Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

U Beogradu će, 26. i  27. novembra, od 12 do 22h, u prostoru paviljona Cvijeta Zuzorić, biti održan Mediteraneo – festival vina, gastronomije i vinskog turizma. Učesnici festivala su izlagači, koji će svojim proizvodima i uslugama promovisati značaj i ulogu razvoja vinske kulture i ugostiteljstva kao i stručnjaci koji će biti zaduženi za predavanja.

DSC5892 2 Mediteraneo – festival vina, gastronomije i vinskog turizma

Paviljon Cvijeta Zuzorić

Cilj manifestacije je da se građani Srbije upoznaju sa ponudom vina prestižnih proizvođača, sa vinskim turizmom u našoj zemlji i na prostorima bivše Jugoslavije i sa ishranom za kvalitetniji način života.

Na festivalu, gde će ulaz biti besplatan za posetioce, biće odrzan niz predavanja o značaju zdrave, mediteranske ishrane i pravilnog izbora i konzumacije vina, a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta medicine i gastronomije. Posetioci će biti u prilici da uživaju u degustaciji kvalitetnih napitaka, da isprobaju sireve, pršutu, masline, najkvalitetniju čokoladu i jela koja će pripremiti neki od najuglednijih restorana u Beogradu.

Wine Cheese Mediteraneo – festival vina, gastronomije i vinskog turizma

Vino kao umetnost

Kao poseban deo manifestacije ističemo učešće poznatih javnih ličnosti poput Irene Blagojević,  dzez pevačice i flautistkinje, i Maje Volk, dramaturga, spisateljice, fado muzičara i jedne od voditeljki emisije Žene, koje će na festivalu učestvovati u muzičkom intermecu, i provesti posetioce i izlagače kroz različite žanrove i pravce mediteranske muzike. Festival će 27. novembra zatvoriti eminentni glumac Goran Sultanović sa izvedbom svog kabare šou-a Putuj Evropo.

Novinari i posetioci će na kraju festivala svojim glasovima odabrati najboljeg izlagača koji će poneti vrednu nagradu.

Pokrovitelji festivala Mediteraneo su Privredna komora Srbije, Udruženje vinogradara Srbije – VIVIS, Poljoprivredni fakultet Beograd, Sertifikovana škola vinarstva i somelijerstva – BELVIN i mnogi drugi, a obezbedili smo i značajan medijski publicitet.

Ovo je sam početak naše festivalske aktivnosti jer je za sledeću godinu, za april mesec, u planu još jedno ovakvo okupljanje, širih razmera.

Sa zadovoljstvom pozivamo građane da prisustvom na Sajmu pruže podršku ekspanzivnoj industrijskoj grani u Srbiji – proizvodnji vina, koja doprinosi jačanju ekonomije i vinskog turizma Srbije. I da sebi dozvole mali izlet u hedonizam i raj za sva čula.

Dođite da zajedno razotkrijemo mit i pronađemo istinu u vinu!

Editors choice