Miranda Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Na snimanju reklame za kompaniju David Jones; revija brenda Victoria's Secret i veš od dijamanata

Australijanka Miranda Ker (Miranda Kerr) je zvezda i van modnih krugova. Udata je za Orlanda Bluma (Orlando Bloom) sa kojim ima sina, aktivno radi na najpoznatijim nedeljama mode, ima status anđela u kući Victoria’s Secret, a ove godine joj je pripala čast da nosi million dollar bra. Zaštitno je lice brenda David Jones, nalazi se na raznim listama najpoželjnijih žena planete, a njene transformacije od seksi mačkice u kupaćem kostimu do devojke rođene u krpicama visoke mode, pokorile su moćnike modnog sveta.

Poli Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Nataša je okupirala najprestižnije naslovnice

Nataša Poli (Natasha Poly) je veteran modnih pisti iako joj je tek 26 godina. Poli je jedna od nekoliko manekenki koje su obeležile poslednjih deset godina. Ne postoji dizajner, niti brend sa kojim nije sarađivala, a iako je ove godine rešila malo da uspori, kao i svaka mlada, prelepa Ruskinja, mezimica “Vogue” izdanja i muza Toma Forda (Tom Ford) zadržala je status supermodela.

Anja Rubik Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Nežna i romantična u zagrljaju supruga, Saše; potpuna transformacija za brend Fendi

Anja Rubik (Anja Rubik) je još jedna u nizu poznatih koja je ove godine stala na ludi kamen. Ona je treći put za redom zaštitno lice brenda Fendi, a učestvovala je i u prazničnoj kampanji brenda H&M. Poljakinja, nežnih crta lica i krhke konstitucije, ove godine radila je i tri kampanje za parfeme (Elie Saab, Fendi i Trussardi). Kao i Nataša Poli, Anja je veteran modnih pisti, te se pojavila i na reviji brenda Victoria’s Secret.

Sasha P Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Seksi zavodnica sa naslovnice "Vogue" magazina je postala Lolita za reklamnu kampanju brenda Rag & Bone

Saša Pivovarova (Sasha Pivovarova), još jedna ruska lepotica koja samouvereno vlada pistama i naslovnicama, jedno je od najprepoznatljivijih lica među reklamnim kampanjama. Svoj debi na velikom platnu imala je ove godine filmom “In Time”, a uporedo je bila lice reklamnih kampanja modnih kuća Versace (za H&M), Piaget, Paul & Joe, Armani, Hugo by Hugo Boss i mnogih drugih.

Mjuz Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Magazin "Dazed and Confused" joj je posvetio izdanje ove godine

Arizona Mjuz (Arizona Muse) je 2011. godine bila među najzauzetijim manekenkama sveta. Od septembra 2010. godine pa do danas, američka plavooka manekenka beleži samo uspehe u karijeri. Osim bezbroj naslovnica i editorijala, ove godine je učestvovala i u nekoliko velikih i značanijih kampanji za kuće: David Yurman, Jil Sander, Alberta Ferretti, Chloe i mnoge druge.

Lara Stone1 Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Lara je najdeblja poznata manekenka

Lara Stoun (Lara Stone) je ove godine nastavila uspehe iz prethodne i postala ne samo ime, već i brend. Ona je lice najprestižnijih brendova, kraljica naslovnica i muza mnogih dizajnera. Razmak među zubima i prave, ženske obline čine je jedinstvenom u svetu modelinga, a njene transformacije od vamp žene do androgene lutke ne prestaju da iznenađuju svet mode.

KarliKlos Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Na pistama se fantastično snalazi, a njen potencijal je video i "Life" magazin

Karli Klos (Karlie Kloss) je ove godine po prvi put prošetala pistom brenda Victoria’s Secret i iz sveta visoke mode, prešla u svet poznatih. Njoj je tek 19 godina, a već je uradila sve što je moguće u svetu modelinga. Po treći put je lice kuće Dior, miljenica je američkog magazina “Vogue”, a osim po kampanji za Dior, prepoznatljiva je i kao lice brendova Oscar de la Renta ili Donna Karan, ali i po specifičnom hodu, koji ju je izdvojio iz mora lepotica.

Freja Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Naslovna strana, kampanja i Pirelli kalendar - tri fotke i tri lica neobične Freje

Freja (Freja Beha Erichsen) je najupečatljivija predstavnica androgenog pokreta i ljubimica gospodina Lagerfelda (Karl Lagerfeld). Ova mršavica je često prozivana zbog manjka kilograma, ali je dizajneri i urednici prosto obožavaju. U 2011. godini, Freja je bila lice modnih kuća Valentino, Chanel, Isabel Marant i mnogih drugih, a pojavila se i u Pirelli kalendaru koji je Lagerfeld fotografisao.

NatashaPolz Manekenke koje su obeležile 2011. godinu

Ebi već ima status supermodela, a najbolja drugarica joj je Freja

Još jedna Australijanka je među najprepoznatljivijim licima 2011. godine. U pitanju je Ebi Li (Abbey Lee Kershaw), lice reklamnih kampanja brendova CK, Gucci, Fendi, H&M, Tom Ford i drugih. Početak godine je za Ebi značio promenu frizure i boje kose, te je prirodnu smeđu zamenila platinasto plavom kosom, da bi kako sama kaže, podsećala na neko stvorenje iz bajke.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments