Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

1/2

Zaljubljenost nije grom iz vedra neba, koji sirota i bespomoćna ne možeš da eskiviraš, nego, eto, potrefi te, bi šta bi, kud ćeš, šta ćeš. Nije ni virus koji zakačiš tako što udišeš vazduh koji je izdahnula zaražena osoba. Ma nije ništa što se dešava bez tvog znanja, učešća i odgovornosti. U razumnim godinama, sebi dozvoljavaš da se ludački zaljubiš. Ili ne dozvoljavaš. Samo što nikad nije tako jednostavno.

Kad sebi dozvoliš da se nedozvoljeno zaljubiš, stvari se komplikuju. Kad nećeš da znaš šta radiš, jer bi onda možda skontala da ne moraš to da radiš, ili da možeš da prestaneš ako hoćeš – a nećeš – onda je još komplikovanije.
Idemo redom. Razumne godine? To su one koje imaš kad si već napravila svoje najveće i najvažnije životne izbore. Muž, deca, posao, karijera, znaš već – ostvarena si žena, puna snage i života, prštiš od energije, iako si najčešće iscrpljena do srži, u nastojanju da održiš zadate standarde svojih najvažnijih životnih izbora. Samosvesna si. Ispunjena si. Ništa ti ne fali. To su te razumne godine. Vreme racionalizacije. Kad govoriš sebi koliko ceniš sve što imaš, koliko su beznačajna prolazna nezadovoljstva, kako svaki izbor ima svoju cenu, a pošto imaš sve što si htela (i sama izabrala), spremno plaćaš tu cenu.

A cena je…svakodnevica. Vrtoglava rutina običnog življenja. Nepodnošljiva lakoća postojanja (čitaj Kunderu, on je znao sve o tome). Običan svakodnevni život potcenjen je i previđen kao zamagljivač razuma, uzrok razboljevanja od nemira i potrebe za primenom ludačkih lekova. Istrajavanje. Karakter. Sloboda izbora, koju u razumnim godinama koristiš da uvek iznova biraš ono što imaš. Jer šta ti fali?

Aaaah, kad odbrambeni ton ovog pitanja postane zaista upitan, podiže se poklopac Pandorine kutije. Ne fali ti ništa. Osim što si razmažena kučka, koja ne zna gde joj je mesto, jer kako drugačije definisati ženu kojoj neodređeno (ili sasvim određeno) nedostaje da se češće oseća kao žena, da ponekad bude bezbrižna, neodgovorna, šašava, razigrana, kao da…kao da nije nečija majka, uvažena supruga, šefica, gospođa. Odlikovanja koja si osvojila su obavezujuća. A u svakodnevici uopšte ne izgledaju kao odlikovanja, nego kao obične nalepnice. Etikete. Koje ni izdaleka ne označavaju sve što je u pakovanju.

Editors choice