Nakon nekoliko meseci iščekivanja, vojvotkinja Sussexa, Meghan Markle je zvanično lansirala svoju capsule kolekciju pod nazivom The Smart Set, koja je urađena u vidu saradnje sa humanitarnom organizacijom Smart Works. Ova kolekcija se sastoji iz Jigsaw odela, John Lewis & Partners torbe, Marks & Spencer haljine i Misha Nonoo bele majice. Kolekcija je namenjena ženama koje rade, tj. onima kojima je potrebna poslovna odeća da bi se zaposlile, a ne mogu da je priušte.

Meghan je prisustvovala lansiranju kolekcije u Londonu, gde je održala i kratak govor.

“Kada sam prvi put došla u Veliku Britaniju, bilo mi je mnogo važno da osetim konekciju sa ljudima, naročito sa onima koji rade bitne stvari. Jedno od prvih mesta koje sam obišla je bio Smart Works. Humanitarna organizacija koju vode žene i koja podstiče ostale žene da podržavaju jedna drugu, a ja sam imala tu čast da ih sve bolje upoznam, da učim od njih… Nateralo me je da razmišljam kako mogu da im pomognem, kako mogu da doprinesem njihovom trudu i da ih podstaknem da budu najbolja verzija sebe”, rekla je Meghan.

Ovo je odličan uvod u neke naredne projekte koje su humanitarnog karaktera, s obzirom na to da Meghan i princ Harry otvaraju svoju fondaciju naredne godine, koja će biti simbolično nazvana Sussex Royal. 

Meghan je rekla još i: “Veliki deo ovoga što trenutno radim je ujedno ideja da humanitarna organizacija postane jedna velika zajednica, u kojoj pomažemo jedni drugima. Najmanje što možeš da uradiš je da otvoriš svoj orman i da ubaciš u kutiju stvari za koje više ne mariš i koje ti samo stoje u ormanu. To je prisutno dosta u humanitarnim organizacijama. Zajednica je malo drugačija, jer tražiš stvari u svom ormanu i kad ugledaš sako pomisliš “ovo je sako koji sam nosila na svom prvom razgovoru za posao ikad. Ne treba mi više jer sam tačno gde želim da budem pa ću ga stoga donirati u zajednicu, gde će nekome takođe doneti sreću'”. Ako ja mogu da taj sako doniram i da budem deo ostvarenja sna i postizanja uspeha neke druge žene, to je zajednica kakva treba da nam svima bude dostupna.” 

Comments