Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

1/2

U savremenom rečniku, medenim mesecom se naziva faza zaljubljenosti u kojoj osećate da ste jedno drugom dovoljni i zapravo vam svi drugi smetaju. Voleli biste da ste zajedno na pustom ostrvu, gde nema nikog da remeti vašu bliskost i ničega što vas razdvaja i traži vašu pažnju i angažovanje. Svi zaljubljeni se tako osećaju – i svi zaljubljeni posle nekog vremena prestanu da se tako osećaju. Posle faze medenog meseca nastupa prava bliskost, koja se zasniva na poverenju, poštovanju, toleranciji, privrženosti, podršci. Strasna osećanja odlaze u drugi (i treći) plan, a najvažnije je da se i dalje dobro osećate kad ste zajedno, da ste zainteresovani jedno za drugo i da osećate da ste na istoj strani – kao najbolji prijatelji. Da se ne biste osećali razočarano posle prve zaljubljenosti, potrebno je da uložite svestan napor u izgradnju odnosa i da stalno radite na učvršćivanju svog zajedništva.

Odredite zajedničko vreme u danu

To su verovatno večernji sati, kad se završi aktivni poslovni i društveni deo dana. Uvedite večernji ritual i neka on bude prioritet, svakog radnog dana. Sastanite se posle posla da zajedno popijte kafu i porazgovarate o tome kako je kome prošao dan i šta planirate sutra. Spremajte večeru, gledajte zajedno omiljenu emisiju – to će vam biti najlepši deo dana, vreme kada ste opušteni i kada osećate onu bliskost zbog koje ste jedno drugom važni i posebni. Ne morate o tome (često) da pričate, dovoljno je da ustanovite zajedničke navike, koje će biti potvrda i izraz te bliskosti.

Odbacite pidžame i spavaćice

Spavajte goli jedno uz drugo. Jedan od hormona te burne hemije koja je bila snažno aktivna tokom faze medenog meseca, jeste oksitocin, a on se oslobađa kroz dodir kože o kožu. Ovaj hormon je odgovoran za osećanje povezanosti i prisnosti, za ono ljubavno osećanje, kojim je prožeta strast prvih dana zaljubljenosti. Zato odbacite prepreke između svojih tela, zagrlite se i pustite hemiju da radi. Ne mora svaka takva prilika da se pretvori u seks – ali može.

Dajte vremena oksitocinu da proradi

Psiholozi su ustanovili da je oksitocinu potrebno 20 sekundi da se oslobodi u prodre u organizam tokom zagrljaja i 6 sekudi prilikom poljupca. Pa, dajte šansu hemiji da proradi – ostanite u zagrljaju malo duže. Ako treba, brojte, dok ne steknete osećaj za dužinu zagrljaja. Ljubite se malo duže. Brojte. Deluje suvoparno i veštački, ali radi – to je samo način da svesno i namerno pokrenete hemijski koktel koji se u početku spontano stvarao.

Editors choice