Skroman, pametan, svoj. Porodičan čovek. Ponosan Irac. “Stara” duša bez društvenih mreža. Maestralan glumac. Sve su to razlozi zbog kojeg je Cillian Murphy muškarac u kog se zaljubio čitav svet, pa je i naš man crush ovog ponedeljka!

Cillian Muprhy je nesumnjivo filmska zvezda, ali se uopšte ne ponaša tako – ne znamo gde letuje i zimuje, sa kim izlazi i koje restorane posećuje – ali znamo svaki njegov projekat, i to isključivo zbog njegovog talenta. Čuva svoju privatnost i, kad god se pojavi na crvenom tepihu, jasno je da bi radije bio sa svojom porodicom i čitao knjigu, nego uživao pred blicem foto-aparata.

Bez obzira na ovo, Cillian se odlično snalazi i u ulozi modela, što nam je pokazala nova Versace Icons kampanja.

Hajde da se prisetimo kako je Cillian Murphy postao filmska legenda.

Cillian Murphy – uspon do slave

Cillian je rođen 25. maja 1976. u Korku, u Irskoj. Uloga koja ga je proslavila bila je u hit zombi filmu 28 Days Later (2002), ali je ipak najpoznatiji po performansima u blokbasterima koje je režirao Cristopher Nolan. Ne zaboravimo i da je ostvario glavnu ulogu kao vođa bande u kultnoj televizijskoj seriji Peaky Blinders, koja će uskoro biti pretvorena i u film.

Murphy je odrastao među troje braće i sestara, a oba roditelja su mu radila u obrazovnom sistemu. Iako se rano zainteresovao za pozorište, njegova prva ljubav bila je muzika, pa se u kasnim tinejdžerskim godinama sa svojim mlađim bratom pridružio nizu bendova. Najuspešniji od njih, Sons of Mr. Green Genes zamalo je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom pre nego što je Murphy odlučio da se fokusira na studije prava na Univerzitetu Kork. Tamo je ipak počeo da igra u predstavama. Svoj profesionalni glumački debi ostvario je 1996. godine, a potom je nastupao na sceni u Korku, Dablinu i Londonu do kraja decenije.

Nakon “proboja” u zombi filmu nizao je uloge, a pojedina od njegovih najpoznatijih ostvarenja su: Batman Begins, The Dark Night, The Dark Knight Rises, Breakfast on Pluto, The Wind That Shakes the Barley i Inception.


Murphy se 2004. oženio svojom dugogodišnjom devojkom Yvonnom McGuinness, koju je upoznao na jednomod nastupa svog rok benda 1996. godine. U Dablinu su živeli do 2001, kada su se preselili u London kako bi njegova supruga mogla da pohađa Kraljevski koledž umetnosti. Vratili su se u Dablin posle 14 godina. Imaju dva sina, rođena 2005. i 2007.

Murphy je odgajan kao katolik i bio je na ivici agnosticizma sve dok nije istražio svoju ulogu fizičara i astronauta u filmu Sunshine iz 2007. godine, što je potvrdilo njegov ateizam. Godine 2019. rekao je da katolička vera i dalje oblikuje njegov moral.

Bio je vegetarijanac oko 15 godina. Ponovo je počeo da jede meso da bi se ugojio za ulogu u Peaky Blinders.U intervjuu 2022. rekao je da se vratio vegetarijanstvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cilliansheart

Tokom godina, Cillian je nerado davao intervjue, ali su pojedine njegove izjave ostale zapažene:

„Putujem autobusom, putujem metroom, idem u radnju po mleko i radim normalne stvari. Mrzeo bih da to postane nemoguće. Kao glumac, trebalo bi da igrate realne ljude, tako da je neophodno da živite kao normalna osoba.”

“Ako neko postavi glupo pitanje, možete samo da date glup odgovor ili da izgledate arogantno.”

“Režiser, zaboravio sam ko, rekao mi je da je potrebno 30 godina da postaneš glumac. I verujem u to. Morate naučiti zanat, naučiti veštine, a takođe morate da živite život i iskusite stvari.”

“Posle dece ostaje želja da se usavršim kao glumac, ali vreme postaje izuzetno važno. Želim da radim i da posao obavljam dobro, ali onda da sam kod kuće. Volim da se družim sa svojom decom, da vidim kako se ponašaju i da im kradem ideje. Ne možete to učiniti ako ste u hotelu, u avionu ili na filmskom setu. To nije pravi život.”

Pročitajte i ovo: Emotivna ispovest najmlađe ćerke Brucea Willisa: O bolesti oca, najtežim danima i anoreksiji

Naslovna fotografija: instagram.com/thegentsjournal

Božica Luković

Comments