Nedavno su objavljene prve fotografije iz filma Gladiator 2, a odmah nam je za oko zapao lik kojeg tumači Pedro Pascal. Baš zato, dok čekamo novembar, to je savršen povod da nam ovog ponedeljka man crush bude zgodni latino glumac.

Pedro Pascal je već dugo miljenik publike, koju je osvojio talentom, kultnim ulogama, ali i izgledom. Ovo je prilika da saznamo nešto više o životu čileansko-američkog glumca.

Pedro Pascal: Preko trnja do zvezda

Pedro Pascal je rođen 2. aprila 1975. godine u Santijagu, glavnom gradu Čilea. Majka mu je bila psihološkinja, a otac lekar aristokratskog porekla. Preko majke, u srodstvu je sa čuvenim socijalistom Salvadorom Allendeom. Ima stariju sestru po imenu Javiera, mlađeg brata Nicolasa i mlađu sestru Lux – glumicu i transrodnu aktivistkinju.

Devet meseci nakon Pedrovog rođenja, porodica Pascal je potražila utočište u Ambasadi Venecuele u Santjagu, a kasnije je dobila politički azil u Danskoj. Na kraju, preselili su se u Sjedinjene Države, gde je Paskal odrastao u San Antoniju, Teksasu, dok se nisu preselili u okrug Orindž u Kaliforniji, kad je imao 11 godina. Njegovi roditelji će se na kraju vratiti u Čile 1995. godine da odgajaju njegova dva mlađa brata.

Studirao je glumu na Školi umetnosti okruga Orindž i diplomirao 1993. godine, pre nego što je pohađao Tisch školu umetnosti Univerziteta u Njujorku, gde je diplomirao 1997. godine. Nakon majčine smrti, počeo je da koristi njeno prezime profesionalno, zato što je smatrao da Amerikanci imaju poteškoća da izgovore njegovo prezime po ocu, Balmaceda.

U ranoj karijeri, pojavljivao se epizodno u serijama Buffy the Vampire Slayer, NYPD Blue, The Good Wife, Nurse Jackie i Homeland. Pascal je doživeo teške trenutke u tom periodu svoje karijere; osim što je glumio u malim pozorištima, radio je kao konobar u restoranima. Priznao je da je bio otpušten skoro 10 puta. U vremenima ekstremnog siromaštva, njegova bliska prijateljica Sarah Paulson davala bi mu dnevnicu „kako bi imao novca da se prehrani“.

U trenutku kad je imao poteškoća da priušti medicinsku negu, jer je imao manje od sedam dolara na svom bankovnom računu, dobio je zaostali ček od uloge u Buffy the Vampire Slayer, što mu je pomoglo da ponovo stabilizuje svoje finansije i omogućilo da nastavi da se bavi glumom.

Godine 2014. Pascal je tumačio lik Oberina Martela u četvrtoj sezoni HBO serije Game of Thrones. Sezona je bila emitovana od 6. aprila do 15. juna 2014, a Pascalova uloga strastvenog i osvetoljubivog princa pobrala je značajne pohvale i kritike i publike.

U avgustu 2015, stekao je dodatni uspeh zbog portreta agenta u popularnoj Netflix kriminalističkoj dramskoj seriji Narcos. Usledili su filmovi Kingsman: The Golden Circle, The Unbearable Weight of Massive Talent, kao i vodeće uloge u serijama The Last of Us i Mandalorian. U julu 2023, Pascal je ušao u istoriju kao prvi Latinoamerikanac koji je dobio tri nominacije u istoj godini za 75. dodelu Emi nagrada.

U februaru 2024. dobio je ulogu Mr. Fantastica u predstojećem Marvel filmuThe Fantastic Four, a očekuje nas i njegova uloga u Gladiator 2.

Pascal je zagovornik LGBTQ+ prava i podržavao je svoju sestru Lux Pascal kad je javno objavila da je transrodna osoba. Glumac se identifikuje kao agnostik i progresivni liberal.

Pascal svoj privatni život drži u strogoj tajnosti. Nikada nije potvrdio nijednu vezu sa bilo kojom devojkom, a koliko se zna, čini se da nije oženjen – još uvek.

Pročitajte i ovo: Cillian Murphy će igrati u filmu “Peaky Blinders” – donosimo sve detalje

Naslovna fotografija: instagram.com/entertainmenttonight

Božica Luković

Comments