Nikada vam nije bilo potrebno da održavate red da biste znali gde se šta nalazi i kad bi vas majka kritikovala i pitala kako se snalazite u tom rusvaju, ali vi nikada niste od nje tražili da vam nešto pronađe. Osim kad vam ona sredi sobu, jer ne može više da podnese da živite u tom džumbusu i ubeđena je da je to dobro delo, a vi se užasnete kad zateknete „sve na svom mestu“. Jer, ništa nije tamo gde je bilo, kad je bio rusvaj. Tada ste tačno znali gde vam je udžbenik iz matematike i gde vam je plava majica, iako nisu bili tamo gde je vaša majka mislila da treba da budu. Možda niste razmišljali o tome i ubedili su vas da ste aljkavi i neorganizovani, ali vi imate vizuelno pamćenje i to je ono zbog čega vam konvencionalna organizacija nije ni potrebna (kao ni mnogim veoma uspešnim ljudima, poput Cukerberga).

Umete izuzetno praktično da se spakujete

Vi uočavate način na koji se stvari uklapaju i imate jasnu predstavu o tome šta vam je neophodno, šta se sa čim kombinuje i u stanju ste da bez problema spakujete sve što vam treba za put, tačno u okvirima dozvoljene težine prtljaga koji ide u avion, ili taman da vam sve stane u ranac i da ne morate ništa da nosite u rukama, ako putujete nekim drugim prevozom.

Snalazite se i bez gledanja u mapu

Kada menjate sredinu, nisu vam potrebna gotovo nikakva uputstva da biste se orijentisali i snalazili. To je zato što odmah uočavate upadljive orijentire i postavljate ih u svojoj glavi, pamtite skretanja i objekte i nemate nikakav strah da ćete se izgubiti, ili da se nećete snaći čak i ako zalutate. U roku od nedelju dana na novom mestu, osečate se kao da ste tu rođeni.

Imate snove koji su bolji od mnogih filmova

Ako ste vizuelni mislilac, velike su šanse da imate veoma kompleksne i zanimljive snove, u kojima se radnja odvija od početka do nekog logičnog kraja, u kojima doživljavate razne senzacije, slušate muziku (koje gotovo možete da se setite kad se probudite) i uopšte, imate vrlo burne, detaljne i slikovite doživljaje – kao da u snovima odlazite u ludi svet avanture. Vaši snovi nisu uvek prijatni, ali su često veoma intenzivni i veoma inspirativni.

Umete da stvorite prijatan ambijent

Iako ste možda neorganizovani, odnosno, urednost vam je na poslednjem mestu, vi umete da napravite (i to vrlo brzo) veoma ugodan ambijent. U tren oka ćete posklanjati razbacanu garderobu, tako što ćete je nabacati na neko zgodno mesto i kamuflirati španskim šalom, rasporedićete jastuke, poravnati pokrivače, upaliti sveće i mirisne štapiće i stvoriti romantičnu i senzualnu atmosferu. Ako volite da kuvate, povremeno uživate u tome da ugostite prijatelje, koji uvek budu oduševljeni vašim aranžmanima – vaša hrana je u nekoliko boja, servirana u zanimljivom posuđu i vešto ukrašena, pa je ugođaj kompletan.

Nikada vam nije dosadno

Kada ste u situaciji da imate „prazan hod“, da nešto čekate na nekom javnom mestu, ili prosto sedite u parku, vi ne posežete za telefonom da „ubijete vreme“, nego koristite vreme da se prepustite svojim mislima i utiscima. Gledate oko sebe i ako vidite sivilo i osećate „lošu energiju“, vi zamišljate kako bi to mesto moglo da se oplemeni, osvetli, oboji – vi vidite lepotu i tamo gde je (još uvek) nema i uočavate sve one zadivljujuće detalje i manifestacije prirode koji vam izazivaju osmeh. Ako ste u društvu, vi ćete skrenuti pažnju drugoj osobi na boju neba, svetlucanje paukove mreže pod kosim zracima sunca, osobitu boju nekog lišća, kao i na zanimljiv izgled neke osobe koja prolazi pored vas. Stalno ste otvoreni za utiske, stalno razmenjujete informacije sa okolinom, pa vam nikad nije dosadno.

Verovatno volite umetnost

Vi ste ono što se zove „umetnička duša“, pa čak i ako se ne bavite nekom umetnošću (a verovatno se bavite), pravi ste uživalac. Crtanje, slikanje, pisanje, pevanje, sviranje, fotografisanje – svi oblici umetnosti su vam bliski i duboko ih doživljavate. Za vas je umetnost ono što vas dirne u središte bića, što izaziva snažna osećanja i ostavlja utisak, koji dugo nosite u sebi. Bez obzira šta je ono što vam se najviše sviđa, najviše komunicira sa vašim senzibilitetom, prepoznajete originalnost, talenat i genijalnost u svim umetničkim oblicima i izrazima i duboko poštujete ljudsku potrebu za izražavanjem i dosezanjem onog „nečeg višeg“ što je možda jedino kroz umetnost i moguće.

Imate jedinstven stil oblačenja

Velika je verovatnoća da vas na ulici žene često odmeravaju onim jedinstvenim, prodornim pogledom, koji vas skenira od glave do pete u dve sekunde, dok istovremeno procenjuje vrednost vaše garderobe. Vas ne zanimaju brendovi i moda, ako imate neki komad nekog poznatog brenda, to je zato što vam se on mnooooogo dopao i što vam se baš uklapa u stil, tako da će možda vaše cipele, ili nakit biti jedino „vredno“ na vama, ali nikako neće odudarati od ostalih delova garderobe, iako ste ih pronašli u second handu, po smešno niskim cenama. I najstroža procena vašeg autfita mora da odustane od novčane vrednosti i oda poštovanje vašoj originalnosti, stilu i utisku koji ostavlja vaša pojava.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments