Osvojio nas je u filmu Society of the Snow, a od tada nestrpljivo očekujemo njegovu sledeću ulogu – glumac Enzo Vogrincic je naš Man Crush za ovu nedelju!

Donosimo sve detalje o ovoj filmskoj zvezdi u usponu – od njegovog života do zapaženih izjava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enzo (@vogrincicenzo)

Ko je Enzo Vogrincic?

Enzo je rođen 22. marta 1993. u Urugvaju, a široj publici je najpoznatiji po ulozi Nume Turcattija u filmu Society of the Snow, koji govori o preživljavanju fudbalskog tima nakon što im se avion srušio u Andima.

Enzo je odrastao u naselju Casavalle u Montevideu. Njegov otac je Guillermo Vogrincic, bivši profesionalni fudbaler koji je igrao za Montevideo Wanderers, a majka mu je Silvia Roldan Risotto. Enzo je po ocu Slovenac, a po majci špansko-italijanskog porekla. Ima dva brata i sestru.

Vogrincic je počeo da glumi u tinejdžerskim godinama dok je pohađao srednju školu u Montevideu. Zatim je 2013, sa 20 godina, upisao Multidisciplinarnu školu dramske umetnosti “Margarita Xirgu”. Kada se upisao, roditelji su ga pitali šta mu je plan B. Rekao je da ga nema – jer je gluma oduvek bila njegova najveća strast.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enzo (@vogrincicenzo)

Godine 2018. ostvario je manju ulogu u filmu A Twelve-Year Night i od tada je igrao u nezavisnim filmovima. Veća uloga mu je došla 2021, u filmu 9. Igrao je profesionalnog fudbalera zasnovanom na životu i karijeri Luisa Suareza. Ostvarenje je osvojilo nagradu za najbolji međunarodni film na 8. dodeli Britanskih nacionalnih filmskih nagrada.

Pored toga, Vogrincic se pojavio u televizijskim serijama platforme Amazon Prime – Yosi, the Regretful Spy i Porno y helado.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enzo (@vogrincicenzo)

Ipak, Enzov big break svakako je uloga u Netflix drami zasnovanoj na letu 571 Urugvajskog vazduhoplovstva koji se srušio u planinama Anda 1972. godine. Njegov prikaz Nume Trucattija, poslednjeg putnika koji je umro, dobio je pozitivne kritike.

Kako je Enzo snimio Society of the Snow

Za ulogu ga je “otkrila” kasting direktorka u malom pozorištu u Buenos Ajresu. Dala mu je monolog i zamolila ga da se snimi u toku izvođenja. Snimio je skoro 30 verzija. Inače, kaže da je više nesiguran nego perfekcionista, pa voli da “uradi 180 snimaka” da bi se borio protiv svoje “unutrašnje, lutajuće prirode“.

Pre nego što su potpisali ugovor i otputovali u Španiju na probe u Barselonu, i snimanje u Sijera Nevadi, morali su da prihvate da će se suočiti sa teškim uslovima, uključujući dobijanje na težini i mršavljenje.

„Bili su tu nutricionisti da pomognu, ali, budući da sam vegan, nisu mi mogli pomoći jer je nemoguće da se ugojim. Počeo sam sa 64 kilograma. Uvek sam bio mršav, i morao sam da se ugojim do 70 kilograma. Dobijanje na težini je gore od mršavljenja jer morate da se naterate da jedete. Ali, na kraju sam pronašao vezu sa svojim likom, a to je žrtva“, rekao je Enzo za El Pais.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enzo (@vogrincicenzo)


Glumac veruje da je uspeh filma pomogao njegovim roditeljima da konačno shvate čime se bavi.

„Od detinjstva sam shvatio da, ako volite određene stvari kojima posvećujete vreme, one će se desiti. Sada, ako posvetite vreme stvarima koje vam se ne sviđaju, one će se takođe desiti i počeće da oduzimaju ono malo vremena koje imate. Uspeo sam da izbegnem ono što ne želim da radim. Živim život koji je veoma kratak, a već sam video svoje roditelje kako posvećuju život poslovima koje nisu želeli”, bio je iskren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (’ ) (@vogrincicenzofan)

Enzo se tek priprema za put slave.

„Zamišljam da odem na dodelu Oskara i da pošaljem prijateljima fotografiju sa DiCaprijem. To bi bilo ludo”, rekao je.

Mi verujemo da će mu se to ostvariti.

Pročitajte i ovo: Ovo su najzgodniji mladi glumci Holivuda!

Naslovna fotografija: instagram.com/vogrincicenzofan

Božica Luković

Comments