Ništa nije poželjnije od lepih i negovanih usana koje su, kao takve, stvorene za poljupce. Nega usana medom, pored toga što je korisna, istovremeno je veoma zanimljiva, slatka i probudiće sva vaša čula.

Saveti za negu usana namenjeni su kako devojkama, tako i momcima. Dragi momci, izađite iz balkanskih okvira shvatanja i znajte da nije sramota voditi računa o sebi. Nije sramota ići na depilacije, kod manikira i pedikira, niti negovati usne. Negovani muškarci su najpoželjniji. Na vama je odluka.

Uživajte u primenjivanju ovih odličnih saveta za medenu negu usana.

Med za usne 1.jpg Medena nega: Med štiti i neguje usne

Izaberite vrstu meda koja vam najviše odgovara i uživajte u svim njegovim svojstvima. Koristite ga u ishrani, negujte se, koristite ga kao lek

Ukoliko su vam usne suve i oštećene, prvenstveno uradite medeni piling. Kada je o pilingu usana reč, znajte da usne treba nežno i lagano da masirate smesom koju ste napravili. Masirajte usne maksimalno dva minuta, jer je koža na usnama tanka i osetljiva, pa je bolje da izbegnete nepotrebne iritacije.

Ne zaboravite pravilo da med nikada ne uzimate metalnom kašikom! To je veoma štetno. Umesto metalne, vi koristite drvenu ili plastičnu kašiku.

Kombinacija belog šećera i meda čine odličan piling. Utrljajte smesu na usne, a zatim isperite.

Još jedan zamimljiv predlog za piling jeste da pomešate med, smeđi šećer, cimet i maslinovo ulje. Masaža usana ovom smesom takođe je veoma korisna.

Med za usne 2.jpg Medena nega: Med štiti i neguje usne

Struktura meda je fantastična za negu tela, između ostalog, i za negu usana

Sledeći korak jeste nanošenje meda na usne. Nanesite ga u tankom sloju i ostavite da deluje. Med će usne učiniti nežnim i zavodljivim i obezbediće im fini sloj koji ispunjava sitne nabore. Ukoliko želite, medu možete dodati i cimet. To je veoma korisna maska za usne.

Ne zaboravite da negujete usne i iznutra tako što ćete piti dosta tečnosti i unositi vitamine u organizam.

Izvori fotografija: flickr.com, wordpress.com, thegloss.com 


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

hr /

Comments