Da bi konturisala svoje usne, Merilin je korstila različite senke i time isticala neke delove, kao i to da ih je činila pomoću ovog trika većim. Na krajevima usana su je šminkali tamnije crvenim karminom, preko kojeg su stavljali tamnije senke, a u sredini su stavljali svetlije senke. takođe je koristila vazelin kada je želela da joj usne budu sjajne i blistave.

Pored toga, koristila je Greta Garbo trik za očne kapke pri šminkanju. Jedna je od prvih koja je koristila tehniku blendanja senki, koja je sada već uobičajena i navika svih devojaka koje vole da se šminkaju. Mešala je različite nijanse na krisu kapka, stavljala svetlu senku na liniji ispod obrva, kao tamne senke na samom kapku.

Makeup TRIKOVI Merilin Monro Makeup TRIKOVI Merilin Monro

Kao i mnoge devojke što danas koriste ajlajnere kako bi uokvirile oko i napravile ga iskošenim, taj trik je koristila i Monroova. Ono što je svkodnevno radila, jeste stavljanje bele olovke na donjoj, vodenoj liniji kapka, dok je na gornjem kapku, ivicom stavljala tamni ajlajner, ali je mešala braon, crni i crveni.

Comments