Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Pre nego što se opustite u medenoj kupki, predlažem vam da uradite piling tela. Preporučujem da koristite kombinaciju medenog pilinga i medene kupke. Postoji nekoliko dobrih recepata za pravljenje različitih pilinga koji imaju zajednički sastojak – med. Izaberite koji vam se najviše dopada.

Med i so kao piling: Jednu kašiku morske soli (koju usitnite) pomešajte sa dve kašike (koristite drvenu ili plastičnu) meda. Tom smesom izmasirajte telo i istuširajte se. Piling će učiniti vašu kožu nežnom i elastičnom. So, kada se upotrebljava kao jedan od sastojaka za piling, odlična je u borbi protiv celulita. Ukoliko imate suvu kožu, u gorenavedenu smesu dodajte maslinovo ulje.

Medena kupka 1.jpg Medena nega: Kupka na bazi meda

Primenite obavezno medeni piling pre medene kupke

Med i kafa kao piling: Pomešajte jednu kašiku mlevene kafe sa dve kašičice maslinovog ulja i kašičicom meda. Smesu nanesite na telo, ostavite da deluje pet minuta, a zatim istom smesom izmasirajte telo i istuširajte se.

Med je idealan za kupku s obzirom da se rastvara u vodi. On regeneriše i smiruje kožu. U Starom Rimu žene su pravile kupke od meda i mleka da bi sačuvale mladalački izgled kože. Lek od svakodnevnog stresa može biti upravo kupka od meda. Pomešajte litar punomasnog mleka i dve supene kašike meda. Smesu sipajte u kadu sa toplom vodom (oko 37 stepeni) i odmarajte se.

Medena kupka 2.jpg Medena nega: Kupka na bazi meda

Medena nega tela je fantastična i opuštajuća. Probajte

Kada izađete iz kupke, ne zaboravite da se istuširate mlakom vodom, nežno pređete peškirom preko tela, nanesete mleko za telo i uskočite pravo u krevet! Ovo je kupka koja će vas opustiti i pomoći da lakše i prijatnije zaspite. Toplo mleko sa medom će vam takođe pomoći da lepše zaspite. U šolju toplog mleka ubacite kašičicu meda, promešajte i uživajte u prelepom napitku.

Medena kupka 3.jpg Medena nega: Kupka na bazi meda

Kupka na bazi meda i mleka opustiće vas i pomoći da prijatnije zaspite

Još jedna važna činjenica o medu: med nikada ne stavljajte direktno u proključalu vodu/mleko. Ukoliko želite med da dodate u neku vrelu tečnost, sačekajte da se tečnost prohladi, pa tek onda dodajte med. Ukoliko se ubaci u vrelo med gubi neka od svojih korisnih svojstava.

Izvori fotografija: greenchicafe.com, beautifulwithbrains.com, blogspot.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Editors choice