Po treći put, praznik vina biće održan u glavnom gradu Srbije! Ovo je najavljeno na konferenciji za medije, kojoj je prisustvovalo više od 40 predstavnika medija iz Beograda.

Treći Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma zvanično će početi 24. novembra, svečanim otvaranjem u 12:30h, u hotelu “Metropol Palace” u centru srpske prestonice.

Na Festivalu će se predstaviti oko 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja.

59009 310285105751501 1111566398 n Mediteraneo festival vina stiže u Beograd!

Po treći put, praznik vina biće održan u glavnom gradu Srbije!

Posetioci će biti u prilici da uživaju u degustaciji kvalitetnih vina, isprobaju trajne delikatese, pršute, sireve, tartufe, masline i razne druge specijalitete. Biće održan i niz predavanja о značaju i ulozi mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina.

“Ugostićemo gospođu Kristi Kanterburi (Christy Canterbury), Master of Wine iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i vinske eksperte iz okruženja poput gospodina Roberta Gorjaka iz Slovenije, čije kritike i sugestije iz ove oblasti obilaze svet”, najavio je Savo Kesar, direktor Festivala.

“Privredna komora Srbije prepoznala je u Mediteraneo Festivalu vina važnog partnera za promociju domaće vinarske industrije, koja može obezbediti značajan prihod Srbiji. Zato nam je drago što smo partneri Festivala i što svojom podrškom možemo da doprinesemo daljem razvoju ove manifestacije”, rekao je Željko Brozović, sekretar udruženja za poljoprivredu, prehrambenu i duvansku industriju Privredne komore Srbije.

“Kompanija Dunav poznata je po tome što obezbeđuje bolji i lepši život svojim sugrađanima. A Mediteraneo Festival smo prepoznali kao festival koji donosi lepotu u život”, istakla je Ana Stanković, predstavnik Dunav dobrovoljnog penzijskog fonda.

“Na samom festivalu takmičiće se i šest ekipa iz zemalja nastalih posle raspada SFRJ, koje će pokazati svoje umeće u pripremanju nacionalnih specijaliteta. Kulinarskog pobednika proglasiće gospodin Spiros Dimitriou, sudija Svetske asocijacije kuvara WACS”, najavio je Milijan Stojanić, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije.

559260 310274139085931 1077865459 n Mediteraneo festival vina stiže u Beograd!

Na samom festivalu takmičiće se i šest ekipa iz zemalja nastalih posle raspada SFRJ, koje će pokazati svoje umeće u pripremanju nacionalnih specijaliteta, najavio je Milijan Stojanić, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije

Godinama je hotel “Metropol Palace” predstavljao srce Beograda, a sada će, u renoviranom luksuznom ambijentu sa pet zvezdica biti domaćin jesenjeg Mediteraneo festivala, koji je već deo tradicije Beograda i Srbije. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 500 RSD, a dvodnevna 800 RSD dok će uz ulaznicu posetioci dobiti  brendiranu čašu na poklon.

Comments