Marchesa je definitivno jedan od modnih brendova koje najčešće viđamo na crvenom tepihu. Modni kreatori ove kuće Georgia Chapman i Keren Craig stekli su popularnost zahvaljujući prelepim tkaninama i kreacijama koje zaustavljaju dah. Neke od najpoznatijih svetskih zvezda su prošetale crvenim tepihom upravo u njihovim kreacijama : Jessica Alba, Anne Hathaway, Eva Longoria, Sienna Miller, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Nicole Richie, Camilla Belle, Halle Berry i Rihanna.

marchesa1 Marchesa RTW kolekcija jesen/zima 2010/11.

Koristeći kao inspiraciju i ime brenda, neobičnu i jedinstvenu Marchesu Luisu Casati, njihov stil se definiše kao ekscentričan, jako ženstven i perfekcionistički kada je reč o detaljima.

marchesa2 Marchesa RTW kolekcija jesen/zima 2010/11. marchesa3 Marchesa RTW kolekcija jesen/zima 2010/11.

Za jesen/zimu 2010/2011. Ready-To-Wear, kreatori Georgia Chapman i Keren Craig prikazali su nam glamuroznu kolekciju inspirisanu bajkama, gde je jasna struktura komada akcentovana sa futurističkim detaljima ali opet i nežnim bojama koje daju senzibilitet ovim luksuznim modelima. Paleta boja je jedinstvena baš kao i cela kolekcija: čisto bela, klasično crna, fuksija, jarko crvena, tirkizna ili kraljevska siva.

marchesa4 Marchesa RTW kolekcija jesen/zima 2010/11. marchesa5 Marchesa RTW kolekcija jesen/zima 2010/11.

Izvor fotografija: vogue.com

 

Comments