Postoje muškarci koji su velike maze i oni koji nekako preživljavaju taj vid bliskosti.

Pa opet, svi momci očekuju da sled događaja bude:

a) sedimo blizu jedno drugom

b) obgrlio sam je

c) veoma smo blizu i mazimo se

d) juhu!

Međutim, nauka kaže da se nadanja ispunjavaju tek u 13.3% slučajeva. Sprovedena je, naime, opsežna studija koja se bavila izučavanjem zagrljaja, grljenja, milovanja i uopšte o tome šta se dešava kad se muškarac i žena nađu u toj vrsti blizine.

Ako je verovati naučnicima, milovanje, maženje i blizina veoma su važni (kao da to nismo znali bez njih), jer parovi koji se češće maze imaju bolji i opušteniji seksualni odnos.

cuddling Mazi me, mazni me

Ne pokušavajte ovo kod kuće - scena sa radionice maženja

Parovi se u proseku maze osam puta nedeljno, a svaka seansa traje oko 45 minuta. E, sad. Kod parova je poenta u tome što često “jedno vodi drugom”, pa su mnogi iskusili ekstrem u smislu da ne mogu da dočekaju kraj filma ili TV emisije, a da ne “spopadnu” jedno drugo. Najčešće mesto milovanja je kauč, sofa, krevet, šta god – samo dok je ispred nekakav ekran. ‚Još jedno veoma popularno mesto je – fotelja! Žene (vidi, vidi) uživaju u maženju više nego muškarci.

Međutim, kod parova koji još nisu sasvim utvrdili vezu, odnosno kod parova koji se tek upoznaju, milovanje najčešće ostaje samo to, seansa ispunjena nežnošću koje ne ishoduje seksom.

Naučnici Mičigenskog univerziteta ispitali su preko 500 parova na okolnosti kako se osećaju tokom milovanja, koliko dugo se maze i koliko često to čine, kao i koliko često posle toga bude hopa-cupa.

Tako da, dragi momci, ako ste se uvalili u mekani kauč, prekrili toplim ćebencetom i s dragom u naručju gledate film, uzalud vam erekcija. Ne očekujte seks, već pokušajte da uživate u malo drugačijoj vrsti bliskosti koja je “manje od seksa”, ali “bolje nego išta”. Sve to će vam se isplatiti, bez brige. Milovanjem se učvršćuje osećanje bezbednosti i poverenja, parovi se navikavaju jedno na drugo, razmenjuju jednu vrstu odložene predigre. A što se devojaka tiče, uživajte u svakom trenutku i proverite da li je vaš odabranik dovoljno nežan. Sva je prilika da će onaj koji voli da se mazi biti i prigodan ljubavnik.

Mazite se, čak i ako se ne “maznete”.


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments