgled i da mladi isuviše vode računa o definiciji mišića, odeći i koži, a potpuno zapostavljaju važnost “umeća vođenja ljubavi”, te zato ova škola nastoji da od njih napravi dobre ljubavnike. Među predmetima u ovoj seksualnoj ustanovi mogu se naći: istorija seksa, moderna teorija seksa i tehnike predigre.

Tabla na kojoj pise sex education Luda planeta: Pet škola koje su sinonim za zabavu

Semestar u ovoj školi iznosi 1,400 evra

2. Škola za čarobnjake

Jedan šezdesetosmogodišnji Amerikanac čitav svoj život je posvetio čarobnjaštvu i magiji, te kao prirodan rezultat njegove dugogodišnje opsesije nastala je prestižna škola čarobnjaštva u Kaliforniji. Čak i kao ugledni vlasnik, direktor i predavač uvek je obučen u kostim čarobnjaka i uvek sa sobom nosi čarobni štapić. Kao i slavna škola Harija Potera (Harry Potter) – Hogvorts, i ova akademija ima 16 departmana, a među najpoznatijim su alhemija, briga o magijskim stvorenjima, čini, napici, drevne rune. Osnovni cilj pohađanja ove akademije je savladavanje odbrane od mračnih veština.

Carobnjak sa carobnim stapicem1 Luda planeta: Pet škola koje su sinonim za zabavu

Ovo je prva priznata škola ovog tipa u akademskom svetu

3. Škola za učenje o fenomenu Bitlsa

Kada govorimo o jednom od najvećih fenomena pop kulture – Bitlmaniji, nezaobilazno je pomenuti i mesto odakle su došli i probili se na svetsku scenu – Liverpul. Upravo ovaj grad u čast svom prepoznatljivom brendu otvorio je školu “Bitlsi: Popularna kultura i društvo”. Program pohađa 12 studenata, koji proučavaju uticaj ove grupe na zapadnu kulturu. Istraživanje se sastoji iz analize uticaja Bitlsa (The Beatles) na izgradnju identiteta, publiku, narod i industriju, kao i njihov uticaj na lokalnu zajednicu.

Diplomka pored table sa imenom Luda planeta: Pet škola koje su sinonim za zabavu

Za ljubitelje popularne kulture ova škola je prava inspiracija

4. Škola za sirene

Uživali ste u pesmi crvenokose Ariel (Ariel) ili vas je očarala njihova sposobnost da zavedu mornare? Neovisno koji je razlog vašeg obožavanja ovih mitskih bića, škola na Filipinima može ostvariti vaš san i od vas načiniti pravu sirenu. Potrebno je mnogo vežbi koje uključuju gimnastiku i plivanje, a škola obezbeđuje mehaničke repove za svaku polaznicu. Isprva je pravi problem upravljanje teškim repom, ali nakon nekoliko časova postiže se kontrola nad perajem. Krajnji cilj ove škole je postizanje gracioznih pokreta i plesa ispod površine vode, a kostimom koji uključuje rep i bikini postiže se neodoljivi izgled male sirene.

Sirene poziraju u vodi Luda planeta: Pet škola koje su sinonim za zabavu

Ronjenje na dah i kontrola nad mehaničkim repom iziskuju mnogo kondicije i snage

5. Škola za uzgoj marihuane

U mnogim zemljama ovakva škola bi bila zatvorena pre nego što bi se upisao prvi polaznik. Međutim, osnivač ovog koledža u Mičigenu tvrdi kako je reč o naučnom polju koje je veoma značajno za medicinu i poljoprivredu. U ovoj školi se uči kako uzgajati, saditi i koristiti marihuanu i koja su njena lekovita svojstva. Na ovim časovima se u prvi plan stavlja medicinska upotreba marihuane, ali to ne utiče da okolina sa naklonošću ne posmatra ovaj obrazovni centar.

Dva coveka sade marihuanu Luda planeta: Pet škola koje su sinonim za zabavu

Škola koja izaziva različite reakcije


Nataša Delač voli ljude, smeh do suza, igranje igrica i prvu jutarnju kafu. Za nju, najlepši je osećaj kada prvi put u godini vidi more. Obožava putovanja, čaroliju i čuda.

Editors choice