Ne budimo pesimistični! Jesen jeste jedno od najlepših godišnjih doba. Setite se onih divnih toplih dana, savršenih za šetnju parkom po opalom, zlatnom lišću. Svuda naokolo su šarenilo, tople boje, raskoš prirode koji nam oduzima dah. Dan jeste kraći, ali to ne mora da bude loše – ranije ćete uživati u prelepim zalascima sunca. Naravno, nije naodmet da vam društvo pravi voljena osoba! Na ulicama miriše pečeno kestenje koje daje neku posebu čar ovom godišnjem dobu, a ako ste ipak za kućnu, toplu, ušuškanu atmosferu, posetite neki kafić, sedite pored prozora i uživajte u šolji čaja.

Jesen ne mora da asocira na tugu, melanholiju i prolaznost! Neka vas vatrene boje asociraju na život, strast, ljubav! Još jedan razlog više za radost – praznici su veoma blizu!

slika 167 Magična jesen u Japanu

Jesen ume da bude božanstvena, samo joj treba pružiti priliku

I dalje niste tako sigurni? Onda će vam ove slike promeniti mišljenje. Mada ne sumnjamo da i Srbija ima šta da ponudi, danas vam prikazujemo kako ovo čarobno doba izgleda u Japanu. Eksplozija boja, toplina i beskrajna lepota prirode posebno se ističe na dalekom Istoku. Da li ste znali da Japanci imaju i poseban običaj ujesen? Oni odlaze u parkove i šume i posmatraju lišće, a onda, inspirisani njime, smišljaju divne pesme.

Osmislite i vi svoj ritual sa vama dragim osobama i počnite da uživate u jeseni! Uskoro će zima i zaista hladno i tmurno vreme, ne propustite priliku da maksimalno iskoristite ovo zlatno doba.

slika 140 Magična jesen u Japanu

Eksplozija boja!

slika 230 Magična jesen u Japanu

Nežno, prelepo, romantično. Zavolite jesen!

slika 324 Magična jesen u Japanu

U Japanu postoji običaj da se ujesen izlazi u prirodu i posmatra lišće...

slika 4 Magična jesen u Japanu

Pevajući o lepoti ali i prolaznosti tog lišća, Japanci su ga često upoređivali sa ljudskim životom i karakterom ljubavi

slika 523 Magična jesen u Japanu

Dokaz da jesen može biti neverovatno lepa i magična

slika 616 Magična jesen u Japanu

Zar ne biste voleli da prošetate ovuda?

Izvori fotografija: gmac300.blogspot.com, dzungla.org, zezas.me, rts.rs


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments