Ovogodišnja Met Gala obeležila je otvaranje najnovije izložbe Costume Institutea, pod nazivom Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Zvezde su u punom sjaju prisustvovale najvećoj modnoj noći, ali zahvaljujući, između ostalih, La La Anthony, Ashley Graham, Gwendoline Christie i Emmi Chamberlain, ovaj crveni tepih ćemo dugo pamtiti. Predstavljamo vam drugi deo pojedinih najboljih modnih momenata sa crvenog tepiha Met Gale 2024: od ogromne suknje Cardi B do neprepoznatiljive frizure Sydney Sweeney i zajedničkog debija Sabrine Carpenter i Barryja Keoghana

Met Gala 2024 – najbolji momenti

Cardi B je zauzela prostor (i više od toga) svojom masivnom haljinom. Pevačica je uspela da smisli look koji čak i prostrani Metropolitan muzej čini minijaturnim. Sigurno je bilo potrebno mnogo truda da se nadmaši prošlogodišnji ansambl od više odevnih kombinacija, ali ova haljina koja guta stepenice je to i uspela!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Doja Cat je pretvorila crveni tepih u najelegantnije “wet T-shirt” takmičenje na svetu. Vlažna Pat McGrath šminka za oči, mokra Vetements T-shirt haljina, praćeni peškirom umesto haljine i čaršavom? You go girl! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doja Cat (@dojacat)

Demi Moore (61) je skrenula pažnju na crvenom tepihu Met Gale noseći raskošnu haljinu u obliku srca sa velikim strelama, dizajnera Harrisa Reeda. Zvezda filma Ghost je očaravajuću haljinu kombinovala sa Cartier ogrlicom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by People Magazine (@people)

Prepoznatljivost za Sydney Sweeney nije uvek prioritet na Met Gali. Glumica se pojavila sa kratkom crnom perikom, zajedno sa Miu Miu haljinom od tila i rukavicama do lakata, kreirajući izgled starog Holivuda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Adwoa Aboah je podigla praksu otkrivanja stomaka na novi nivo. Svojevrsni je trend najaviti trudnoću na Met Gala događajima – setite se Serene Williams i Karlie Kloss od prošle godine. Ali, Aboah je prva koja je to uradila na upečatljiv način – model u crvenom H&M kompletu sa suknjom bio je skoro nemoguće ne primetiti. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @instyleminiandme

Sabrina Carpenter i Barry Keoghan su imali svoj debi na crvenom tepihu. To je taj “mi” momenat. Njihova veza je odavno javna (donekle), ali očigledno, Met Gala-official je sasvim novi nivo love promocije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Just Jared (@justjared)

Glumac Michael Shannon se na crvenom tepihu pojavio u društvu kese čipsa, izazivajući mnogo osmeha.

Katy Perry je objavila AI-generisane fotografije sebe na #MetGala i time osvojila veče (ne, nije se zaista pojavila na događaju).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Pročitajte i ovo: Haljine od cveća, peska, drveta i stakla: Ovo su najbolja modna izdanja sa Met Gale

Naslovna fotografija: instagram.com/people

Nikola Gudelj

Comments