numero Manekenka za primer: Sasha Pivovarova

Slikarka čije crte lica izgledaju kao naslikane

Za razliku od priča o lepoticima otkrivenim u tržnim centrima ili restoranima, Saša Pivovarova (Sasha Pivovarova) je karijeru modela započela sa dvadeset godina, kada joj je prijatelj, fotograf, a danas suprug, poslao fotke agenciji IMG. Saša, koja je tada studirala na akademiji primenjenih umetnosti u Sankt Petersburgu, za samo nekoliko meseci počinje da vlada modnim pistama, naslovnicama i dobija prvu kampanju za poznati italijanski brend Prada.

Prada parfem Manekenka za primer: Sasha Pivovarova

Čelnici kuće Prada obožavaju Sašu

Sašina lepota nije tipična: ona je divan spoj androgenih modela i večite Lolite. Dve godine posle manekenskog proboja, uporedo nastavlja svoju umetničku karijeru, izložbama na Menhetnu i u Parizu. Krajem ove godine se oprobala se i kao dizajner, praveći ilustracije za prazničnu kolekciju veša brenda Gap, a pojavila se po prvi put na velikom ekranu, u filmu “In Time”.

261 Manekenka za primer: Sasha Pivovarova

Saša u ulozi Hičkokove heroine

Sledeći korak je ilustrovana knjiga ruskih bajki, koju pravi sa Karlom Lagerfeldom (Karl Lagerfeld). Ali, posao će izgleda morati da sačeka, jer je nedavno svetom prozujala vest kako je Saša trudna. U braku je dve i po godine, a venčanju na Tajlandu su prisustvovali samo najbliži, uključujući koleginicu Džesiku Stem (Jessica Stem). Saša je blogovala za “Teen Vogue”, a želja joj je da nauči da svira klavir.

Pireli2008 Manekenka za primer: Sasha Pivovarova

Za prestižni Pirelli kalendar, Saša je 2008. postala gejša

Saša ne bira poslove, već radi šta god stigne. Svu slavu duguje samo radu u kom nema mesta ludim žurkama i provodu sa koleginicama. Lansiranju njene karijere je pomogla tadašnja popularnost Australijanke, Džeme Vord (Gemma Ward), sa kojom su često poredili Sašu, ali i Natalije Vodijanove (Natalia Vodianova), sa kojom osim nacionalnosti, deli taj neobičan, romantičan izgled porcelanske lutke, koji se u sekundi transformiše u nešto sasvim drugo.

Vogue4 Manekenka za primer: Sasha Pivovarova

"Vogue Italia" joj je prvi pružio naslovnicu

Saša je mezimica dizajnera i inspiracija svim većim fotografskim imenima. Okupirala je “Vogue”, “Harpers Bazaar” i druge velike modne magazine što editorijalima, što reklamnim kampanjama – zaštitno lice brenda Prada je bila šest sezona zaredom, radila je kampanje za brendove Giorgio Armani, Galliano, Chanel, Kenzo, a redovno se pojavljuje kao lice H&M-a. Lista dizajnera sa kojima je sarađivala nema kraja, te nije ni čudo što se smatra jednim od najvećih imena modelinga današnjice. Miran život u Bruklinu isprepletan je stalnim putovanjima, a s obzirom da u januaru puni tek 27 godina, fenomenalna Saša ima još puno toga da pruži svetu modelinga.

241 Manekenka za primer: Sasha Pivovarova

Privatno se ne šminka, zakleti je vegetarijanac i uvek sa sobom nosi jabuku i plišanog medu

U galeriji možete videti samo neka od Sašinih milion lica, jer je njena moć transformacije više nego neverovatna, što je od početka izdvojilo iz mora prelepih mršavica i donelo joj titulu jednog od supermodela današnjice.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments