S obzirom na to da je ovaj glumac juče napunio pedeset i petu godinu, evidentan je izbor za našeg MAN CRUSH MONDAY.

Lenny Kravitz je pevač, tekstopisac, glumac, muzički producent i Blizanac u horoskopu.

Rođen 1964. godine na Manhattanu, New York, dobio je ime po svom ujaku koji je izgubio život u Korejskom ratu sa samo devetnaest godina dok je spašavao svoje kolege vojnike.

Još sa tri godine je lupao o šerpe i lonce u kuhinji i tretirao ih kao bubnjeve, dok je sa pet godina već znao da želi da bude muzičar. Veoma brzo je zamenio kuhinjsko posuđe bubnjevima, a nedugo nakon toga je usledila i gitara. Slušao je muziku koju su obično slušali njegovi roditelji što se svodilo na žanrove kao što su jazz, klasična muzika, RnB, opera, blues.

Stoga, njegovi roditelji su ga počeli veoma rano voditi na koncerte, pa je jedan od njegovih prvih koncerata bio The Jacksons  u Madison Square Gardenu, nakon čega su postali njegova omiljena grupa.

Nakon što je njegova majka koja je bila glumica dobila ulogu u seriji The Jeffersons, on se sa njom preselio u Los Angeles. Na urgiranje njegove majke pridružio se California Boys Choir gde je pevao tri godine i pevao klasičan repertoar što mu je otvorilo vrata da sarađuje sa Metropolitan Operom. 

U ovom gradu je prvi put upoznat sa rock muzikom tako što je slušao The Rolling Stones, Led Zeppelin, the Grateful Dead, Aerosmith, Black Sabbath, Creedence Clearwater Revival, KISS, Pink Floyd i The Who.

Pohađao je Beverly Hills High School gde su mu neki od prijatelja na godini bili Nicolas Cage, Maria McKee Slash. U školi je dobio muzičku stipendiju 1978. godine pa je naučio sam da svira klavir i bass.

Kada je krenuo ozbiljno da se bavi muzikom nailazio je na problem rasiszma u muzičkoj industriji gde su mu izdavačke kuće govorila da njegova muzika nije dovoljno “crna” , a ni dovoljno bela” kako bi on bio muzičar. U inat, odlučio je da sam snimi svoj prvi album 1988. godine u saradnji sa Henry Hirschom sa kojim je uradio većinu svojih albuma.

Comments