Prvi deo teksta možete pronaći ovde.

Telo skladno funkcioniše kada smo emotivno uravnoteženi, stabilni i u kontaktu sa sobom. Kada živimo u sadašnjosti, ništa ne potiskujemo i sve razumemo – zdravi smo, dobro nam je i ništa nas ne boli. Ali to zvuči skoro kao fantanstična priča, jer sklad postižemo samo na trenutke ili u kratkim periodima.

Taj sklad je pravilno kruženje energije u telu, a svaki poremećaj, očituje se zadražavanjem tog toka, pravljenjem energetskih „čvorova“ u delu tela koji je povezan sa sadržajem koji potiskujemo, ne sagledavamo i ne možemo da razrešimo. Zato se javlja bol, da podigne uzbunu i zatraži da obratimo pažnju. Bol u različitim delovima tela i organima, nosi poruku, koju ćemo lakše protumačiti orijentišući se prema mapi bola.

mesta koja nas bole 1 Mapa bola – šta nam govore mesta koja nas bole (2. deo)

Leđa – Leđa nose sav teret ljudskosti. Tu je kičma, koja nas drži uspravnima i koja se povija pod teretom. Kočenje i bol u gornjem delu leđa, ka ramenima i lopaticama, ukazuje na pritisak koji doživljavamo zbog nedostatka emotivne podrške – osećamo da sve moramo sami, nemamo sa kim da podelimo teret. Srednji deo leđa povezan je sa osećenjem krivice. Takođe, u ovom delu se nalaze bubrezi, odakle bol ume da se reflektuje, uglavnom ka donjem delu leđa, pa čak i ka preponama i nogama, a u bubrezima se “skladišti” strah.

Bolovi u donjem delu leđa, vezani su za egzistencijalni strah – da nećete imati dovoljno novca. Sve čega se najviše plašimo i što nas najviše opterećuje, pravi energetske čvorove u leđima, našem životnom osloncu u bukvalnom i prenesenom značenju.

Comments