Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Tridesete su nešto poput “obećane zemlje” – svi te bodre i podržavaju u trenutku kada na rođendanskoj torti prvi put ugasiš svećicu sa početnim brojem tri, obećavaju ti da će to biti najbolje godine tvog života, da ćeš biti samouverenija, samosvesnija, moćnija i šta ti ja znam šta još, ali svi nekako izbegavaju da spomenu činjenicu da si, kada uđeš u tridesete, ipak malo starija nego što si bila i da to već počinje da se vidi na tvojoj koži (da ne govorim o tome koliko ti se metabolizam usporava i kako jedva uspevaš da skineš tih nekoliko kilograma viška!). OK, ovo sada zvuči kao kataklizma ali stvarno nije! Sve to što ti obećavaju i jeste 100% tačno, ali osim što treba da se raduješ ovom novom životnom poglavlju, trebalo bi i da sama napraviš nekoliko dodatnih koraka kako bi ga učinila još lepšim i bezbrižnijim. Muče te (prve) bore? Evo šta možeš da uradiš po tom pitanju kako bi usporila njihov nastanak, a ubrzala radovanje tridesetim i – uživanje u životu!

Obezbedi sebi dovoljno sna!

Kvalitetan san je toliko “izlizana” priča da ne znam da li uopšte ovo i treba da spominjem kao bitno za celokupno zdravlje i blagostanje organizma. Pa ipak, činjenica je da zaista sve manje i manje spavamo i oko sebe imam toliko žena kojima su san i odmor na poslednjem mestu i kojima je sve drugo prioritet. Zato, ponoviću još jednom – jednostavno moraš da se naspavaš i odmoriš! Ne samo da ćeš doprineti zdravlju organizma, već ćeš i svojoj koži obezbediti zdrav sjaj i svež izgled što dalje znači – moći ćeš da zaboraviš na prve znakove starenja! Mnoga istraživanja su pokazala da se osobe koje premalo spavaju suočavaju sa borama oko očiju i usana zbog kojih izgledaju umorno, što zapravo i jesu. A gde su bore, tu je i stariji izgled kože…

Pij dovoljno vode!

Još jedno pravilo koje se, uprkos tome što je opšte poznato, i dalje zapostavlja. S obzirom na to da naš organizam u najvećem procentu čini voda, sasvim je logično da je za njegovo zdravlje i pravilno funkcionisanje potrebno nadoknaditi njene zalihe koje se troše tokom svakodnevnih aktivnosti i procesa. Uz to, kada piješ dovoljno vode i kada si hidrirana iznutra, i tvoja koža izgleda gipkije, sjajnije i nežnije.

Neguj se!

Postoji neko pravilo da se sa anti-aging negom počinje već oko 25. godine jer je poenta da bore sprečiš, a ne lečiš. Zato, čim uočiš prve znakove starenja, posegni za odgovarajućim kremicama kojima ćeš održati mladolik izgled kože. Vichy Slow Âge linija je osmišljena upravo sa tim ciljem – da deluje na znakove starenja u nastajanju kako bi duže uživala u koži kao u dvadesetogodišnjakinje. Vichy Slow Âge dnevna nega koriguje tanke linije i bore, neujednačen ten i vraća koži elastičnost i punoću. Sa druge strane, Vichy Slow Âge noćna nega obogaćuje kiseonikom i obnavlja kožu izloženu negativnim uticajima iz okoline, tokom noći, dok ti bezbrižno spavaš. Prve rezultate ćeš videti već ujutru, nakon buđenja – koža je u potpunosti hidrirana i blistava!

Editors choice