Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

1/2

Jedan od najvećih dizajnera svih vremena, Alexander McQueen, pokazao je koliko je mašta jedna od najlepših alatki prilikom stvaranja. O njegovom talentu i pretvaranju imaginarnih stvari u dela govori se i dan-danas. Još uvek je, a biće još dugo omiljeni dizajner, iz čijih dela će se crpeti inspiracija za mnoge stvari. Iako je njegovo ime najvažnije u svetu modne istorije, o njemu se govori i u mnogim drugim krugovima. Nekoliko puta je proglašen britanskim dizajnerom godine, a ponosni je vlasnik priznanja “Internacionalni dizajner godine”.

Njegove revije bile su sve samo ne obične. Od premoćne scenografije, preko spektakularnih kostima i odeće, sve to umetničkg performansa – sve je delovalo prilično nestvarno. Bio je zaljubljenik u prirodu i obožavao je da roni. Često je u svoj rad uvodio različite elemente iz podvodnog sveta, a većinu svog bogatstva donirao je organizacijama za zaštitu životinja. Izložba, koja je otvorena u njegovu čast, upravo govori o toj njegovoj ljubavi prema prirodi, posebno prema cveću, odnosno ružama.

View this post on Instagram

#AlexanderMacQueen

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

“Sve što radim je na jedan ili drugi način povezano sa prirodom”, jedna je od njegovih izjava, koja se sada nalazi na vratima izložbe “Ruže”. Naravno, kao što možete i da pretpostavite, u fokusu ove izložbe je raskošna crvena haljina, odnosno dve crvene. U pitanju je crvena Rose haljine inspirisana revijom Sarahe Burton, a druga haljina inspirisana je McQueenovom Sarabande kolekcijom.

View this post on Instagram

#mcqueen

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Upravo ova Sarabande kolekcija bila je specifična iz više razloga. Naime, svi modeli na sebi su imali na stotine svežih cvetića, koji su prilikom hoda manekni padali na pod. Nakon te fascinantne revije, McQueen je rekao da je koristio cveće zato što ono umire i dodao da ništa ne traje zauvek.

Editors choice