Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Dok ste negde na odmoru, potrudite se da se kvalitetnije hranite – obiljem integralnih žitarica, voća, povrća, ali i izvorima proteina poput posnog mesa i ribe. Tako ćete uneti širi spektar vitamina i minerala. Kad ste već na odmoru, zašto ne pokušate da od obedovanja napravite specijalno iskustvo? Ako zaista uživate u onome što jedete, unosićete manje hrane, jer mozgu treba dvadeset minuta da dobije signal da ste siti. Ideja je naslađivati se mirisama i bojama hrane, i jesti sporije kako biste potpomogli varenje.

claudia schiffer1 Maksimalno iskoristite odmor

Takođe, pijte više tečnosti. To ne bi trebalo da vam padne teško, jer ćete želeti da se rashladite pokraj bazena, ali takođe popijte i barem po čašu vode za svako alkoholno piće koje popijete.

Nađite vremena za doručak, jer podstiče metabolizam i pomaže u smanjenju telesne mase. Ni ovo ne bi trebalo da bude teško, jer će biti divno uživati za doručkom, za razliku od onih jutara kad jurite na posao, pa na brzinu pojedete parče tosta.

6a00e54ef964538834014e88df97b5970d 800wi Maksimalno iskoristite odmor

Ne postoji ništa lepše od odmora na nekom egzotičnom i/ili romantičnom mestu, koje će raspaliti vašu strast novim žarom. Iskoristite odmor kao odskočnu dasku za nove početke. Sada je vreme da odradite pripreme ako želite da promenite posao, okrečite gostinsku sobu ili nešto slično. Dok se izležavate na plaži, napravite spisak šta sve treba da uradite; sve ono što treba da uradite danas, ovog meseca, ove godine, ili ono što želite da postignete pre tridesete/četrdesete/udaje/starosti. Razmislite o onome što ste nekad želeli – da li se to promenilo ili ste to zanemarili? Nikad nije prekasno da naučite nešto novo, vidite drugi kontinent, napišete prvi roman, itd. Što više postignete u životu, imaćete više samopouzdanja i bićete zadovoljniji – i sigurno ćete delovati atraktivnije!

Pokrenite se na plaži:

Bavite se najmanje trideset minuta dnevno nekom aktivnošću koja iziskuje mnogo napora. Plivajte, jedrite ili ronite, trčite po plaži, dobacujte se frizbijem – bavite se bilo čime što ubrzava rad srca. I iskoristite odmor da učvrstite sopstvenu vezu i ne gubite dragoceno vreme na razgovore, turističko razgledanje znamenitosti, nove zajedničke hobije ili na proveru čistoće hotelske posteljine. Motivišite se!

I  evo ideje:

Hranite se kao da ste na odmoru na Karibima i začinite jela koja pripremate kod kuće biljkama i začinima koji su karakteristični za egzotičnu hranu. Takođe, začini predstavljaju zdravu alternativu soli. Navedimo nekoliko – cimet, čili i karanfilić obezbeđuju antioksidanse, đumbir pomaže varenje, a beli luk doprinosi zdravlju srca.


Rahilka Lili Kukovska je veliki zaljubljenik u modu i estetiku. Student je modnog dizajna i fakulteta za biznis i marketing. Uživa u životu i društvu prijatnih ljudi, voli da obilazi luksuzne destinacije. Piše modni blog Amo Lusso.

Editors choice