Da li i vas tokom jeseni stigne melanholija nepoznatog porekla? Kao da vam se tuga prikrade zajedno sa prvom kišom, i smesti se negde duboko u vašoj duši. Osećate se umorno i pomalo setno, čak melanholično, a dani pred vama deluju vam sivi i monotoni. Ako znate o čemu govorim, ne brinite, imam nekoliko predloga za vas u nastavku teksta – koji vam u ovakvim danima mogu doneti preko potrebni osećaj sreće. Verujte mi na reč, isprobala sam ih na ličnom primeru. Uživajte u predlozima u nastavku teksta, posvetite se sebi, budite strpljivi i nežni, i sve će zaista biti okej.

Gledanje starog filma koji volite

Ne postoji ništa bolje od ušuškanog gledanja starog, omiljenog filma. To uopšte ne mora biti neko sjajno filmsko ostvarenje, unapred da razjasnimo. Omiljeni film može biti romantična komedija iz dvehiljaditih, dečji film iz devedesetih, mjuzikl ili čak animirani film – a jedino što je važno je da je to tip filma koji čini da se osećate sigurno, spokojno i srećno. Ušuškajte se, napravite kokice ili toplu čokoladu i uživajte u poznatim replikama i dobrom osećaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Noisetier (@thenoisetier)

Poručivanje omiljene hrane

Hrana koju volite će vas uvek usrećiti – ali kada niste preterano dobro raspoloženi, ne predlažemo vam da kulinarite (osim ako vas baš to ne opušta i usrećuje). Tada bi najbolje bilo da zapravo u potpunosti ugodite sebi i poručite hranu koju najviše volite, a zatim uživate u večeri uz omiljenu seriju ili podkast. Ne morate se sređivati niti odlaziti u restoran, u svojoj najdražoj hrani možete jednostavno u potpunosti uživati u toplini svog doma, što će garantovano podići nivo vašeg serotonina. I nemojte štedeti i brinuti se o novcu barem ovaj put, jer kada ste zaista poslednji put častili sebe omiljenom večerom?

Staying in, vreme sa kućnim ljubimcima

Nekada nam je kada smo loše raspoloženi potrebno da budemo sa ljudima, a nekada bismo najviše voleli da budemo sami. Često nismo sigurni koja je od ove dve opcije zaista “bolja” po nas same, i zato smo pronašli treću. Ostanite kod kuće, ali sa kućnim ljubimcima! Kućni ljubimci su savršeno društvo za tužne trenutke, biće uz vas, bezbrižni i razmaženi, a neće vas pitati nikakva pitanja. Pokazaće vam svojim prisustvom da ljubav postoji i da život ima smisla, ni ne znajući da to zapravo čine. Ušuškajte se sa njima uz ritual maženja i igranja, ili zadremajte zagrljeni na kauču.

Comments