Srpska modna scena je postala bogatija za jednu fantastičnu kolekciju! Pitali smo Marka Marosiuka da sa nama podeli svoje utiske povodom svoje nove kolekcije. Pročitajte u nastavku šta je rekao.

“Želeo sam da napravim kolekciju koja bi bila još jedna veoma lična priča, ali smeštena u bajci gde bi svi likovi bili samo žene, žene koje su veoma osetljive, melanholične i tužne, ali ujedno i žene ratnice.

Velika inspiracija mi je bila i serija “Game of thrones”, koju sam pratio pre nego što sam počeo da kreiram, i pomogla mi je da u glavi stvorim ideju o carstvu u kom bi živele samo žene, ali koje bi obavljale sve royal dužnosti po dvoru – od same kraljice do njene prve ruke, administracije, ratnice, dvorskih dama, itd.

Želeo sam da smestim priču u vanvremenski period i da bude skupina svih mojih dosadašnjih inspiracija, s tim što sam želeo da ubacim nove odevne elemente koje ranije nisam radio, a to su sakoi i kaputi.

S obzirom da su likovi iz priče žene koje su veoma emotivne i osetljive, mislio sam da prikažem taj deo sa transparentnim materijalima, kao da im je otvorena duša i srce, dok bih njihovu jačinu i spremnost na borbu prikazao grubljim materijalima od kojih bih pravio delove kaputa i sakoa, u ovom delu su mi inspiracija bila ratnička odela, oklopi i uniforme. Znači, kombinacija dve suprotnosti koje se uklapaju u jedinstvo.

Na odeći sam insistirao na mnoštvu detalja koji bi ukazali na raskoš likova – jer oni, ipak, žive na dvoru.

A boje su pastelna ili bela – da bi se, takođe, pokazala njihova nevinost i krhkost; takođe, mislio sam da bi jednostavnost boje mogla da sjedini činjenicu da bih spajao dosta različitih materijala i imao dosta detalja.”

FC13 S4 2MAROSIUK 015 Marko Marosiuk: Nova kolekcija inspirisana “Game of thrones”

Romantična kreacija

FC13 S4 2MAROSIUK 038 Marko Marosiuk: Nova kolekcija inspirisana “Game of thrones”

Elegancija koju volimo

FC13 S4 2MAROSIUK 058 Marko Marosiuk: Nova kolekcija inspirisana “Game of thrones”

Savršeni detalji

Fotografija: Peter Stigter

Comments