Med obiluje korisnim sastojcima i čini kožu našeg lica neverovatno lepom, nežnom i zdravom. Probajte maske koje vam preporučujem. Verujte, nećete se pokajati, nego ćete se uveriti u njihovo dejstvo i uvek ih iznova primenjivati.

Za sve maske (bile one od meda ili ne) važi pravilo da se ne nanose na područje oko očiju. Poželjno je na oči staviti kolutove krastavca ili krompira tokom delovanja maske, ili pak, tufere natopljene čajem od kamilice.

Ono što je veoma važno da znate, kada je o medu reč, jeste da ga nikada ne treba uzimati metalnom kašikom. Prilikom dodira meda i metalne kašike dolazi do jonizacije i deo metalnih čestica se spoji sa medom i unese zajedno sa njim u organizam. To može biti veoma štetno. Umesto metalne, vi koristite drvenu ili plastičnu kašiku.

Za piling lica od meda i zobi pomešajte ½ šoljice sirove zobene kaše i po jednu supenu kašiku meda, jabukovog sirćeta i mlevenih badema.

Prvo navlažite lice toplim peškirićem za umivanje, pa nanesite smesu na lice izbegavajući predele oko očiju. Kada se smesa osuši, uklonite je toplim peškirićem.

Napravite masku za lice od meda i pavlake. Pomešajte med sa pavlakom i nanesite na prethodno očišćeno lice. Lezite, opustite se i pustite da maska deluje. Nakon 15 minuta isperite mlakom vodom. Zatim nanesite hidratantnu kremu na lice.

Med za lice1.jpg Medena nega: Medene maske za lice

Med, bogat korisnim sastojcima, predstavlja odličnu bazu za mnoge maske za lice

Ukoliko vam je koža lica izrazito suva i sklona perutanju, pomešajte jednu supenu kašiku ulja i jednu supenu kašiku meda. Tom smesom namazati očišćeno lice, osim područja oko očiju. Isprati mlakom vodom nakon 20 minuta.

Pola banane (bolje što zrelije) dobro izgnječiti i dodati u smesu jednu kašičicu meda. Naneti na čisto lice i isprati mlakom vodom posle 20 minuta. Koža će garantovano zablistati. Ova maska je dobra i za smirivanje upaljene kože i kože sklone aknama.

Med za lice2.jpg Medena nega: Medene maske za lice

Pre nanošenja bilo koje maske za lice: sklonite kosu sa lica, očistite lice, obucite bade-mantil ili se uvijte u peškir. Tek tada, potpuno spremne za tretman, moći ćete da uživate u istom

Umutite belance, u njega dodajte nekoliko kapi limunovog soka i jednu kafenu kašičicu meda. Ova maska, osim za regeneraciju umorne kože, odlična je i za depigmentaciju kože koja je sklona sezonskim pegicama.

Uživajte u isprobavanju medenih maski za lice. Napravite zabavu u pidžamama za vas i vaše prijateljice i zajedno uživajte u negovanju medom ili se, pak, izolujte od drugih, pustite laganu muziku i sami uživajte dok neka od maski deluje na vašem licu. Izbor je na vama, ali jedno je sigurno – rezultati su fantastični!

Med za lice3.jpg Medena nega: Medene maske za lice

Opustite se, uživajte i pustite da maska deluje

Izvor fotografija: ehoneybees.com, fekisc.g2e.com.br, wordpress.com, realfoodforlife.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments