Ukoliko se borite sa masnom kožom lica, napravite masku od sastojaka koje uvek imate u svom špajzu. Nekoliko jagoda ispasirajte i pomešajte ih sa pola kašičice sode bikarbone i jednom kašičicom projinog, odnosno kukuruznog brašna. Lice pre nanošenja maske dobro očistite, stavite preko njega parče gaze, a onda nanesite smesu koju ste napravili. Držite pola sata i posle sklonite i umijte se mlakom vodom. Tretman ponavljajte jednom nedeljno, a brzo ćete primetiti da vam se koža sporije masti i nema više onaj teški odsjaj koji nastane vrlo brzo nakon umivanja.

Maske od jagoda za LEPŠU kožu4 Maske od jagoda za LEPŠU kožu

Za normalnu kožu, koju treba svakako održavati i čistiti, napravite masku od nekoliko ispasiranih jagoda, dve kašike mleka i jednom kašikom meda. Kada sve izmešate, kroz neku gazu ili cediljku procedite ovu smesu, tako da dobijete tečnost iz nje. Komad vate natopite dobijenom tečnošću i pređite celo lice i vrat, to držite pola sata, a onda isperite mlakom vodom. Uz ovo će vaša koža uvek bidi zdrava i lepa.

Ukoliko imate problem sa aknama i bubuljicama, onda i za to jagode mogu pomoći. Veću količinu jagoda, otprilike jednu srednju činiju, pomešajte sa nekoliko listova bokvice, 5-6 i nekoliko kapi limunovog soka. jagode dobro operite i uklonite zelene delove u potpunosti, ispasirajte i pomešajte sa sokom od limuna, a onda dodajte i bokvice, pa opet sve zajedno ispasirajte ili promućkajte u blender. Kao i ostale, i nju ostavite da deluje pola sata, nakon čega ćete je ukloniti mlakom vodom.

Comments