Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

1/2

Jedan od najvećih dizajnera svih vremena, Alexander McQueen, pokazao je koliko je mašta jedna od najlepših alatki prilikom stvaranja. O njegovom talentu i pretvaranju imaginarnih stvari u dela govori se i dan-danas. Još uvek je, a biće još dugo omiljeni dizajner, iz čijih dela će se crpeti inspiracija za mnoge stvari. Iako je njegovo ime najvažnije u svetu modne istorije, o njemu se govori i u mnogim drugim krugovima. Nekoliko puta je proglašen britanskim dizajnerom godine, a ponosni je vlasnik priznanja “Internacionalni dizajner godine”.

Njegove revije bile su sve samo ne obične. Od premoćne scenografije, preko spektakularnih kostima i odeće, sve to umetničkg performansa – sve je delovalo prilično nestvarno. Bio je zaljubljenik u prirodu i obožavao je da roni. Često je u svoj rad uvodio različite elemente iz podvodnog sveta, a većinu svog bogatstva donirao je organizacijama za zaštitu životinja. Izložba, koja je otvorena u njegovu čast, upravo govori o toj njegovoj ljubavi prema prirodi, posebno prema cveću, odnosno ružama.

View this post on Instagram

#AlexanderMacQueen

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

“Sve što radim je na jedan ili drugi način povezano sa prirodom”, jedna je od njegovih izjava, koja se sada nalazi na vratima izložbe “Ruže”. Naravno, kao što možete i da pretpostavite, u fokusu ove izložbe je raskošna crvena haljina, odnosno dve crvene. U pitanju je crvena Rose haljine inspirisana revijom Sarahe Burton, a druga haljina inspirisana je McQueenovom Sarabande kolekcijom.

View this post on Instagram

#mcqueen

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Upravo ova Sarabande kolekcija bila je specifična iz više razloga. Naime, svi modeli na sebi su imali na stotine svežih cvetića, koji su prilikom hoda manekni padali na pod. Nakon te fascinantne revije, McQueen je rekao da je koristio cveće zato što ono umire i dodao da ništa ne traje zauvek.

Editors choice