Imamo divnu vest za sve nostalgičare za dvehiljaditim godinama: zvaničan Mean Girls trejler je objavljen, a premijera adaptacije brodvejskog mjuzikla se očekuje već 2024. godine!

Međutim, postoji jedna mala stvar koju nam trejler nije odmah otkrio, a to je da je ovaj film zapravo mjuzikl (baš kao i brodvejska predstava na kojoj je zasnovan). Veliki broj fanova na društvenim mrežama pretpostavlja da kreatori filma namerno skrivaju ovu činjenicu – nakon što su dobili brojne negativne komentare od ljubitelja originalne Mean Girls komedije, nezadovoljnih žanrom izabranim za adaptaciju kultnog teen blokbastera.

Pomešane reakcije nisu nesvakidašnje, uzimajući u obzir da je originalni film i dalje aktuelan kako među starijim, tako i među novijim generacijama. To se, naravno, vidi i iz potražnje za originalnom glumačkom postavkom i njihovim skorašnjim okupljanjem na snimanju Walmartove reklame povodom najave Black Friday popusta.

Ipak, nije sve tako crno; trejler, koji je objavila kompanija Paramount Pictures, pruža nam uvid u ono što izgleda kao da će biti živahna produkcija – sa zaraznim melodijama, impresivnom koreografijom i već poznatim likovima iz omiljenog originalnog filma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mean Girls (@meangirls)

Mean Girls trejler: Šta možemo da očekujemo?

Ko je deo glumačke ekipe?

Još u januaru 2020. godine, Tina Fey je najavila planove za snimanje adaptacije kultne teen komedije koji režiraju Arturo Perez Jr. i Samantha Jayne. Zvanični spisak glumaca otkriven je u decembru 2022. godine, a teaser je prikazan tokom koncertnog filma Taylor Swift: The Eras Tour (čime je gledaocima postalo jasno da je film zapravo mjuzikl).

Iako većinu glumačke ekipe čine novi glumci koji se pridružuju franšizi, Tina Fey se vraća u ulozi gospođice Norbury, ali i kao scenaritkinja. U mjuziklu koji će biti emitovan u 2024, Reneé Rapp će tumačiti lik Regine George, dok će Ashley Park igrati profesorku, a ulogu Cady Heron otelotvoriće Angourie Rice. Trener Carr je takođe viđen u trejleru, a tumačiće ga Jon Hamm.

Podsetimo se, remake je trebalo da bude izdanje dostupno samo za strimovanje, ali je sada prebačeno na bioskopska platna. Trejler sugeriše da se neće u potpunosti vratiti identična atmosfera kao u originalu, kao i da je adaptacija modernizovana i prilagođena savremenom dobu. Ipak, neki od ključnih trenutaka iz originala će biti uključeni, poput plesa Jingle Bell Rock i ružičaste sveske Burn Book ispunjene glasinama o đacima srednje škole North Shore.

Iako se radnja mjuzikla bazira na istom školskom univerzumu i temama kao u originalnom filmu, publika može očekivati nekoliko razlika i osveženja. Vrlo je moguće da će dodatno ispitati teme srednjoškolske društvene klime i predrasuda, koje su bile ključne u ostvarenju iz 2004.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mean Girls (@meangirls)

Trejler za Mean Girls mjuzikl ne izgleda kao mjuzikl?

Hajde da pređemo na stvar: najnoviji trejler za remake kultne teen komedije je izazvao zbunjenost među fanovima. Za početak, mnogi su očekivali da će biti snimljen – ili nastavak sa starom glumačkom ekipom, ili potpuno novi film (sa drugačijim likovima i radnjom), a ispalo je da je u pitanju adaptacija istoimenog mjuzikla koji se igrao na Brodveju od 2018. do 2020. godine.

Nakon što smo saznali da je film koji nas očekuje, zapravo, mjuzikl, pretpostavljali smo da će i trejler to pratiti. U prevodu: očekivali smo pesme i ples. Ipak, trejler se nije fokusirao na muziku, već je prikazao klasične scene iz originalnog filma. Isto tako, umesto pesme iz mjuzikla koju je komponovao Jeff Richmond, suprug scenaristkinje Tine Fey, u pozadini smo mogli da čujemo pesmu get him back!, koju izvodi gen-Z muzička zvezda Olivia Rodrigo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mean Girls (@meangirls)

Studio Paramount je odabrao konfuzan način promovisanja tako velikog filma kao što je Mean Girls – posebno što je propustio priliku da naglasi njegov muzički aspekt, iako su uključeni talentovani glumci iz originalnog mjuzikla koji su prepoznatljivi po izvanrednom vokalnom talentu.

Ovakvo marketinško predstavljanje (definitivno) nije u skladu sa očekivanjima publike, ali ako probamo da gledamo na situaciju iz pozitivnog ugla – shvatićemo da adaptacija pruža priliku novim generacijama da dožive popularni klasik u sadašnjem trenutku.

Pročitajte i ovo: WNB Latest: “Mean Girls” mjuzikl stiže u bioskope u januaru!

Naslovna fotografija: instagram.com/meangirls

Milica Nešić

Comments