Nj.E. g-đa Irena Vojačkova-Solorano, Stalna koordinatorka UN za Srbiju, rekla je da je “u skladu sa Rezolucijom UN usvojenom na njenom 69. zasedanju kojom je 21. juni proglašen za Međunarodni dan joge, UN kancelarija u Srbiji pozdravlja proslavu Međunarodnog dana joge u Srbiji. Joga donosi harmoniju svima i efikasna je u unapređenju zdravlja, upravljanju poremećajima uzrokovanim životnim stilom, i sprečavanju pojave bolesti.

Obeležavanje prvog Međunarodnog dana joge 21. juna 2015. može se smatrati početkom proslave 70-te godinjice od osnivanja UN, i našeg zajedničkog rada na podizanju svesti o važnosti društvenih i kulturnih vrednosti, harmonije, mira i bezbednosti za održivi razvoj društva. U ime tima Ujedinjenih Nacija u Srbiji želimo da vam čestitamo na proslavi prvog Međunarodnog dana joge, i radujemo se našoj budućoj saradnji.”

Pored gospodina Uroša Zekovića, pomoćnika Ministra za sport u Ministarstvu za omladinu i sport, gospodina Dušana Pajina Indologa i profesora Vuka Stambolovića i potdpredsednika republičnog komiteta za Tradicionalnu medicinu, konferenciji za štampu prisustvovali su i: uvažena g-đa Ivana Stoiljković, narodna poslanica i predsednica Poslaničke grupe srpsko-indijskog prijateljstva; g-din Dušan Ignjatović, Predsednik Skupštine GO Zvezdara; Nj.K.V. Jelisaveta Karađorđević; novinarka g-đa Mira Adanja-Polak; filmski režiser g-din Goran Paskaljević; glumica g-đa Katarina Radivojević; glumica i autor g-đa Srna Lango; glumac g-din Pavle Pekić; kao i stručnjaci iz oblasti joge, homeopatije i ajurvede. DVD film na temu Jedinstvenog joga protokola je takođe prikazan ovom prilikom.

Katarina Radivojević glumica Mira Adanja Polak novinarka i autorka Nj.E. ambasadorka Indije gđa Narinder Čohan Međunarodni dan joge Proslava Međunarodnog dana joge

Ambasada Indije pozvala je sve građane Srbije da se priključe proslavi IDY 21. juna u svojim gradovima. Proslava u Beogradu biće održana u 7. ujutru, dana 21. juna u Studentskom parku, ulaz iz Braće Jugovića b.b, Beograd.

Comments