Mars, planeta ambicije, akcije i želje, napušta svoje omiljeno mestu znaku Ovna i prelazi u nešto hladnijeg i opuštenijeg Bika. Ovaj prelaz se dešava od 5. jula, pa će Mars biti u znaku Bika sve do 20. avgusta. U sledećih nekoliko nedelja osećaćemo jaku želju da se relaksiramo i opustimo – što nas odmah asocira na odmor, putovanja i odlazak na more!

Energetski – ovo je velika promena. Mars je prethodno bio u Ovnu kojim vlada Venera – što znači da će nas najviše pokretati odluke koje se tiču finansija. U ovom periodu ćemo biti skloni tome da tražimo materijalne i fizičke udobnosti. Takođe, svi ćemo mnogo više biti fokusirani na zdravlje i ljubav.

Mars nije preveliki ljubitelj Bika zato što se ovaj znak presporo kreće za planetu akcije. Mars obožava da ide u punom nagibu, ali kada uđe u znak Bika – znaćemo da je najbolja akcija, zapravo, usporavanje. Bik je znak koji je poznat po tome što je vredan i radan – a ova tranzicija nas podseća na to da je vreme da se posvetimo sebi i gajimo svoj unutrašnji vrt.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели The Noisetier (@thenoisetier)

Za vreme ovog prelaska može doći do razočaranja i pada energije, pogotovo ako je u pitanju situacija u kojoj vas čeka određena promena. U ovom slučaju – to nije u negativnom kontekstu. Svaki znak će u ovom periodu biti inspirisan da ostane priseban i da radi na svojim idejama.

Tranzicija Marsa u znak Bika je idealan period u kome bi trebalo da se fokusiramo na svoje finansije koje će učiniti da nam život bude stabilniji. Ovo se posebno odnosi na one koji razmišljaju šta im je činiti – kada je zaposlenje ili unapređenje u pitanju. Međutim, ovo nije period u kome bi trebalo da rizikujete, a da niste dobro razmislili o stvarima.

Ova tranzicija zvuči super, ali znate već da sve što zvuči dobro ima određenu začkoljicu. Upravo ovaj prelazak Marsa u Bika može biti veoma promenljiv period za sve nas. Dan u kom je Mars promenio svoju poziciju je bio turbulentan, pa nemojte da se začudite ako ste juče, 5. jula, osetili nalet ljutnje i nepotrebne momente agresije. Mars u Biku u nama definitivno budi onu tvrdoglavu verziju koju pokušavamo da savladamo.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Comely Way | aesthetic mood (@comely.way)

U ovom periodu ćemo osetiti nezasitu potrebu za nekom vrstom akcije i želećemo da se oslobodimo svega što čini da se osećamo uštogljeno. Mars u znaku Bika će nam omogućiti da se osećamo mnogo rasterećeniji i slobodniji. Ono čega bi trebalo da budemo svesni jeste da nas ova želja za slobodom može dovesti do pojedinih impulsivnijih reakcija. Zato, samo polako, setite se – ovo je idealan period za uživanje.

Iako će sve biti pomalo klimavo, postoji pozitivna strana ove tranzicije, pored želje za odmorom. Mars u znaku Bika predstavljaće naš stalni napor ka ciljevima koji će nam na duže staze omogućiti određene stvari, o kojima već neko vreme razmišljamo, kao i o načinu kako da dođemo do njih. Zato je ovaj period savršen za male, ali važne korake.

Bik obožava da se opušta i relaksira. Zato iskoristite svaku priliku da to i radite, vaše telo će vam biti zahvalno. Možete i sami da napravite raspored u toku dana kada ćete uživati u momentima, relaksirati se i disati. U sledeća dva meseca dajte sebi oduška – ipak je prošla polovina godine.

Naslovna fotografija: instagram.com/thenoisetier

Milica Antić

Comments