Zbog visokog sadržaja aminokiselina, med je odličan ze regeneraciju suve i oštećene kose. Šećeri pomažu da vlas postane sjajna i glatka, a tanini joj obezbeđuju prirodan sjaj. Osim toga, med ima antibakterijsko dejstvo, pa je zato idealan za osetljivu kožu glave.

Celu kosu namažite medom, od korena do vrhova, uvijte je nekim peškirom i ostavite da pakovanje odstoji pola sata. Zatim kosu isperite toplom vodom, operite šamponom i regeneratorom.

Med za kosu 1.jpg Medena nega: Med kao maska za kosu

Med ima visok sadržaj aminokiselina i odličan je za negu oštećene kose

Interesantna je i maska od meda i kvasca. Pomešajte svež kvasac za kašikom meda. Smesu mešajte dok se ne sjedini. Ostavite da stoji sat vremena, kako bi se aktivirao proces fermentacije. Smesu nanesite na teme i po dužini kose i nežno masirajte. Nakon toga na glavu stavite najlonsku kapu, pa preko nje peškir i ostavite da deluje jedan sat. Ovu masku nanosite na kosu jednom do dvaput nedeljno i već posle nekoliko nedelja uočićete razliku u izgledu vaše kose.

Med za kosu 2.jpg Medena nega: Med kao maska za kosu

Nanesite čist med na kosu ili ga koristite kao bazu za pravljenje maski za negu kose

Ukoliko vam je kosa oštećena i bez sjaja, maska od meda i ulja susama je pravo rešenje za vas. Umutite dve kašike ulja od susama, dve kašike meda i jedno žumance u glatku masu. Nanesite ravnomerno na kosu i kožu glave. Kosu obavijte folijom. Zagrevajte fenom 15 minuta. Operite dobro kosu na uobičajen način. Ovu masku za kosu primenjujte jednom nedeljno.

Izvori fotografija: wordpress.com, roportal.ro, spicie.com, quora.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments