Pre nego što se opustite u medenoj kupki, predlažem vam da uradite piling tela. Preporučujem da koristite kombinaciju medenog pilinga i medene kupke. Postoji nekoliko dobrih recepata za pravljenje različitih pilinga koji imaju zajednički sastojak – med. Izaberite koji vam se najviše dopada.

Med i so kao piling: Jednu kašiku morske soli (koju usitnite) pomešajte sa dve kašike (koristite drvenu ili plastičnu) meda. Tom smesom izmasirajte telo i istuširajte se. Piling će učiniti vašu kožu nežnom i elastičnom. So, kada se upotrebljava kao jedan od sastojaka za piling, odlična je u borbi protiv celulita. Ukoliko imate suvu kožu, u gorenavedenu smesu dodajte maslinovo ulje.

Medena kupka 1.jpg Medena nega: Kupka na bazi meda

Primenite obavezno medeni piling pre medene kupke

Med i kafa kao piling: Pomešajte jednu kašiku mlevene kafe sa dve kašičice maslinovog ulja i kašičicom meda. Smesu nanesite na telo, ostavite da deluje pet minuta, a zatim istom smesom izmasirajte telo i istuširajte se.

Med je idealan za kupku s obzirom da se rastvara u vodi. On regeneriše i smiruje kožu. U Starom Rimu žene su pravile kupke od meda i mleka da bi sačuvale mladalački izgled kože. Lek od svakodnevnog stresa može biti upravo kupka od meda. Pomešajte litar punomasnog mleka i dve supene kašike meda. Smesu sipajte u kadu sa toplom vodom (oko 37 stepeni) i odmarajte se.

Medena kupka 2.jpg Medena nega: Kupka na bazi meda

Medena nega tela je fantastična i opuštajuća. Probajte

Kada izađete iz kupke, ne zaboravite da se istuširate mlakom vodom, nežno pređete peškirom preko tela, nanesete mleko za telo i uskočite pravo u krevet! Ovo je kupka koja će vas opustiti i pomoći da lakše i prijatnije zaspite. Toplo mleko sa medom će vam takođe pomoći da lepše zaspite. U šolju toplog mleka ubacite kašičicu meda, promešajte i uživajte u prelepom napitku.

Medena kupka 3.jpg Medena nega: Kupka na bazi meda

Kupka na bazi meda i mleka opustiće vas i pomoći da prijatnije zaspite

Još jedna važna činjenica o medu: med nikada ne stavljajte direktno u proključalu vodu/mleko. Ukoliko želite med da dodate u neku vrelu tečnost, sačekajte da se tečnost prohladi, pa tek onda dodajte med. Ukoliko se ubaci u vrelo med gubi neka od svojih korisnih svojstava.

Izvori fotografija: greenchicafe.com, beautifulwithbrains.com, blogspot.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments