Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Popularna pevačica fado muzike Mariza (Mariza Nunes) nastupiće 9. maja u Sava Centru u Beogradu, a u organizaciji “Sky Music”-a. Ona je nastupala nekoliko puta u prestonici Srbije, a poslednji put pre dve godine, pre no što je na svet donela prvo dete. Mariza obožava Beograd, često priča o njemu širom sveta, a i nju veoma voli domaća publika. Na njenim koncertima je uvek specifična atmosfera, ispunjena jakim emocijama, a karte za njen nastup planu velikom brzinom.

Pevačica koja ove godine puni 40 godina, debi je imala 1999. godine, kada je povodom smrti velike zvezde fado muzike Amalije Rodrigez (Amália Rodrigues) nastupila na jednom koncertu. Na nagovor prijatelja, dve godine kasnije objavila je prvi album koji je doživeo veliki uspeh – prodat je u 100,000 primeraka. Jedan od Marizinih velikih hitova “Transparente” posvećen je njenoj afričkoj baki, jer je pevačica magičnog glasa rođena u Mozambiku, koji je tada bio portugalska kolonija. Velika čast ukazana joj je i tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2002. godine, kada je na utakmici Portugal – Južna Koreja, pevala himnu Portugala. Dok nije objavila drugi album “Fado Curvo”, 2003. godine, smatrana je članicom “Novog fado pokreta”, a njena interpretacija fado pesama brzo joj je donela međunarodna priznanja poput nagrade BBC Radija 3 – za najboljeg evropskog umetnika.

mariza foto 1 Mariza u Beogradu

Mariza obožava Beograd, često priča o njemu širom sveta, a i nju veoma voli domaća publika

Na Olimpijskim igrama u Atini 2004. pevala je sa Stingom (Sting) pesmu “A Thousand Years” koja se našla na zvaničnom albumu OI u Atini, na kome je takođe pevala fado na engleskom i portugalskom. Marizin treći album “Transparente” snimljen je u Brazilu 2005. Tri godine kasnije objavila je album “Terra”, a dve godine kasnije, 2010. godine – “Fado Tradicional”.

Nastupala je širom sveta u renomiranim dvoranama, kao što su: “Carnegie Hall”, “Central Park”, “Walt Disney Concert Hall”, “Barbican”, “Hollywood Bowl”, “Albert Royal Hall”, “Union Chapel”, “Alte Oper” u Frankfurtu, “Opera House” u Sidneju i mnogim drugim.

Editors choice