Pronalazak idealne haljine za matursko veče je svega “pola posla” i naravno ovde se cela ta saga ne završava jer postoji još toliko toga što moraš da pronađeš i izabereš, nakon što si pronašla “onu pravu” haljinu! Međutim, ne brini. Ta pitanja – šta obući, kako se našminkati i stilizovati, kakav nakit izabrati – su pitanja koja muče sve devojke i to oduvek!

Pre nego što počne da te boli glava i kreneš da paničiš, prvo odluči kakvu haljinu želiš da poneseš – dugu ili kratku, koje boje, kog kroja, da li će dekolte biti dubok ili ne, ramena gola ili skrivena…? Kada sebi odgovoriš na ova pitanja, postaje lakše kada je nakit u pitanju. 

Evo nekoliko malih trikova koji ti mogu biti od koristi: 

Srebrne ili zlatne nijanse?

Kada biraš nakit, ali i druge aksesoare, povedi računa o tome da usaglasiš njihov sjaj sa bojom tvoje haljine. Tako recimo, ako je haljina u “hladnoj” nijansi poput kobalt plave uz nju će najlepše ići srebrni nakit ili nakit od belog zlata. Mi smo uz ovu haljinu uparili srebrni nakit brenda Oxette. 

oxette modni mature 6 Ovaj nakit dostojan je svake prave holivudske dive!

Osim toga, ako na tvojoj haljini nema cirkona ili nekih drugih ukrasa, onda nakit može više da svetluca, u suprotnom biraj mat komade.

Minđuše

Izbor minđuša najviše zavisi od frizure i detalja gornjeg dela tvoje haljine. Ukoliko ti haljina prekriva ramena i dekolte, i ima ukrase na kragni, izaberi jednostavne i delikatne minđuše, poput ovih Oxette. S druge strane, možeš birati veći i upečatljiviji model, ako nosiš haljinu golih ramena.

Osim toga, sitne minđuše su logičan izbor ukoliko planiraš da kosu nosiš puštenu ili ukoliko ćeš je ukovrdžati. U suštini, pravilo je jednostavno glam frizura zahteva minimalističke minđuše i obrnuto.

oxette modni mature 4 Ovaj nakit dostojan je svake prave holivudske dive!

 

Ogrlice

Kada biraš ogrlicu razmišljaj o balansu, kao i o tome da ogrlica koju nosiš ne treba da umanji glam efekat haljine. Haljine koje nemaju dubok dekolte poput ove, kombinuj sa kraćim, ali efektnim ogrlicama. Ukoliko međutim tvoja haljina ima dublji dekolte, možeš izabrati i dužu ogrlicu.

oxette modni mature 5 Ovaj nakit dostojan je svake prave holivudske dive!

Takođe, evo još jednog razloga zašto minđuše moraju biti diskretnije – ogrlica poput ove Oxette je vrlo efektna, te da su i minđuše upadljive, ceo stajling bi bio preteran.

Comments