Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

U savremenom rečniku, medenim mesecom se naziva faza zaljubljenosti u kojoj osećate da ste jedno drugom dovoljni i zapravo vam svi drugi smetaju. Voleli biste da ste zajedno na pustom ostrvu, gde nema nikog da remeti vašu bliskost i ničega što vas razdvaja i traži vašu pažnju i angažovanje. Svi zaljubljeni se tako osećaju – i svi zaljubljeni posle nekog vremena prestanu da se tako osećaju. Posle faze medenog meseca nastupa prava bliskost, koja se zasniva na poverenju, poštovanju, toleranciji, privrženosti, podršci. Strasna osećanja odlaze u drugi (i treći) plan, a najvažnije je da se i dalje dobro osećate kad ste zajedno, da ste zainteresovani jedno za drugo i da osećate da ste na istoj strani – kao najbolji prijatelji. Da se ne biste osećali razočarano posle prve zaljubljenosti, potrebno je da uložite svestan napor u izgradnju odnosa i da stalno radite na učvršćivanju svog zajedništva.

Odredite zajedničko vreme u danu

To su verovatno večernji sati, kad se završi aktivni poslovni i društveni deo dana. Uvedite večernji ritual i neka on bude prioritet, svakog radnog dana. Sastanite se posle posla da zajedno popijte kafu i porazgovarate o tome kako je kome prošao dan i šta planirate sutra. Spremajte večeru, gledajte zajedno omiljenu emisiju – to će vam biti najlepši deo dana, vreme kada ste opušteni i kada osećate onu bliskost zbog koje ste jedno drugom važni i posebni. Ne morate o tome (često) da pričate, dovoljno je da ustanovite zajedničke navike, koje će biti potvrda i izraz te bliskosti.

Odbacite pidžame i spavaćice

Spavajte goli jedno uz drugo. Jedan od hormona te burne hemije koja je bila snažno aktivna tokom faze medenog meseca, jeste oksitocin, a on se oslobađa kroz dodir kože o kožu. Ovaj hormon je odgovoran za osećanje povezanosti i prisnosti, za ono ljubavno osećanje, kojim je prožeta strast prvih dana zaljubljenosti. Zato odbacite prepreke između svojih tela, zagrlite se i pustite hemiju da radi. Ne mora svaka takva prilika da se pretvori u seks – ali može.

Dajte vremena oksitocinu da proradi

Psiholozi su ustanovili da je oksitocinu potrebno 20 sekundi da se oslobodi u prodre u organizam tokom zagrljaja i 6 sekudi prilikom poljupca. Pa, dajte šansu hemiji da proradi – ostanite u zagrljaju malo duže. Ako treba, brojte, dok ne steknete osećaj za dužinu zagrljaja. Ljubite se malo duže. Brojte. Deluje suvoparno i veštački, ali radi – to je samo način da svesno i namerno pokrenete hemijski koktel koji se u početku spontano stvarao.

Editors choice