Poslednji prolećni pun mesec, poznat i kao mesec jagode, ove godine nastupa 3. juna – ovaj pun mesec je najbliže horizontu, zbog čega ima crvenu boju i snažan romantični uticaj. Ovo je trenutak za ponovno povezivanje sa voljenim osobama i romantična večera na otvorenom, ili šetnja pod mekim sjajem punog meseca, odličan je način da slavite ljubav i prigrlite uticaj meseca jagode.

Kako će mesec jagode uticati na vas

U sklopu zvezdanog poravnanja, mesec jagode projektuje radosnu, živu i uzbudljivu energiju, idealnu za učvršćivanje važnih odnosa. Trećeg juna, Mesec je u znaku Strelca, a Sunce u Blizancima, što donosi kombinaciju Strelčeve radoznalosti i spremnosti na avanturu i komunikativnosti i želje za prisnim povezivanjem Blizanaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Mesec jagode će imati snažan uticaj celog vikenda, a osim romantičnih i strastvenih osećanja, njegov uticaj se odnosi i na osećanje sopstvenog prosperiteta i postignuća – trenutak je da se osvrnete na ono što ste ostvarili, pa i ako niste postigli sve svoje ciljeve, da sa zahvalnošću prihvatite i proslavite plodove svog rada. Fokusirajte se na duboko povezivanje sa prijateljima i porodicom i na osećanje zahvalnosti i poštovanja, za sve što imate.

Senzualna energija punog meseca jagode biće hipnotišuća za zaljubljene i prožimajuća za dugoročne parove, a njen uticaj doseže i do narušenih odnosa i priča koje su se prekinule, a da nisu završene – sada možete popraviti i nastaviti odnose koji su vam važni, a koje ste prekinuli ili se iz njih udaljili iz bilo kog razloga.

Kako da iskoristite energiju punog meseca

Pun mesec jagode obeležava sredinu godine i sjajno je vreme da se osvrnete na ono što ste ostvarili u prvoj polovini godine i da se u odnosu na svoju poziciju, orijentišete ka ciljevima koje planirate da dosegnete do kraja godine. Pod uticajem Strelca, enegija meseca jagode je vatrena i avanturistička, pa dozovlite sebi da sanjate velike snove, dok razmišljate o željama svog srca i vizuelizujete kako da ih pretvorite u stvarnost.

Možda ćete želeti da izvedete mali ritual koji će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve, a energetski praktičari predlažu da „napravite“ mesečevu vodu, na sledeći način:

Napunite vodom staklenu bocu i postavite svoje namere nad njom (da budete hrabriji i prodorniji, da privučete pravu ljubav, ili bilo šta što vam je važno i što želite da ostvarite) i ostavite je pod zracima punog meseca preko noći. Zatim svakog dana pijte po malo te vode sa osećajem i svešću da internalizujete energiju punog meseca koju je voda upila i aktivirate je u sebi, da biste ostvarili svoje ciljeve. Mesečeva voda se može „napraviti“ pri svakom punom mesecu, a količina je ograničena jedino brojem adekvatnih staklenih posuda i možete je koristiti za energetsko čišćenje prostora (sipajte je u raspršivač i poprskajte po stanu), možete dodati u nju kristal čije dejstvo želite da pojačate (rozenkvarc, za ljubav i harmoniju) i možete je piti svakog dana. Takođe, mesečevu vodu možete pripremiti za drugu osobu i nameniti je njenom zdravlju, ličnom miru i uspehu.

Svaki pun mesec ima svoju posebnu energiju i kada ih upoznate, možete osmislite načine da se uskladite i iskoristite njihove specifične uticaje na najbolji način.

Pročitajte i ovo: Vodič za Blizance – šta da čitate, gledate i oblačite

Pun mesec jagode i njegov uticaj na svaki horoskopski znak

Ovan

Vatrenim Ovnom vlada Mars, koji upotpunjuje pun mesec jagode – možete biti osnaženi da preduzmete velike poduhvate, kao što je preseljenje, odlazak u inostranstvo, ili samorefleksivno putovanje u cilju duhovne potrage.

Bik

Vaše ambicije će imati nebesku i zemaljsku podršku i to će se odraziti na vaše finansije i ukupno blagostanje. Ljubavne veze će biti pune strasti i nežnosti.

Blizanci

Mesec jagode donosi romanitične i razigrane trenutke u vezama, ali takođe i zaoštrava dualnost Blizanaca – možete se u potpunosti posvetiti vezi (ili nekom poduhvatu) ili je možete potpuno prekinuti (ili odustati i promeniti pravac).

Rak

Ovaj pun mesec može vam pomoći da stabilizujete svoje emocije, fokusirate se na poslove, usmerite karijeru i uspostavite preko potreban balans između profesionalnih ciljeva i ličnog života i zdravlja.

Lav

Provešćete dragoceno i ispunjeno vreme sa bliskim osobama, partnerom, porodicom, decom. Usamljeni Lavovi se mogu vratiti svojim bivšim ljubavnicima.

Devica

U fokusu vam je dobrobit domaćeg ognjišta i praktični ciljevi organizacije porodičnog života. Ovaj pun mesec može uticati na vas da budete nesebični prema nekom članu porodice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Vaga

Lako privlačite finije stvari u životu i u kreativnim oblastima posla. Bićete visoko motivisani da radite na ostvrenju svojih profesionalnih ciljeva, a u pisanju ili marketingu možete biti veoma uspešni.

Škorpija

Vaša pažnja će biti usmerena na stvaranje, očuvanje i dopunjavanje bogatstva, na materijalnom, kao i na duhovnom nivou. Pun mesec jagode, može vam pružiti priliku za duboku transformaciju.

Strelac

Mesec jagode je u znaku Strelca i osvetljava vaše lične odnose – kada sagledate šta je potrebno učiniti, bićete podstaknuti da prihvatite zadatak da poboljšate vezu i da promenite određena ponašanja.

Jarac

Dajte prednost svom mentalnom zdravlju i osnažite se za suočavanje sa preplavljujućim osećanjima. Potrebno je da se vratite korak unazad i nastavite svoj put isceljenja.

Vodolija

Obično suzdržane Vodolije, mesec jagode doživljavaju kroz poriv da se više zabavljaju i druže – više igre i manje posla može biti nagrada za postignuća u prethodnom periodu.

Ribe

Ribama se mogu otvoriti velike mogućnosti za napredak u karijeri (novi posao, unapređenje) i priliv kreativne energije pokreću vašu maštu i napajaju vašu meditativnu prirodu.

Pročitajte i ovo: Saturn u Ribama će imati snažan uticaj na svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments