Nadogradnja kose je tretman koji vašoj kosi mnogo teško pada, tako da bi bilo lepo od vas da je nakon tog tretmana lepo i negujete kako se ne biste suočavali sa beživotnom dlakom, popucalim krajevima i generalno lošim izgledom.

embedded rebonding hair procedure Mazite i pazite svoju kosu nakon nadogradnje

Budite veoma oprezni tri dana nakon nadogradnje. Vodite računa da ne perete kosu tri dana nakon tretmana, jer tako uglavnom nalažu pravila. Morate biti i veoma oprezni tokom spavanja kako bi vam kosa ostala ispravljena.

Koristite samo šampon za ispravljanje kose. Kada se radi o pranju kose, postoje dva pravila: perite je samo šamponima za ravnu kosu i to mlakom ili hladnom vodom.

Nakon nadogradnje više nemate izbora – morate redovno stavljati balzam za kosu. Nevažno je da li ste tog dana prali kosu. Svakako morate stavljati balzam, jer je hidriranje kose veoma važno.

Budite nežni prema vlasima dok se češljate. Kupite četku koja odgovara tipu vaše kose, jer mnogi češljevi i četke umeju samo da zamrse dlaku i nanesu bol.

embedded combing rebonded hair Mazite i pazite svoju kosu nakon nadogradnje

Nemojte je farbati. Dosta joj je to što je prošla kroz nadogradnju, samo joj još fali da je farbate. Čuvajte je od farbanja barem šest narednih meseci.

Uzimajte vitamine koji su dobri za kosu. Uzimajte dovoljno omega-3 minerala i vitamina koji su dobri za vlasi. Jedite dosta ribe, orašasto voće i avokado.


Una Hadži – Nikolić

Comments